Jump to content

diabeti?ni oddelek

4 replies to this topic

#1 betel

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Zanimanja:Kašen naj bi bil krvni pritisk pri diabetičnih bolnikih

Posted 23 October 2007 - 02:05 PM

Vse prav lepo pozdravljam

Danes sem bila pri moji splošni zdravnici, ker mi je diabetologinja rekla, da sigurno narobe jem in da je to vzrok moje neurejene sladkorne. Sedaj sem na Novo miksu 30 in je katastrofa. Moj HbA1c je stalno nad 9 in to že celo to leto. V za?etku sem bila na Lantusu ni Novo rapidu in borba z hiperbolami in parabolami. Z zdravnico sva se odlo?illi da me sprejmejo na diabetološki oddelek. Imam dve vprašanji. Kako pridem do diabeti?nega oddelka oziroma še prej na kateri avtobus moram ko pridem do avtobusne glavne postaje. blush.gif Drugo vprašanje je ali ima kateri izkušnje z osebjem? tongue.gif
Nada

#2 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 24 October 2007 - 05:14 PM

QUOTE(betel @ Oct 23 2007, 02:05 PM)
Kako pridem do diabeti?nega oddelka oziroma še prej na kateri avtobus moram ko pridem do avtobusne glavne postaje.  blush.gif Drugo vprašanje je ali ima kateri izkušnje z osebjem? tongue.gif

Diabeti?ni oddelek je v 6. nadstropju Klini?nega centra, z glavne avtobusne postaje se lahko odpelješ do njega z avtobusom št. 9, mislim da so 3 postaje (?e niso kaj spremenili tudi progo 9, kot so v zadnjih parih mesecih spremenili druge proge). ?e greš peš, je to le 10-15 minut: bližnjica skozi oddelek C Poliklinike in skozi labirint hodnikov do glavne avle Klini?nega centra. V 6. nadstropju levo, ko stopiš iz lifta.

Na diabeti?nem oddelku Klini?nega sem bila le v ?asu uvajanja insulinske ?rpalke, tako da nimam veliko izkušenj z osebjem - razen, da so nam za malico prinesli tudi sladkarije (!#?!) in so nam dali napa?ne podatke o OH vrednosti malice. V vsakem primeru je od tebe odvisno, koliko boš od postanka v bolnici odnesla. Nasvet: ne jemlji vsega, kar ti re?ejo, kot sveto, ampak najprej dobro pretehtaj, ?e to sovpada s tvojim znanjem o vodenju diabetesa.

#3 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 24 October 2007 - 08:00 PM

Zadnje ?ase sm kr redna gostja v 6. nadstropju in lahko povem, da imam z osebjem zelo dobre izkušnje.
Ampak Špela ima prav. Znat moraš gledati tudi sama nase. Sicer v grobem upoštevam njihova navodila, sam ponavadi se lotim zadev po svoje.
Na za?etku se mi je še dalo prerekat, ?e kakšna izmed njihovih teorij pri meni ni funkcionirala sploh... zdj pa zamižim na en u? in pustim, da gre skoz en ušes notr, skoz drugega ven, malo prikimam, pa je.

Sladkarije ste dobil za malco?!!? huh.gif mene pa ni blo zravn sad.gif

Edited by Biks, 24 October 2007 - 08:01 PM.

At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#4 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 15 January 2008 - 07:47 PM

Oooooj...ma gdo 13. februarja slu?ajno kšn pregled na polikliniki pr diabetologu????...tm tko okol 10.00 trance_25_naughty.gif
trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif

bay bay

Heaven is where I live

#5 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 24 February 2008 - 08:58 PM

Ni glih za to temo, ampk se vseno navezuje na diabetes oziroma težave pri sprejemu in ceni storitve.
Zanima me koliko stane en oskrbni dan oziroma intervencija, ko prideš na urgenco zaradi HIPE. Recimo, da te pripelje rešilec in potem naredijo vse preiskave in te drugi dan ali pa še isti ve?er odpustijo v doma?o oskrbo.

Seveda ne želim cene do evra natan?no, ampak eno približno oceno, ker sploh ne vem, koliko to stane, ker ob odpustu ne dobimo kalkulacije stroškov, ker itak vse kartica oziorma ZZZS pla?a, ?e si zavarovan.
?ist tako, po moji lai?ni presoji pride taka intervencija okrog 300€.
Ajde, da vidim strakovnjake, ki vedno pravo cifro in ta cifra bi mi zelo pomagal, da vidim koliko je zdravstvena blagajan prišparala z mano, ker me sedaj ,ko sem na ?rpalki ne vozijo vsak drugi mesec na urgenco zaradi hipe. trance_44_wink5.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users