Jump to content

jutranji sladkor

• You cannot reply to this topic
17 replies to this topic

#1 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 27 November 2007 - 04:09 PM

ahoj...mene pa neki zanima...zakaj mam js zjutrej sladkor ful nizek tko da si morm dt re?mo - 4 enote inzulina...popoldne re?mo za kosilo pa +3 enote...mam pa novorapid in lantus...k kukr vem je pr ve?ini tko da morš zjutrej dodat enote...

lepo se mejte... trance_41_w00t2.gif biggrin.gif

#2 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 27 November 2007 - 04:40 PM

Dobro bi bilo, da bi naredile nekatere spremembe pri Lantusu, kolikokrat si ga daješ, katere ure, ?e to vse drži, bo edina rešitev izvedba profilov, torej prejemalnje samo Lantusa, ni? hrane, ni? drugega inzulina, meritve na 1 do 2 uri, zapisovanje rezultatov, obisk diabetiloga. O teh zadevah smo že pisali na forumu, malo poiš?i, ?e ne najdeš, ti lahko še enkrat natan?no napišem. tongue.gif

Veliko uspeha.

sre?no biggrin.gif

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 27 November 2007 - 06:13 PM

QUOTE(RoZika** @ Nov 27 2007, 04:09 PM)
ahoj...mene pa neki zanima...

Si mogo?e slišala za progam FIT?

#4 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 27 November 2007 - 06:42 PM

Ja sm bla že 2x tm...in mi nikakor ne rata narest testov...al mam obveznosti pa ne upam si tko mert da ne bi lih hipe dubla npr. sred izpita...drug dan mam pa spet druga? vse in kumej držim sladkorje v normalni vrednosti...tko da zj se trudm vsak dan za to sam že skor obupavam. Na fit mje pa tud težko klicart vsak tedn k se mi zdi da jm že prou morim k mi n? ne rata..sm se pa spomnla neki...a je možn da me to tok heca zard stresa al pa k mam ene ginekološke probleme...k zaenkat še ne vem kaj to?n to je...

fala... biggrin.gif

Edited by RoZika**, 27 November 2007 - 06:55 PM.

Heaven is where I live

#5 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 27 November 2007 - 08:32 PM

Mah, ?e imaš kakšna vprašanja jih kr lepo pokli?. Zihr jim ne moriš.
Jz sm že od julija na Fit terapiji, pa še zmeraj nimam narejenih vseh testov... slap.gif Ne morm pomagat. Faks pa glasbena pa stres pa vse to... in pol ko mi kon?n rata nardit teste za oh faktor mam pa hud pani?en napad in se mi ?ist use sesuje... no, pa pojdimo še enkrat od za?etka.
Ja stres ful vpliva na cukre. Pride dan, ko je vse kar naredim z inzulinom narobe.

Tk da... despair not! ?e bo meni ratalo bo tud tebi! biggrin.gif
Držim pesti!
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#6 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 27 November 2007 - 09:49 PM

no biks sporo?im gdaj mi bo ratal....hvala no...je vseen tud fajn vidt da nism edina k se hecam s temi meritvami...fajn bodte...

papa**** cool.gif

#7 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 28 November 2007 - 09:47 AM

Morda ti bo kaj bolj uspelo, ko bodo prazniki ali po?itnice, ampak takrat pa so zoept druga?ne težave kajne.

Prepri?ana sem, da ti bo uspelo, tudi jaz sem imela težave, da mi je uspelo narediti profile, pa naredim enega, potrebno je bilo narediti dva, komaj mi je uspelo narediti, vendar ti priporo?am dva, ker so lahko velika odstopanja, ?e je narejen samo eden.

sre?no trance_19_hmm.gif

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 28 November 2007 - 11:07 AM

Problem je ker se enostavno preve? obremenjujete s temi testi in potem posledi?no cukri niso tam, kjer bi morlai biti. Fora testov je ravno v tem, da tudi ?e imaš ful nor dan ga lahko narediš z dolo?eno previdnostjo in potem boš ugotovila, kako se ti cuker obnaša pri obremenitvah oziroma v mirovanju.Seveda je bolje vse na izi ampak zadeva je v praksi ponavadi malo zajrebana.Ni? se bat špikat med izpitom, ker ti bo samo pomagalo.
Seveda sam nisem imel teh težav, ker mi moj OH faktor niha v obmo?ju 8-12 g OH za eno enoto inzulina.Trenutno, ko sem bolan imam na zgornj meji druga? je pa desetka.
Držim pesti za vas šolarje!!!! trance_40_thumbup.gif

#9 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 01 December 2007 - 02:01 PM

QUOTE(pegi @ Nov 27 2007, 04:40 PM)
O teh zadevah smo že pisali na forumu

Rozika, poglej na spletni strani:

http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.p...topic=879&st=20

To, kar sem tam napisala o Levemirju, velja tudi za Lantus. Poskusi ga injicirati 2x dnevno.

Glede profilov jih lahko mirno izvajaš v bolj širokem obsegu krvnega sladkorja, sicer jih ne boš uspela nikoli do konca narediti: dokler se krvni sladkor giba med 3 in 12 mmol/l, lahko nadaljuješ z delanjem profila.

Tudi meni krvni sladkor zelo ska?e in se mi OH faktorji neprestano menjajo. K sre?i imam insulinsko ?rpalko, na kateri imam nastavljenih 5 razli?nih bazalnih profilov, tako da lahko tekom istega dne ve?krat preklopim iz enega bazalnega profila na drugega, tretjega itd.. Obi?ajno pomaga že to, da si za dolo?en ?as pove?am (v ?asu stresa, bolezni...) ali zmanjšam (pri športnih aktivnostih) % bazalnih enot.

#10 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 01 December 2007 - 02:48 PM

oj?k..hvala špela...se bom to pomenila na fitu...sm pa bla u petek tm in mam nasledno kontrolo k nardim teste...da mi bo dala guardian za en tedn...da vidjo kako je ta lantus pa to...da bojo vedla kako mi ga razdelit...sama ga pa raj ne upam...k js ga na pol ne smem dat...predvidevam da bom dala zve?er sam tretjino celega odmerka...no pa? bomo vidl...hvala vsem...zlati ste biggrin.gif

lep dan

#11 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 02 December 2007 - 02:18 PM

QUOTE(RoZika** @ Dec 1 2007, 02:48 PM)
oj?k..hvala špela...se bom to pomenila na fitu...sm pa bla u petek tm in mam nasledno kontrolo k nardim teste...da mi bo dala guardian za en tedn...da vidjo kako je ta lantus pa to...da bojo vedla kako mi ga razdelit...sama ga pa raj ne upam...k js ga na pol ne smem dat...predvidevam da bom dala zve?er sam tretjino celega odmerka...no pa? bomo vidl...hvala vsem...zlati ste  biggrin.gif

lep dan

View Post

Z guardianom pa boš resni?no natan?no videla kako ti niha sladkor ali kaj ješ ali ne, potrebno bo tudi vpisovati sladkorje, koliko daš inzulina, meritve in vse to. To boš imela nekaj dni, 2- 3 kajne. Lahko imaš ravno v tistem ?asu vse v najlepšem redu ali pa ti vse ska?e še bolj. Na podlagi tega se bodo odlo?ili tudi lahko naprej glede prejemanja inzulina kajne.

Sre?no trance_19_hmm.gif

#12 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 02 December 2007 - 04:34 PM

V bistvu si lahko tudi s svojim merilcem meriš cuker na pol ure in vse kar si delal ter pojedel zapisuješ v zvezek in dobiš približno sliko kaj se dogaja s tvojim cukrom. Seveda je tale gurdanin bolj elegantna oblika.

#13 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 03 December 2007 - 01:49 PM

Živji pegi...ja js ga bom mela kao 6 dni...rekla je tudi da bi lahko ve? sam pol bi mogla že znat neki zamenjat...tko da 6 dni...pol bomo pa vidl kako je z lantusom novorapidom itd...ja raf vsake pol ure slap.gif ...že tko je kšne mesce kriza z listki...mam kr raj guardian biggrin.gif

Heaven is where I live

#14 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 December 2007 - 05:15 PM

QUOTE(RoZika** @ Dec 3 2007, 01:49 PM)
Živji pegi...ja js ga bom mela kao 6 dni...rekla je tudi da bi lahko ve? sam pol bi mogla že znat neki zamenjat...tko da 6 dni...pol bomo pa vidl kako je z lantusom novorapidom itd...ja raf vsake pol ure  slap.gif ...že tko je kšne mesce kriza z listki...mam kr raj guardian  biggrin.gif

View Post

Tako se še bolje vidi kako je Lantusom, ?e ga imaš dlje ?asa, torej ?e ga imaš 6 dni in ne samo 2-3 dni, kakor so ga v?asih dajali.

Sre?no in veliko uspeha smile.gif

#15 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 15 January 2008 - 08:02 PM

Ahooooooooooooooooooooj....naute vrjel ampak men je neki ratal...no za fit lih ne še no blush.gif cukr seštimat da ga nimam ve? kt 10 trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif aja pa neki za fit pa to...a to morš nujno bit to?n od ure do ure re?mo popoldanc od 12h do 18h?? al lah mal priredim????..mislm tko zamaknem za dve ure da bi si merla od 14h do 20h???...al je to že preve? zve?er???...nvem no... tongue.gif tongue.gif

bay bay

Heaven is where I live

#16 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 16 January 2008 - 01:51 PM

QUOTE(RoZika** @ Jan 15 2008, 08:02 PM)
Ahooooooooooooooooooooj....naute vrjel ampak men je neki ratal...no za fit lih ne še no  blush.gif cukr seštimat da ga nimam ve? kt 10  trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif aja pa neki za fit pa to...a to morš nujno bit to?n od ure do ure re?mo popoldanc od 12h do 18h?? al lah mal priredim????..mislm tko zamaknem za dve ure da bi si merla od 14h do 20h???...al je to že preve? zve?er???...nvem no...  tongue.gif  tongue.gif

bay bay

View Post

Zdravo,

bolje , da se držiš to?no dolo?ene ure, torej od 12 do 18 ure.

Prav tako je dobro, ?e imaš guardian, da si meriš tudi sladkor na klasi?en na?in in vidiš, ali so ve?ja odstopanja ali ne, zapisuješ in vnašaš ravni sladkorja, ogljikove hidrate, torej ?e druga?e pa, zapisuješ v svoje zvezek ali na list vse to.

sre?no trance_19_hmm.gif

#17 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 16 January 2008 - 04:03 PM

Hvala pegi...morm poklicat na fit zj enkrat...da se za un guardian zmenmo...?prou kukr vidm mi lantus kr dobr dela...sm mela vrjetn ga za 2 enote premal...sam mje blo ?udn k sm si dala iz 22 na 23 sm mela hipo..zgleda sm lih napa?n dan ga zvišala..?udn to no..ma važn da je zj kul pa je vse normaln...zj sam še probavam ob telovadbi kako morm z novorapidom pa ob delu...pol bo pa super..spet nazaj na stara zdrava pota...

lep pozdrav vsem...

bay bay

Heaven is where I live

#18 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 11 August 2008 - 03:40 PM

Rozika le pogumno pa drži se navodil pa bo šlo.Važno je da se opazuješ in pomembne spremembe vpisuješ v beležko seveda velja tudi za hrano tako boš lažje sledila zdravljenju. trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users