Podkožno merjenje sladkorja
Posted 03 February 2008 - 06:33 PM
Upajmo na pozitiven odgovor iz ZZZS!!!!
Posted 03 February 2008 - 07:36 PM
Posted 03 February 2008 - 09:34 PM
Realnost je pa na žalost malce bolj tema?na in se bojim, da za to še ni pravi ?as in bodo odgovor, ?e ga sploh bodo posredovali preložili enkrat v prihodnost.
Posted 22 February 2008 - 09:50 PM
Dr. Battelino se že nekaj ?asa bori, da bi otrokom mlajšim od 7 let zavarovalnica priznala pravico do senzorjev za podkožno merjenje glukoze.
Na zavarovalnico je že drugi? poslal predlog in strokovno obrazložil, zakaj jih najbolj potrebujejo ravno otroci do 7 leta starosti. Eden izmed mo?nih argumentov je, da lahko huda hipa pri tako majhnih otrocih povzro?i poškodbo možganovine. No, pa se še kar ni? ne zganejo. Sama sem se odlo?ila, da jim pišem in jim situacijo predstavim z drugega zornega kota. Z zornega kota staršev, ki urejajo bolezen pri svojem mal?ku.
Nekdo, ki o tem odlo?a, ne pozna zna?ilnosti te bolezni in ne ve, kakšno je vsakdanje življeneje z malim sladkornim bolnikom. Mi smo za te ljudi le številke. Besedna zveza kvaliteta življenja, jim ne pove dovolj. Mislim, da bi se moralo ?im ve? staršev oglasiti in osebno pisati na zavarovalnico. Potrebno je povedati, da je nihanje sladkorja pri mal?kih v?asih res nevzdržno in da so dnevi, ko ne po?nemo drugega, kot merimo sladkor in ra?unamo, kdaj smo nazadnje dali inzulin...
Starši mal?kov! Razmislite, morda je smiselno.
Posted 12 April 2009 - 10:10 PM
Na zavarovalnico je že drugi? poslal predlog in strokovno obrazložil, zakaj jih najbolj potrebujejo ravno otroci do 7 leta starosti. Eden izmed mo?nih argumentov je, da lahko huda hipa pri tako majhnih otrocih povzro?i poškodbo možganovine. No, pa se še kar ni? ne zganejo. Sama sem se odlo?ila, da jim pišem in jim situacijo predstavim z drugega zornega kota. Z zornega kota staršev, ki urejajo bolezen pri svojem mal?ku.
Nekdo, ki o tem odlo?a, ne pozna zna?ilnosti te bolezni in ne ve, kakšno je vsakdanje življeneje z malim sladkornim bolnikom. Mi smo za te ljudi le številke. Besedna zveza kvaliteta življenja, jim ne pove dovolj. Mislim, da bi se moralo ?im ve? staršev oglasiti in osebno pisati na zavarovalnico. Potrebno je povedati, da je nihanje sladkorja pri mal?kih v?asih res nevzdržno in da so dnevi, ko ne po?nemo drugega, kot merimo sladkor in ra?unamo, kdaj smo nazadnje dali inzulin...
Starši mal?kov! Razmislite, morda je smiselno.
Posted 13 April 2009 - 11:44 AM
Posted 13 April 2009 - 03:02 PM
Ehh... Pišeš že pišeš, vendar kaj, ko ti zadevo zavrnejo. Glede na gospodarsko situacijo pa je tudi upanja ?edalje manj, ne ve?...
Ni?, vseeno imate prav: treba je pisat toliko ?asa, da bodo odobrili. Težit, pisat, lobirat. Pa pisat, lobirat in težit naprej. ?e imajo v tujini tudi odrasli zadevo krito (ali vsaj delno krito) iz zavarovanja, bi jo pa ja lahko imeli pri nas vsaj otroci... ?e berete kaj tuje bloge diabetikov, tam predvsem "pali", ?e zadevo predstaviš skozi na daljši rok manjše stroške zaradi manj posledic. Na kvaliteto življenja ne dajo veliko, znajo pa prisluhnit zvon?kljanju denarja (beri: prihrankom na dolgi rok). Mogo?e bi tudi pri nas temu bolj prisluhnili?
Ne vem, mogo?e bi se res morali starši malo bolj organizirat med sabo... KAj mislite, je mogo?e smiselno, da re?emo Blažu, ?e nam odpre svoj podforum, kjer be se poskusili malo bolj organizirano pogovarjati o taki in podobnih problematikah? Nekaj v stilu CWD (childrenwithdiabetes.org), vendar bolj lokalno orientirano? Ali pa je ?isto dovolj samo kakšna tema tu in tam v tem forumu, vendar se bojim, da se potem zadeve kar malo zgubijo med ostalimi posti? Koliko staršev nas sploh bere tale forum?
M
Posted 13 April 2009 - 03:37 PM
Posted 13 April 2009 - 08:43 PM
Premalo in vse preve? so zadovolni s tistim, kar imajo, ker pri nas se zadeve na žalost zelo po?asi premikajo in to med drugim tudi zato, ker je celoten zdravstveni sistem pri nas en tako velik dinozaver, da ?e ta dinozaver naredi samo en korak se to nam uporabnikom sploh ne pozna. bolj pomembno je, da se med sabo dajejo, kdo ima ve?jo pala?o, kot pa da bi denar porabili za pripomo?ek, ki bi znesel na letni ravni za samo eno opremljeno bolniško sobo v novi pediatriji.
Posted 13 April 2009 - 09:16 PM
Predvidevamo lahko da je tako... poleg tega pa se situacija s zdravstvenim zavarovanjem konstantno slabša.. Zaenkrat še vedno spadamo pod socialne države, ampak naš "premik" v kapitalizem premika tudi vse ostalo....
Na žalost se vsak odrasli (in tudi za vsakega otroka) mora ve?inoma v tujini boriti za svoje pravice... na žalost zavarovalnice ne gledajo na dolgoro?ne posledice, težko jim je gledat za recimo 20 (pri odraslih) ali ve? let pri mlajših.. Gledajo samo na trenutni žep... in s krizo postaja še plitvejši...
Verjetno se boste res morali malo med seboj zorganizirat... Siguren sem da bo blaž lahko kaj naredil, ?e ne pa ste vabljeni na hba1c forum, kjer lahko naredimo podskupine za starše (?e še slu?ajno ne obstajajo). HbA1c forum je odprt sedaj že kar nekaj ?asa, ampak ker nismo želeli fragmetirat že tako malega ob?instva tukaj nismo naredili kakšne ekstra reklame... Do naše strani HbA1c (društvo diabetikov tipa 1 oz staro ime društvo HbA1c) lahko pridete preko tega linka: http://www.hba1c.si, tam lahko najdete tudi pod do foruma ali pa http://www.hba1c.si/forum/
Lp
Andy
Posted 15 April 2009 - 01:25 PM
Namen študije je ravno ta, da se dokaže ZZZS, da je to nujno in koristno za vodenje sladkorne predvsem za male otroke in bo to spadalo med osnovne pravice zdravstvenega zavarovanja.
?e bo komu, bo uspelo prof. Battelinu in njegovi ekipi, kakor jim je že tudi z insulinsko ?rpalko in še marsi?im.
Držimo pesti!
Posted 15 April 2009 - 02:18 PM
Posted 15 April 2009 - 02:56 PM
Generalno gledano je urejenost boljša, zato sem prepri?ana v uspeh.
Posted 15 April 2009 - 04:02 PM
Posted 15 April 2009 - 07:29 PM
Generalno gledano je urejenost boljša, zato sem prepri?ana v uspeh.
lepo to in upam, da bodo upoštevali na odboru ,ki odlo?a o teh zadevah, ?eprav vsi vemo, da je to za te otroke potrebno oni gledajo skozi drugo prizmo odlo?anja.
Še to me zanima kateri merilec ima tvoja h?erka navigator ali real time na tem testu?
Posted 15 April 2009 - 07:49 PM
Še to me zanima kateri merilec ima tvoja h?erka navigator ali real time na tem testu?
Ja, slepega guardiana - ?e je pa v kontrolni skupini.
Posted 15 April 2009 - 08:46 PM
Posted 16 April 2009 - 09:04 AM
Posted 16 April 2009 - 12:03 PM
Testne skupine pa ves ?as lahko spremljajo gibanje KS na sprejemniku.
Posted 16 April 2009 - 02:36 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users