Jump to content

beograjski maraton

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic

#1 zemunac

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 19 April 2008 - 06:29 PM

Ninoslav Raškovi? "pretr?ao" beograjski maraton v ?asu 4 ur in 12 min. Ninoslav je diabetik tip 1 in tekmuje brez insulinske ?rpalke. biggrin.gif

#2 zupy

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 23 posts

Posted 19 April 2008 - 08:14 PM

QUOTE(zemunac @ Apr 19 2008, 06:29 PM)
Ninoslav Raškovi? "pretr?ao" beograjski maraton v ?asu 4 ur in 12 min. Ninoslav je diabetik tip 1 in tekmuje brez insulinske ?rpalke. biggrin.gif

View Post

A samo tekmuje brez ?rpalke, ali je tudi druga?e ne uporablja?

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 19 April 2008 - 11:52 PM

QUOTE(zupy @ Apr 19 2008, 08:14 PM)
A samo tekmuje brez ?rpalke, ali je tudi druga?e ne uporablja?

View Post

Na žalost jo tam doli še ni mogo?e dobiti, ker je enostavno zadeva preve? hi-tech za njihovo zdravsvo, ki še zmerja daje inzuline v stekleni?ki, ki smo jim mi skenslali že pred ne vem koliko leti.
Res biti diabetik v Srbiji je zelo težko, ker enostavno ne moreš ni? dobiti oziroma dobiš lahko vse, ampak je tako drago, da si lahko privoš?i samo kak tajkun.

#4 zemunac

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 20 April 2008 - 07:31 AM

QUOTE(RAF @ Apr 19 2008, 11:52 PM)
Na žalost jo tam doli še ni mogo?e dobiti, ker je enostavno zadeva preve? hi-tech za njihovo zdravsvo, ki še zmerja daje inzuline v stekleni?ki, ki smo jim mi skenslali že pred ne vem koliko leti.
Res biti diabetik v Srbiji je zelo težko, ker enostavno ne moreš ni? dobiti oziroma dobiš lahko vse, ampak je tako drago, da si lahko privoš?i samo kak tajkun.

View Post

RAF, ni glih tko kakor ti praviš. Tudi v Srbiji se diabetes vodi enako kot v Sloveniji. Ni ve? insulina v stakleni?kah. Enako kot tle se koriste peni in vsi znani isulini. Razlika je samo administrativne narave pri odobritvi pravice na isulinsko ?rpalko. Isto mora odobriti zdravniška komisija. Kakor ?rpalka v Srbiji stane ca.: 5.000 € (ceno pogojuje proizvajalec, Medtronic) je do nje težje priti. Tudi drugod po EU je cena približno enaka. Leta 2005 je slovenskom Zavodu ratalo to ceno znižati na ca.: 2.300 €.
Ninoslav te?e maraton brez ?rpalke ker je nima. Srpski zavod mu jo še ni odobril. Druga?e, Ninoslav že planira udeležbo na teku na Grintovec naslednjega leta. Predvidevam, se tedaj boste spoznala.
Podrobneje lahko prebereš na sajtu: www.pobedidijabetes.org

#5 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 16 May 2008 - 09:10 AM

Me veseli ,da nekje imajo zadeve poštimane. Ampak na periferiji je pa stanje tako, kot sem ti ga opisal in to vem iz lastnih izkušenj, ker poznam diabetika tam doli in ima blazne težave pri osnovni oskrbi svoje bolezni.
Seveda se dobi vse , ampak denar je potrebno imeti in tega na žalost ve?ina prebivalcev nima dovolj in upam, da se bo zadeva ?imprej normalizirala.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users