ali dostikrat naredite prekrške ?
Posted 19 May 2008 - 09:26 PM
Posted 19 May 2008 - 09:27 PM
zanima me, kako pogosto naredite prekrške in kako jih pokrijete z inzulinom. Zanima me tudi ?e je kdo s foruma iz maribora ali okolice
na sliki sem jas in moja sestra
Edited by larchiee, 19 May 2008 - 09:28 PM.
Posted 20 May 2008 - 01:41 AM
#4 Gost beta1 *
Posted 20 May 2008 - 06:28 AM
Lahko je prekršek tudi to, da poješ nekaj, pa neveš da ima visok glikemi?ni index. Tak se je meni zgodlo zadnji? z skutinimi štruklji. Apidra niti malo možnosti da to pokrije. Bela moka + koruzni škrob. Prvi? pa zadnji? sem to jedel.
Jaz sam delam prekrške- redko, ?e je kakšen rojstni dan. Torta pa malo peciva. Druga? vse pokrijem kar pojem. Do zdaj mi je najve? naraslo na 8.5, tak da to tudi ni tako veliko za torte
Posted 20 May 2008 - 11:50 AM
Resni?no, definiraj kaj pomeni zate prekršek. Prekrške se da tudi lažje pokrivati s pomo?jo ?rpalke, dodaš bazalni na višjo stopnjo, ali pa še dodaš podaljšani bolus - wizard.
Prekršek lahko pomini še vsako glede na obi?ajno rutino, ki jo znaš pokriti z inzulinom, samo vse to pomeni nek nov izziv in u?enje za naprej, da veš v prihodnje bolje reagirati.
sre?no
Posted 20 May 2008 - 06:57 PM
To so zame "prekrški". Niso pa preve? pogosti.
Posted 20 May 2008 - 08:02 PM
Posted 20 May 2008 - 08:19 PM
Jz sm ga zadnj vikend kar precej lomila s prehrano. Ugotovila sem, da to najve?rat po?nem takrat, ko so moji cukri popolnoma nemogo?i in se mi enostavno ne da ve? ukvarjat z njimi. Potem se pa kot en depresiv?ek za?nem nažirat s ?okolado, piškoti, viki kremo, crossainti... v stilu da itak ne more biti slabše, kot je.
Ampak ta vikend sem imela poleg (cukrov nad 9mmol) še dosti "boljši" razlog za nezdravo prehrano - rojstni dan!!!
Zame so t.i. prekrški nedrava hrana. Dostikrat imam kr slabo vest in potem naslednjih nekaj dni res ful pazim, kaj jem (kot, da bo kaj pomagalo...)
Posted 21 May 2008 - 03:15 PM
Kaj bi pa brez domišilje?
Pa še enega
#11 Gost beta1 *
Posted 23 May 2008 - 09:44 AM
Že prekršek je to, da obstajam
Vglavnem, treba je sprejet, da imamo sladkorno. Tudi, ?e nevem kak se trudiš neboš imel tako urejenega sladkorja kot tisti ki nimajo sladkorne.
Res je, da je treba pazit, predvsem na dolgi rok. Ampak, ?e bi to ''dieto'' držal skozi, nebi bilo ?loveško. To bi sam sebe mu?il. ?e greš 2x na mesec na rojstni dan pa si tam malo privoš?iš, kar je ?ist ?loveško. Z prakso ?ez ?as vidiš, kako pokriješ te sladkorne špice.
npr. v vesolju na ISS imajo skoraj pol tone sladkarij. Ker, ?e bi jedli samo tisto posušeno hrano, bi se astronavtom zmešalo.
Posted 23 May 2008 - 11:12 AM
Posted 24 May 2008 - 01:25 PM
Posted 02 June 2008 - 02:53 PM
Model malo se skuliraj in pazi kaj govoriš, ker jaz s tabo nisem igral biljarda. da bi tukaj afne guncal.
Boš moral še velik žgancev pojesti, da boš zrastel v odgovorno odraslo osebo.
Prvi? nisem te?en, ?eprav imam tip 1,
drugi? moj stil pisanja je v?asih ironi?en,
tretji? prekške dela vsak diabetik vsak dan, ker dvomim, da so diabetiki zaprti v sterilini sobi in obdani s samimi priro?niki ter razmišlajo samo o sebi.
In ?etrti?. Prekršek je vse, kar ne znaš zadostno pokriti z štetjem OH.
Upam, da sem ti malo razjasnil dolo?ene pojme.
Posted 03 June 2008 - 12:49 PM
Boš moral še velik žgancev pojesti, da boš zrastel v odgovorno odraslo osebo.
Prvi? nisem te?en, ?eprav imam tip 1,
drugi? moj stil pisanja je v?asih ironi?en,
tretji? prekške dela vsak diabetik vsak dan, ker dvomim, da so diabetiki zaprti v sterilini sobi in obdani s samimi priro?niki ter razmišlajo samo o sebi.
In ?etrti?. Prekršek je vse, kar ne znaš zadostno pokriti z štetjem OH.
Upam, da sem ti malo razjasnil dolo?ene pojme.
ja ok no, kaj v resnici si tui tak da hitro zameriš ?
Posted 03 June 2008 - 03:13 PM
Ni? nisem užaljen in jezen, ker vem, da je biti diabetik najbolj nehvaležen poklic, ki smo ga dobili v uporavlanje od mati narave.
Kot vidiš me humor še ni zapustil in enako priporo?am tudi vsem, da so še naprej optimisti?ni.
Posted 03 June 2008 - 04:42 PM
Kot vidiš me humor še ni zapustil in enako priporo?am tudi vsem, da so še naprej optimisti?ni.
sory kr sn Bla taka greš letos na debeli rti??
Posted 03 June 2008 - 06:08 PM
Raf je že mal prestar, da bi šel na Debeli rti?. Vsaj kot varovanec ne. hihi. (sori... slikovno gradivo... prebujna domišljija, pa to)
Kdaj pa se sploh za?nejo kolonije? Sem rekla, da vas morm pridt mal obiskat. Sicer so me kolegice hotle prepri?at, da bi šla za vodi?ko, sam mislim, da nisem taprav tip ?loveka za to.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users