QUOTE(kornet @ Apr 11 2008, 12:30 PM)
Zdravo!
Danes sem imel kontrolo in sem imel HbA1c 5,3%.
Imam nekak skoz nizke sladkorje,kljub temu da sem zmanjsal odmerke oziroma jih prilagodil na minimum.Pa mascobe sem imel tud kar nizke.Tako da mi je diabetolog svetoval da naj dvignem mejo sladkorja do naslednje kontrole,ki jo imam cez slabe tri mesece.Od kar hodim privat je špica,mega.Cist drugacen odnos imajo,upoštevajo ti skoraj vsako zeljo,tak da kar se tega ti?e je pohvala na prvem mestu.
Namesto novorapida sem dobil ta novo Apidro(solostar).Mi je moj diabetolog ?isto podrobno razlozil delovanje apidre in novorapida,in naj povem da razlike med tema dvema ni,delovanje in ucinek sta popolnoma enaka,edino da novorapid vsebuje cink,apidra pa ne.Tisti ki so alergicni cink,je pac zanje bolj apidra.Pa da je apidra od drugega proizvajaca(aventis).
Danes bom prvic poskusil apidro,tako da kaj vec kako mi deluje povem cez par dni!
Lep dan se zelim vsem naprej!

Nu, mojih 4,6% o?itno še nih?e ni premagal.

Hec. Ljudje, ne smete se gnat za vrednostmi pod 5%... ni zdravo za psiho. (verjemte mi)
Uglavnem. Ko sem bila na penih, sem pri testiranju Kf ugotovila, da mi Apidra dela le 2uri in pol (zelo strm padec privi dve uri, potem padec za cca. 0.2 mmol/l v tretji uri, v ?etrti pa stagnacija.). Pri bolj mastni hrani so se dodatki iz opcionalnih spremenili v obvezne ipd.
Sicer pa je od vsakega posameznika odvisno, kakšno krivuljo mu naredi inzulin.
Na ?rpalki morm zadeve še sprobat.
Mislim, da je na polikliniki najve?ji problem to, da imajo posamezni diabetologi ?isto preve? pacientov in enostavno nimajo ?asa, da bi se ti lahko bolj posvetili, kar je ful škoda.
Zato pa hodim tudi h dr. Karin Kanc na svetovanje, kjer je fuuul fajn. Vzdušje, odnos... k bi blo le povsod tako.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..