Lepo se imejte, se vidimo
Dopust
Posted 27 July 2007 - 03:10 PM
Lepo se imejte, se vidimo
Alojz
Posted 27 July 2007 - 06:07 PM
Posted 30 July 2007 - 09:40 AM
ampak bilo je lepo in enako želim tudi Alojzu.
Posted 04 August 2007 - 01:35 PM
Naša hči ima sladkorno štiri leta in vedno, ko smo na morju, je večino časa odklopljena iz črpalke, priklopimo jo le za obroke, sladkor pa je ves čas zelo lep, le redkokdaj se zgodi, da bi bil izven priporočenih vrednosti. Predvidevam da je to zaradi gibanja, saj je ves čas v vodi, ali pa je to morda tudi kakšen drug vpliv?
Edited by lejla, 05 August 2007 - 11:13 AM.
Posted 05 August 2007 - 12:15 AM
Posted 05 August 2007 - 10:54 AM
Zdravnica nam je dejala, da je lahko odklopljena, če so sladkorji v mejah normale, hči pa se zaradi tega počuti tudi bolj svobodno. Drugače pa se da s črpalko zelo fino urejati sladkorno, saj na hitro dodaš dodatek za odklop, pri ponovnem vklopu, pa po potrebi novega. Glede na to, da naj ima pet obrokov hrane na dan, je posamezen odklop dolg okoli tri ure, kar pa spet ni tako dolgo.
Moram pa povedati, da je bila hči tudi na Debelem rtiču in ima cel čas odkar je zbolela se pravi štiri leta in pol črpalko in ima zelo lepo urejeno sladkorno.
Obstaja pa tudi možnost kombiniranega zdravljenja sladkorne v sodelovanju z zdravnikom seveda, kar pa mi ne prakticiramo, in to je predvsem za tiste, ki jih samo nošenje črpalke moti. Zgleda pa nekako tako, da si ponoči priklopljen na črpalko, podnevi, pa si inzulin dodajaš s peni, kar pride pa nekako na tisto, kar mi počnemo na morju, le da dodatke inzulina dodajamo s črpalko.
Edited by lejla, 05 August 2007 - 11:14 AM.
Posted 07 August 2007 - 11:57 AM
Kako je že predhodno omenjeno, predlagam bolj pogosto merjenje, če si odklopljen, gibanje, lahko pa bo potrebno kasneje npr. ponoči več inzulina, zato, ker si bil predolgo odklopljen in je potrebno kasneje nadoknaditi.
Če je nekaj gibanja, pa ni to plavanje in povezano z vodo, bolj priporočam priklop, pa tudi če je bazalni inzulin npr. na 30%, ali pa samo na 20%, kar tudi prakticiran, čeprav ne na morju.
Veliko uspehov
Posted 07 August 2007 - 02:44 PM
Kako je že predhodno omenjeno, predlagam bolj pogosto merjenje, če si odklopljen, gibanje, lahko pa bo potrebno kasneje npr. ponoči več inzulina, zato, ker si bil predolgo odklopljen in je potrebno kasneje nadoknaditi.
Če je nekaj gibanja, pa ni to plavanje in povezano z vodo, bolj priporočam priklop, pa tudi če je bazalni inzulin npr. na 30%, ali pa samo na 20%, kar tudi prakticiran, čeprav ne na morju.
Veliko uspehov
Ko smo bili mi na morju sem sinu zmanjšal bazalne odmerke za 20% in so bili sladkorji res lepi,to pa verjetno zato kot je rekla zdravnica zaradi druge klime,gibanja,itd!!!
Posted 26 July 2009 - 08:34 PM
Posted 28 July 2009 - 09:49 PM
no, preživeli smo sedaj pa se borimo naprej, saj nam trenutno cukr?ki spet ska?ejo, pri 2 leti in pol staremu sladkor?ku pa je zelo težko narediti profil. upam da mi jutri uspe! lep dan vsem
Posted 29 July 2009 - 01:49 PM
Posted 04 September 2009 - 10:26 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users