pozdravljeni,
nikakor mi ne rata povezati aparata z PCjem...sem probaval ze pred casom in eno se enkrat nalozu program in mi vedno napise da ne najde naprave!
ali ima kdo povezano...?
povezava med aparatom za merjenje sladkorja in PC
Started by racman, Aug 03 2007 09:40 PM
8 replies to this topic
Posted 03 August 2007 - 09:40 PM
Posted 04 August 2007 - 10:28 AM
hmm razpravo o tem sem že nekje zasledila...mislim da ima naslov dex al nekaj takega...
I love animals and animals love me.
Posted 04 August 2007 - 10:41 AM
hvala za odgovor in pomoc a mi nic kaj ne pomaga saj tam samo pisejo da imajo problem ne pa kako ga resit...
bi lahko kdo opisal kaj narediti...
v programu ustvaris svojo datoteko...aparat prikljucis na PC in kliknes recive meter data...
kaj naj dam pod marker conversion? no v vsakem primeru mi ga ne najde...pravi naj grem na nek drug "port" ... dokaj obladam PC ampak tole nikakor ne rata ampak bi si zelo zelel da prnesem dohtrci...
v programu ustvaris svojo datoteko...aparat prikljucis na PC in kliknes recive meter data...
kaj naj dam pod marker conversion? no v vsakem primeru mi ga ne najde...pravi naj grem na nek drug "port" ... dokaj obladam PC ampak tole nikakor ne rata ampak bi si zelo zelel da prnesem dohtrci...
Posted 04 August 2007 - 08:10 PM
QUOTE(racman @ Aug 4 2007, 10:41 AM)
hvala za odgovor in pomoc a mi nic kaj ne pomaga saj tam samo pisejo da imajo problem ne pa kako ga resit...
Kateri aparat pa imaš?
In kateri program?
Posted 04 August 2007 - 08:53 PM
aparat je dex program WinGlucofacts 1.31
a mora aparat biti prizgan(pokrovcek gor) in ali je potrebno kaj pritisnit?
ful bi mi pomagal ce tole urihtam
Posted 06 August 2007 - 04:48 PM
QUOTE(racman @ Aug 4 2007, 08:53 PM)
aparat je dex program WinGlucofacts 1.31
Glede na problem (da ni pravi port), poskusi takole:
v meniju izberi options/customize in pod prvim jezičkom Communication (čisto na levi strani na vrhu) poišči "Meter port" in tam izberi pravilni port (COM1, COM2 itn.)
Če imaš COM port (serijska vrata) že na matični plošči, potem je le-ta številka verjetno 1 ali 2, če pa imaš še USB/COM converter, potem je ponavadi večja.
Spodaj je en knof z napisom "Test Meter" - ko spremeniš port, klikni tule za test komunikacije...
V meniju pod Options imaš tudi "Meter Settings". Še tam nastavi pravilni model merilca (DEX)
Aparat pa prižgi, ja. Ne vem pa, če je potrebno, ker nimam DEX-a.
Upam, da bo kaj pomagalo - če pa ne deluje, potem je pa možno, da je kaj narobe s samim kablom oz. s fizično povezavo...
Posted 07 August 2007 - 08:33 PM
oi,ej super hvala za odgovor ampak mi ni bilo v pomoc ker mi se vedno ne dela.kaj pa je z type of modem , modem port in tako dalje...
Posted 08 August 2007 - 09:14 PM
QUOTE(racman @ Aug 7 2007, 08:33 PM)
oi,ej super hvala za odgovor ampak mi ni bilo v pomoc ker mi se vedno ne dela.kaj pa je z type of modem , modem port in tako dalje...
To bi rabil, če bi se povezoval preko modema...
Hmm, če imaš možnost, poskusi še prek kakega drugega računalnika! Mogoče je kaj narobe s serijskimi vrati v tvojem računalniku...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users