Jump to content

Pohodništvo

• You cannot reply to this topic
15 replies to this topic

#1 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 24 February 2008 - 10:48 AM

Pa se malo sprehodimo.
Ker živim pod vznožjem škofjeloškega hribovja, smo se s prijatelji in znanci, v?eraj, letos že drugi? podali na no?ni pohod na Blegoš. Ob koncu tedna in ob polni luni je ko?a vedno odprta.
Blegoš premore kakšnih 30 cm snega.
Pohod je bil zaradi toplotne inverzije zelo težaven, saj je bila pot ledena, po snegu se je pa na zametih še udiralo.
Pa še luna je zelo pozno vzšla in bila ves ?as prekrita z oblaki.

lp, smile.gif

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 25 February 2008 - 09:37 PM

QUOTE(mproj @ Feb 24 2008, 09:48 AM)
Pa se malo sprehodimo.
Ker živim pod vznožjem škofjeloškega hribovja, smo se s prijatelji in znanci, v?eraj, letos že drugi? podali na no?ni pohod na Blegoš. Ob koncu tedna in ob polni luni je ko?a vedno odprta.
Blegoš premore kakšnih 30 cm snega.
Pohod je bil zaradi toplotne inverzije zelo težaven, saj je bila pot ledena, po snegu se je pa na zametih še udiralo.
Pa še luna je zelo pozno vzšla in bila ves ?as prekrita z oblaki.

lp, smile.gif

View Post

Ja super, potem si nekaj naredil zase. Pridruži se tudi našemu društvu, ko bo organiziran pohod. Celotni program bo kmalu objavljen.

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 27 February 2008 - 11:31 AM

Kateremu društvu in kje bo program objavljen.
Za izlete je sobota kar problemati?na, ker je toliko dela.

hvala,

lp,

#4 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 03 March 2008 - 12:03 AM

QUOTE(mproj @ Feb 27 2008, 11:31 AM)
Kateremu društvu in kje bo program objavljen.
Za izlete je sobota kar problemati?na, ker je toliko dela.

Društvo diabetikov tipa 1 Slovenije v letu 2008 organizira (ali se pridružuje tistim, ki jih organizirajo drugi) naslednje pohode - žal so vsi v soboto:

25.4.2008 Pohod na Slavnik
10.5.2008 Tek trojk, pohod ob žici
14.6.2008 Mer?unov pohod na Storži?
8.11.2008 Pohod od Litije do ?ateža

Kontaktni podatki društva:

E-pošta: hba1c@volja.net
Tel.: (031) 533-337

#5 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 04 March 2008 - 01:38 PM

Hvala za informacije.

Upam, da se vsaj katerega pohoda udeležim.

lp,
Marko

#6 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 22 April 2008 - 08:30 PM

Ker je bila nedelja kon?no lepa, son?na in primerna za sprehod smo se s sinom in ženo odlo?ili osvojiti Šmarno goro. Seveda nam je brez ve?jega napora uspelo, kljub bolj grdi koreninasti poti. Pot pa niti ni najve?ji problem, problem so tisti, ki jo uporabljajo. Seveda se ne pozdravlja. Kakšnih pet, pa še to star?kov mi je odzdravilo. Ko greš po ozki poti in se je potrebno sre?ati se hodi v koloni po eden. To tukaj ne drži, ?e se hodi s prijateljem skupaj se morajo drugi umakniti s pot, da lahko nemoteno klepetajo.
Verjetno se dolgo ?asa ne bom ve? odlo?il za ta pohod.
Pa še to je zanimivo, da je ob cesti, na plo?niku in bližnjih travnikih polno napa?no parkiranih avtomobilov. Parkiriš?e, ki je namenjeno za te izletnike, pa je bilo polovi?no zasedeno. Pla?al sem samo 1€ za približno dve uri. Mislim, da si ga turisti?no društva zelo zasluži. Društvo si pa zasluži veliko pohvalo za urejenost.

lp,
Marko

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 20 June 2008 - 07:39 AM

Tudi jaz sem se odlo?ila in sem šla s h?erko na Šmarno goro,bilo je med tednom mogo?e je bilo malo manj obiskovalcev samo zmotilo me je to,da se moraš ves ?as umikat tistim,ki bezljajo na vrh ne zanimajo jih zanimivi opisi na tablah ob poti.Rada poslušam šume v naravi saj vem da boste rekli to je pa treba iti drugam.Zdi se mi krivi?no da se tako obnašamo do naše okolice treba bo še veliko gradit predvsem na mladih saj zgledi vle?ejo.Želim vam še veliko užitkov v naravi. smile.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 12 January 2009 - 08:11 AM

Novo leto se je za?elo,seveda tudi pohodov ne bo manjkalo,prvi pohod je bil v Dražgoše.Pohodi so bili organizirani z ve? smeri in težavnosti sama sem šla s pohodniki iz Trži?a pot je bila zanimiva ?eprav nas je spremljala megla vse do Ovsiš potem pa se je oprlo son?no nebo in krasen razgled sploh dan je bil ?udovit.Upam da se je še kdo udeležil tega znamenitega pohoda.
Veliko lepega vam vsem ki hodite na pohode saj tako le nekaj naredimo za svoje zdravje.Pa lep pozdrav. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 February 2009 - 06:09 PM

Ali vas že kaj srbijo podplati? No potem pa kar pot pod noge dan je že daljši v jutranjem ?asu nas že spremlja pti?je petje sploh se mi zdi da je zdaj že užitek se podati na pot.
Mogo?e ima kdo kakšen zanimiv namig za pohode,naj ga izda mogo?e se pa sre?amo na poti pa sre?no. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#10 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 14 March 2009 - 11:53 AM

Upam da pridno izkoriš?ate te lepe pomladne dni za sprehode v naravo.Zdaj tudi ?as za nabiranje regrata in ?emaža tako da lahko izkoristite prijetno s koristnim saj vemo da je regrat v solati zelo priporo?ljiv za diabetike pa lep dan še naprej. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif biggrin.gif

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 18 April 2009 - 08:07 AM

No pa so se kon?no za?eli lepi dnevi za pohode in izlete v naravo,vem da radi hodite pa me zanima ?e imate iz teh pohodov kakšno zanimivo izkušnjo.
Društva so letos zmanjšala pohode na en glavni pohod na leto zaradi financ,ampak mislim da lahko tudi z manjšimi stroški lahko prijetno preživimo dan na kakšnem pohodu.
DiabetologinjaKarmen Janša je zbrala kar 25 planinskih smeri.Knjižice lahko dobite v društveni pisarni na gorenjskem,mislim da bo zanimivo to pogledat in seveda tudi pot pod noge ?e nam le noge služijo.Pa lep in zdrav pohodniški pozdrav. trance_19_hmm.gif trance_40_thumbup.gif smile.gif smile.gif

#12 mproj

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 04 May 2009 - 07:53 AM

Pozdravljeni

Mi lahko kdo pove, ?e je ta konec tedna pravi ?as za izlet na Golico (cveto?e narcise) ali je bolje po?akati še teden dni.
Prihajam s kranjske smeri, kje zaviti in do kje se peljati. Kako je s parkiranjem. Podal bi se do ko?e na Golici. Sprejmem vsak nasvat...
Že vnaprej vsem HVALA za odgovore.

lp,
Marko
rolleyes.gif

#13 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 04 May 2009 - 09:09 AM

golica je že sigurno en mesec obiskana kar v velikem številu, ker je snega komaj za vzorec.
vse to imaš tukaj napisnao.
http://www.zaplana.net/Izleti/Golica/

#14 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 05 May 2009 - 05:16 PM

Tudi sama na?rtujem pot na Golico,ampak po izkušnjah vem da narcise še niso v polnem cvetju zato se spla?a po?akati še kakšen dan za ta užitek,je pa res da so gorske poti lepe v vsakem letnem ?asu saj nam vedno ponujajo kaj novega zato le veselo pot pod noge in veliko dobre volje na poti pa bo tudi stanje vašega "CUKRA" boljše. trance_40_thumbup.gif

#15 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 20 July 2009 - 07:09 AM

Zdaj je poletje ko?e so odprte in ?akajo vse pohodnike,?e ne pa pojdite v gozd tam vas ?akajo gobe ne bojte se klopov saj jih lahko dobite tudi doma na vrtu. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#16 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 02 August 2009 - 06:35 PM

Ej pohodniki kje ste?Zdaj je ?as za pohode tjutraj ali pa zve?er,ali imate kakšne izkušnje?
Lahko se pohvalim kar redno hodim se mi je tudi cuker umiril sploh se dobro po?utim pa še koga sre?am malo pokletam in ?as še prehitro mine.
Posebno uživam zjutraj ko me na moji poti spremljajo ptice s svojim petjem pa tudi kakšna veverica mi prekriža pot.lep pozdrav vsem ki radi hodite. biggrin.gif trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users