V?eraj sem zaklju?ila dan na Izolski urgenci, kjer so mi zbijali cuker. Imela sem ga skoraj 32mm/l. Seveda krivec je bila za njih hrana. No pa me je sestra vprašala kako je sestavljen diabeti?ni krožnik. Ali se gdo spomni?
diabeti?ni krožnik
Started by betel, Jan 03 2008 10:45 AM
8 replies to this topic
Posted 03 January 2008 - 10:45 AM
Vsem en poprazni?ni pozdrav in upam, da ste preživeli lepo.
V?eraj sem zaklju?ila dan na Izolski urgenci, kjer so mi zbijali cuker. Imela sem ga skoraj 32mm/l. Seveda krivec je bila za njih hrana. No pa me je sestra vprašala kako je sestavljen diabeti?ni krožnik. Ali se gdo spomni?
Nada
Posted 03 January 2008 - 01:50 PM
A ni to 1/3 meso, 1/3 priloga, 1/3 zelenjava?
Vglavnem, kako to da si imela toliko sladkorja? In ga nisi mogla sama zbit?
Vglavnem, kako to da si imela toliko sladkorja? In ga nisi mogla sama zbit?
Lp, Blaž
Posted 03 January 2008 - 04:46 PM
Diabeti?ni krožnik je preživeta zadeva in v bistvu ni ve? v uporabi.
Sedaj je bolj pomembna zadeva štetje OH in s tem tudi lažje nadziraš kaj poješ in si prilagodiš odmerke.
Res, kako to, da si nisi mogla sama zbiti cukra, ker bi si ga z korekcijo recimo dvarkat po deset enot v razmaku 4 ur ob sprotnem merjenju cukra sigurno morala zbiti na okrog deset ali pa še manj.
Priporo?am ti, da si omisliš knjigo Insulinska ?rpalka, kjer je o vseh teh zadevah lepo napisano.
Sedaj je bolj pomembna zadeva štetje OH in s tem tudi lažje nadziraš kaj poješ in si prilagodiš odmerke.
Res, kako to, da si nisi mogla sama zbiti cukra, ker bi si ga z korekcijo recimo dvarkat po deset enot v razmaku 4 ur ob sprotnem merjenju cukra sigurno morala zbiti na okrog deset ali pa še manj.
Priporo?am ti, da si omisliš knjigo Insulinska ?rpalka, kjer je o vseh teh zadevah lepo napisano.
Posted 03 January 2008 - 05:04 PM
Seveda dieta že dolgo ni ve? tako strogo sestavljena kakor je bila v?asih, to?no dolo?ena koli?ina vsake hrane, sedaj pa bolj pomembno kakor pravi RAF štetje OH, koliko jih vsebuje obrok, hrana, pokritje, ali pa je prišlo pri tebi še do ?esa drugega. Kako si prejemala inzulin, si pogledala ali te?e, ali je bil zrak in je si dobivala sam zrak namesto inzulina, ?e pa prihaja do ?esa podobnega lahko prav hitro naraste in težko ga je zbiti. Verjetno si se po?utila prav bedno.
Sre?no in veliko uspeha pri reševanju podobnih težav
Sre?no in veliko uspeha pri reševanju podobnih težav
Posted 03 January 2008 - 05:09 PM
Tudi mi smo imeli podobne težave nekaj dni nazaj.Merilec ni mogel izmeriti sladkorja-je pisalo HI.Pa smo ga lepo po?asi z korekcijo zbili na normalno.OH znamo ra?unat kakor tudi vse ostalo(se pravi da je bilo nekaj drugega),pa zamenjali set,itd...
lp.rdonsa
Posted 03 January 2008 - 05:23 PM
No ker sem na mešanem insulinu nisem vedela kaj narediti. Uporabljam Novomiks 30. Zdaj pa se pri?enja borba da bi pišla v Klini?nega in da bi me doktor Janež porihtal. Danes sem se z zdravnico dogovorila da si pove?am insulin. Ker pa ni moja zdravnica bom res morala predlagati da bi šla na kratko (Novo rapid )in dolgodelujo?ega (Lantus). No v?eraj sem iz bolnice šla z 15 mm/l in pred spanjem sem imela pa 2.7 mm/l. Zjutraj na teš?e sem imela pa 9.7 mm/l tako da se dogajajo ?uda z mano in nisem ve? normalna. Aja v primeru hipe nisem ni?esar zaužila. Sama sem že paranoji?na in se bojim hrane.
Nada
Posted 03 January 2008 - 05:58 PM
Uff tole je pa res zakomplicirano, da nimaš doma tahitrega in potem je res treba paziti pri skoraj vsakem grižlaju, ?e imaš mixse.
Kolikor vidim imaš zaradi tvojih previsokih in obenem tudi prenizkih cukrov, kar je posledica neobvladovanja štetja Oh že take težave, da bo res treba izi na dva lo?ena , kot ti je že janež predlagal in situacija se ti bo moral hitro umiriti.Obenem pa boš morala še FIt program z štetjem OH narediti, da boš drugi? vedela kako in kaj ukrepati ob podobnih visokih cukrih.
V tolažbo tudi jaz sem imel sedaj med prazniki cuker dvakrat 18, ker sem pil belo vino in pozabil, da je cuker v njem.Seveda sem v roku dveh ur cuker s korekcijo spravil na normalno vrednot okrog 7.
Kolikor vidim imaš zaradi tvojih previsokih in obenem tudi prenizkih cukrov, kar je posledica neobvladovanja štetja Oh že take težave, da bo res treba izi na dva lo?ena , kot ti je že janež predlagal in situacija se ti bo moral hitro umiriti.Obenem pa boš morala še FIt program z štetjem OH narediti, da boš drugi? vedela kako in kaj ukrepati ob podobnih visokih cukrih.
V tolažbo tudi jaz sem imel sedaj med prazniki cuker dvakrat 18, ker sem pil belo vino in pozabil, da je cuker v njem.Seveda sem v roku dveh ur cuker s korekcijo spravil na normalno vrednot okrog 7.
Posted 03 February 2008 - 08:24 PM
QUOTE(betel @ Jan 3 2008, 10:45 AM)
Vsem en poprazni?ni pozdrav in upam, da ste preživeli lepo.
Priporo?ajo kakor pravilno razmerje hranil na krožniku:
1/2 krožnika zelenjava z nizkim GI (brokoli, cveta?a, kumare, bu?ke, paradižnik, paprika, zelena solata, radi?, zeleje, repa),
1/4 krožnika beljakovinska živila (pusto meso, perutnina, morske ribe, jajca, skuta),
1/4 krožnika škrobna živila z nizkim GI (neoluš?en riž, polnoznrate testenine, polnovredne kaše, polnozrnati kruh, stro?nice)
ob krožniku kozarec vode in 1 sadež.
Morda ti bo kaj v pomo?
sre?no
Posted 19 July 2008 - 03:36 PM
Brskala sem po forumu in sem naletela na ta diabeti?ni krožnik,vem da dieta ni ve? tako stroga kot je bila v?asih samo ve? znanja o živilih je pa treba imeti potem lažje sestavljaš jedilnik.Vše? mi je ker Pegi prav to?no pove s primerom lažje si je potem predstavljat.Vesela sem da lahko sodelujem na tem forumu dobila sem že ve? dobrih nasvetov.Lep dan še naprej.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users