?udno
Posted 04 September 2007 - 07:55 AM
Ponavadi pregledujem teme pod sladkorno bolezen 1, zdaj pa imam vprašanje, ki sigurno bolj sodi pod tip 2.
Doma imamo merilnik, optium xceed, ki ga uporablja moj sin. Seveda, si tudi mi v?asih izmerimo sladkor in ob mojih rezultatih sem bila malo presene?ena. Presene?a me dejstvo, da imam po obrokih kar visok sladkor, nad 8, prišli smo tudi do 10,2, medtem, ko je tista jutranja vrednost v mejah normale (v?asih za malenkost ?ez 6,1...). Šla sem tudi v ambulanto na kontrolo (na teš?e) in so bile vrednosti normalne. Zdaj sem v dvomih, al aparatek daje ?udne rezultate al se pri meni nekaj dogaja.
Hvala za odgovore in lep dan...
Son?nica
Posted 04 September 2007 - 12:35 PM
Ponavadi pregledujem teme pod sladkorno bolezen 1, zdaj pa imam vprašanje, ki sigurno bolj sodi pod tip 2.
Doma imamo merilnik, optium xceed, ki ga uporablja moj sin. Seveda, si tudi mi včasih izmerimo sladkor in ob mojih rezultatih sem bila malo presenečena. Preseneča me dejstvo, da imam po obrokih kar visok sladkor, nad 8, prišli smo tudi do 10,2, medtem, ko je tista jutranja vrednost v mejah normale (včasih za malenkost čez 6,1...). Šla sem tudi v ambulanto na kontrolo (na tešče) in so bile vrednosti normalne. Zdaj sem v dvomih, al aparatek daje čudne rezultate al se pri meni nekaj dogaja.
Sončnica
jaz bi rekel da se tebi nekaj dogaja - sicer se nimas sladkorne vendar bi ti priporocil da poves osebnemu zdravniku kateri te bo verjetno poslal k diabetologu in ta bo verjetno predpisal teblete katere ti bodo pomagale...bolje prej kot pozneje jaz pravim...in ce je tako bodo tablete ostale dalj casa saj bodo slinovki pomagale da se ne iztrosi prehitro ...
Posted 03 November 2007 - 02:54 PM
Posted 03 November 2007 - 02:58 PM
Kakor izgleda imaš že nekoliko zvišan sladkor, torej ni še tako kriti?no, vendar se je potrebno že nekoliko zavedati in lahko sama narediš marsikaj predno bodo potrebna zdravila in podobno. Morda kaj ve? fizi?ne aktivnosti, nekoliko sprememba prehrane, vklju?itev v prehrano ve? sadja in zelenjave, s sadjem seveda ne pretiravati, lahko bolj z zelenjavo, kakor je solata, motovile, paprika, paradižnik, omejitev oz. prekinitev z uživanjem sladkarij, sladoledov, ?e pa take zadeve bolj priporo?ljivo da je to ob glavnem obroku...
Naštela sem samo nekaj zadev, kar verjetno tudi že obvladate, samo da vas nekilik spomin.
Gibinje je prav tako pomembno, vsaj 3-4 krat tedensko po 30 minut ali ve? zmerne ali hitre hoje in podobno.
sre?no
Posted 18 November 2007 - 05:46 PM
Lp Jasna
Posted 18 November 2007 - 06:44 PM
Lp Jasna
Ker je bil ?aj nesladkan, to definitivno ni bil vzrok.
Uglavnem. ?e imaš prenizek KS, tvoje telo odreagira tako, da se iz zalog v jetrih za?ne izlo?ati glukoza. Verjetno se je to zgodilo tudi v tvojem primeru. V 15 minutah se s tvojim KS lahko zgodi svašta.
Pa tudi meritve se od glukometra do glukometra razlikujejo. Jaz naprimer imam doma dva. Ko mi en kaže 5,4, sem pri drugem že krepko v hipi.
Posted 18 November 2007 - 06:49 PM
Lp Jasna
Tudi pri meni je bilo podobno z merjenjem 14.11. na Kongresnem trgu. Ob 16:30 - prva meritev KS 3.7. Ob 17 uri sledil pohod. Ob prihodu na cilj ob 17:30 druga meritev (na drugi stojnici, z enakim, ne istim, tipom aparata) mi meritev KS pokaže 4,4. Seveda med tem nisem zaužil nobene hrane, razen dveh ?ajev - v vsak ?aj dodal 1 tabletko Natrena.
Še bolj zanimivo - meritev doma pred ve?erjo ob 19:00 mi pokaže 7,0. No tole zadnje - bom moral ponovno kontrolirati bazalni dnevni profil Levemirja.
lp
Aleš
Posted 20 November 2007 - 11:29 AM
Sre?no
Posted 30 July 2008 - 07:37 AM
Govorim o lastnih izkušnjah saj sem tako odložila uporabo tablet kar za nekaj let no zdaj to uspešno še kompenziram s tableti,upam da bo to trajalo daljši ?as,?e bo treba insulin bomo pa še to poskusili.
Želim ti da bi življenje uredila tako da boš ?imdlje lahko živela brez nepotrebnih skrbi kajti vse stvari so rešljive na nek na?in predvsem pa veliko dobre volje in smeha naj te spremlja na tvoji poti.
Posted 30 July 2008 - 01:38 PM
Doma imamo merilnik, optium xceed, ki ga uporablja moj sin. Seveda, si tudi mi v?asih izmerimo sladkor in ob mojih rezultatih sem bila malo presene?ena. Presene?a me dejstvo, da imam po obrokih kar visok sladkor, nad 8, prišli smo tudi do 10,2, medtem, ko je tista jutranja vrednost v mejah normale (v?asih za malenkost ?ez 6,1...). Šla sem tudi v ambulanto na kontrolo (na teš?e) in so bile vrednosti normalne. Zdaj sem v dvomih, al aparatek daje ?udne rezultate al se pri meni nekaj dogaja.
Son?nica
Aparat je ok. Po jedi je normalno, da je visok sladkor in sladkorna ni do 11, ?e pade pred vsakim obrokom na normalo pod 7. Kar pa je nad 7 in po jedi nad 11pa je sladkorna
Posted 31 July 2008 - 04:01 PM
Posted 31 July 2008 - 10:45 PM
Med "normalnim" ?lovekom in diabetikom tipa 2 je ve? vmesnih stopenj, ki pa? nakazujejo, da bi oseba lahko imela diabetes. ?e neka oseba dalj ?asa prikazuje, da ima sladkor malce previsok, to pa? lahko pomeni diabetes v prihodnosti, ni pa nujno... Posvetuj se s svojim zdravnikom, ?e ima vsaj malo pojma o takih stvareh... ali pa prosi za napotnico za posvet na diabeti?ni ambulanti... Mogo?e ti bodo dali kako dieto, ki bo pripomogla k izboljšanju. Moja babica je bila ozna?ena kot diabetik tipa 2 in ga "zdravi" zadnjih 30 let samo s dieto.
Andy
Posted 01 August 2008 - 06:56 AM
sre?no
Posted 01 August 2008 - 03:56 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users