12.09. sem imela kontrolo in je bil sladkor kar 17mmol/L. Joj meni joj sem jih slišala, da si ne dajem inzulina. Ne vem ?e vpliva tudi to da ?e je ženska pred ciklusom? In sestram nisem mogla dopovedati da se trudim upoštevati vse kar sem se nau?ila. Sedaj me spet ?aka sestanek z edukatorico in si vse pridno pišem kaj jem koliko jem.........
odnosi z zdravstvenimi delavci
Started by betel, Sep 20 2007 04:07 PM
11 replies to this topic
Posted 20 September 2007 - 04:07 PM
Vse prav lepo pozdravljam
12.09. sem imela kontrolo in je bil sladkor kar 17mmol/L. Joj meni joj sem jih slišala, da si ne dajem inzulina. Ne vem ?e vpliva tudi to da ?e je ženska pred ciklusom? In sestram nisem mogla dopovedati da se trudim upoštevati vse kar sem se nau?ila. Sedaj me spet ?aka sestanek z edukatorico in si vse pridno pišem kaj jem koliko jem.........
No to sem še pozabila. Isti dan sem okoli 17 ure imela 1.3mmol/L
kaj naj naredim ne vem ve? kako postopati.
Nada
Posted 20 September 2007 - 04:45 PM
Meri si sladkor pogosto, ko vidiš da se ti dviguje, si dodaj insulin. Ni drugega recepta. Se pa seveda kdaj zgodi da imaš višji sladkor in dosti ne moreš pomagat.
Lp, Blaž
Posted 20 September 2007 - 07:38 PM
TUdi jaz se pridružujem besedam predhodnika, torej ?im bolj pogoste meritve, potrebno bi bilo, ?e so tako visoke vrednosti tudi ob?asno meritve ketonov v urinu. Seveda tudi ?e si dodajaš ve?je koli?ine inzulina, se ne bo takoj opazilo, da že delujo, torej po eni uri, ampak bo opazno kasneje, npr. po dveh ali treh, seveda je to odvisno glede na mesto injiciranja inzulina, koliko ga že deluje od prej. Misliš, da se nikamor ne premakne, pa potem za?ne kar naekrat padati, kar pa so zopet težave. Postaviš se resni?no v za?arani krog, ki ga je potrebno rešiti, torej dodajanje ne prevelikih koli?in inzulina, meritve tudi pono?i.
Seveda pa imajo pri ženskem spolu velik vpliv hormoni, morda je tako tudi pri tebi, ali pa si pozabila injicati kakšen inzulin, morda Lantus ali kaj podobnega.
veliko uspeha
Seveda pa imajo pri ženskem spolu velik vpliv hormoni, morda je tako tudi pri tebi, ali pa si pozabila injicati kakšen inzulin, morda Lantus ali kaj podobnega.
veliko uspeha
Posted 21 September 2007 - 02:36 PM
QUOTE(betel @ Sep 20 2007, 04:07 PM)
a je to cuker po jedi ali si prišla na kontrolo teš?.
?e je po jedi ni ni? neobi?ajnega, ?e si na penih in zgrešiš koli?ino OH ter posledi?no premalo meriš sladkor.
Kot vidiš je eden dejavnik odvisen od drugega in najbolje je, da nobene faze ne izpustiš, ker potem ne pride do nenormalnih povišanj.
lp
Posted 21 September 2007 - 05:13 PM
QUOTE(betel @ Sep 20 2007, 04:07 PM)
Vse prav lepo pozdravljam
No to sem še pozabila. Isti dan sem okoli 17 ure imela 1.3mmol/L
kaj naj naredim ne vem ve? kako postopati.
Pozdravljena,
Ob?asno se pa? dogajajo tudi take stvari. Sama vem, da tudi ?e se trudim po najboljših mo?eh, štejem OH, merim sladkor, upoštevam telesno aktivnost, menstrualni ciklus...pa kljub temu na vsake toliko ?asa pride do izrednega pove?anja sladkorja ali padca. Tako, da ni druge, kot da se trudiš še naprej in po?akaš, da kriza mine...
Pred nekaj dnevi sem jaz imela hud padec, se pravi hudo hipo. Še nikoli dosedaj se mi ni zgodilo kaj takega - jedla, jedla, jedla, pa ni?... ve? ur sem bila ?isto na robu. Že nekaj ?asa sem imela prav lepo urejene sladkorje, tako da mi sploh ni jasno, kaj je razlog...
Imam pa potem še drug problem - jaz se hipe grozno bojim. In zdaj, ko se je to zgodilo, imam že dva dni zelo povišan sladkor, ker se grozno bojim, da se mi spet to zgodi...in ne dam zadosti inzulina.
Pa prosim tudi vas, da mi poveste, kako psihi?no prenašate takele stvari?
Mene namre? ?isto potol?ejo, ne upam na fizi?no aktivnost, ne upam v avto, najrajši ne bi šla v trgovino. Traja kar nekaj dni, da pridem k sebi.
Pa kakšen nasvet?
Prav lepo pozdravljeni, želim vam ?imlepše cukre s ?immanj truda.
Posted 24 September 2007 - 07:51 AM
Ta cuker sem imela na teš?e, ko sem imela kontrolo. Nikoli niso bile sestre take do bene, niso in niso hotele verjeti, da si inzulin dajem in to zve?er Lantus 17E zjutraj 7E. Imam pa tudi Novo rapid s katerim krijem obroke in sicer zajtrk 8gOH 1E ter ostali 10g 1E.
Nada
Posted 25 September 2007 - 07:44 PM
[quote=betel,Sep 24 2007, 07:51 AM]
Ta cuker sem imela na teš?e, ko sem imela kontrolo. Nikoli niso bile sestre take do bene, niso in niso hotele verjeti, da si inzulin dajem in to zve?er Lantus 17E zjutraj 7E. Imam pa tudi Novo rapid s katerim krijem obroke in sicer zajtrk 8gOH 1E ter ostali 10g 1E.
[/quote]
Preveri, ?e ni morda kaj narobe z ampulo (npr. da puš?a) ali penom. Lahko je bila težava tudi v hrani, ki si jo pojedla zve?er - morda kaj takšnega, ki ima zapozneli u?inek na dvig sladkorja - npr. kostanj, testenine, razni zavitki, pizza...
[/QUOTE]
Imam pa potem še drug problem - jaz se hipe grozno bojim. In zdaj, ko se je to zgodilo, imam že dva dni zelo povišan sladkor, ker se grozno bojim, da se mi spet to zgodi...in ne dam zadosti inzulina.
[QUOTE]
Breda, vedno imej pri sebi hitro delujo?i "sladkor" - npr. Vitergin, gel, sok, suho sadje... Meni je pomagalo, da sem tekom dneva namesto navadne vode pila eno malo steklenico Za Life ali Za Symphony/Harmony - v pol litra je okoli 20 g OH, kar je zadoš?alo, da nisem padla v hipo, ?e je bil krvni sladkor na meji. Seveda te pija?e nisem dozirala z insulinom...
Ljudem, ki so s teboj tekom dneva, pa povej da si diabetik in kako ti lahko pomagajo v primeru hipe!
[/quote]
Preveri, ?e ni morda kaj narobe z ampulo (npr. da puš?a) ali penom. Lahko je bila težava tudi v hrani, ki si jo pojedla zve?er - morda kaj takšnega, ki ima zapozneli u?inek na dvig sladkorja - npr. kostanj, testenine, razni zavitki, pizza...
[/QUOTE]
[QUOTE]
Breda, vedno imej pri sebi hitro delujo?i "sladkor" - npr. Vitergin, gel, sok, suho sadje... Meni je pomagalo, da sem tekom dneva namesto navadne vode pila eno malo steklenico Za Life ali Za Symphony/Harmony - v pol litra je okoli 20 g OH, kar je zadoš?alo, da nisem padla v hipo, ?e je bil krvni sladkor na meji. Seveda te pija?e nisem dozirala z insulinom...
Ljudem, ki so s teboj tekom dneva, pa povej da si diabetik in kako ti lahko pomagajo v primeru hipe!
Posted 04 December 2007 - 03:22 PM
Praviš, da si imela resni?no visok sladkor zjutraj, je bila taka koli?ina pravilna glede na tako visoko rednost, ali bi si morala dodati ve?. Obvladaš štetje ogljikovih hidratov, prilagajenje koli?ino inzulina glede na zvišane sladkorje in podobno.
Glede na tako visoke vrednosti se ti tako hitro ne bo znižal sladkor, torej mislim da se to ne bo zgodilo ?ez eno ali dve uri, potem pa se bo za?el zniževati. Pa si umeriš ?ez slabe dve uri, še ni dovolj nizek, dodaš inzulin, deluje pa ga še veliko od prej in prej ali slej pride do hipe, pa si v za?aranem krogu.
Nepravilno vpliva tudi menstrualni ciklus na dvig sladkorja, potrebno si je nekolliko zapisovati in beleženje vseh podatkov, merjenj, kaj si jedla in tako.
veliko uspeha želim
Glede na tako visoke vrednosti se ti tako hitro ne bo znižal sladkor, torej mislim da se to ne bo zgodilo ?ez eno ali dve uri, potem pa se bo za?el zniževati. Pa si umeriš ?ez slabe dve uri, še ni dovolj nizek, dodaš inzulin, deluje pa ga še veliko od prej in prej ali slej pride do hipe, pa si v za?aranem krogu.
Nepravilno vpliva tudi menstrualni ciklus na dvig sladkorja, potrebno si je nekolliko zapisovati in beleženje vseh podatkov, merjenj, kaj si jedla in tako.
veliko uspeha želim
Posted 02 May 2009 - 01:33 PM
Se strinjam ?eprav nisem na insulinu moram pazit kaj jem predvsem je važno da veš kakšen glikemi?en indeks ima hrana ki jo zaužiješ in seveda tu delujejo tudi hormoni in stres posebno ?e ves ?as razmišljaš kaj si naredila narobe morala se boš tudi osebnostno spremenit potem bo vse lažje.Vem da je v?asih v ambulanti groza ker sestra misli da si neresen in te potem še ona nadere pa smo tam,imela sem take izkušnje tako da potem nekaj ?asa sploh nisem šla na kontrolo da se je vse zapletlo no zdaj imamo novo sestro in je vse druga?e sem neobremenjena in tudi pogovorim se lahko kaj z njo in seveda z dravnikom zato le pogum saj bo vse vredu samo ?as je zdravilo ti pa se le potrudi in delaj po navodilih.
#10 Gost beta1 *
Posted 09 May 2009 - 07:48 PM
Zaenkrat še pozitivni odnosi!
Posted 10 May 2009 - 09:41 AM
Lepo da se lahko pohvališ saj smo ljudje smo enkrat dodre volje drugi? malo slabše in pa? tako tudi sprejemamo kritike.
#12 Gost beta1 *
Posted 24 July 2009 - 11:28 AM
Tudi v LJ - na polikliniki > zelo dobro in pozitivno.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users