ADA Konferenca 2008
Posted 18 June 2008 - 03:21 PM
Predprispevek
http://www.diabetesmine.com/2008/06/ada-ne...o-and-more.html
Prvi prispevek iz konference
http://www.diabetesmine.com/2008/06/ada-co...ence-views.html
In drugi...
http://www.diabetesmine.com/2008/06/spotte...ts-of-note.html
Andy
Posted 18 June 2008 - 05:37 PM
Posted 19 June 2008 - 10:38 PM
Sem pristaš simlp in stabilnih zadev in me ne prepri?a, da je barvni zaslon boljša izbira, kot navaden.
Ho?em povedati to, da je ta nov produkt dober za firmo, ki ga predstavi namesto, da bi naredili zadeve poenostavlenje , ki bi bile cenejše in bi si jih lahko privoš?ilio ve? diabetikov.
Posted 20 June 2008 - 07:20 AM
Posted 20 June 2008 - 09:42 PM
Andy
Posted 21 June 2008 - 07:56 AM
Posted 21 June 2008 - 12:30 PM
Andy
Kaj pa cena produtka.Se bojim, da namesto, da bi bili cenejši bodo zaradi teh dodatnih funkcij dražji oziroma cena ostane na isti ravni. Z mojega stališ?a je to samo umetno prikazovanje napredka in od tega iamjo koristi samo proizvajalci.
Še glede funcij. Jaz jih imam na svoji morje in ?e sem ?isto iskren jih uporabljam samo štiri. Dodajanje bolusa, spreminajnje profila, nastavitve bazalcev v %, in izkopi alramov z zbirnimi informacijami.
Zakaj pa to delajo, da komplicijrjao je pa razlog tudi v tem, si eni pacienti želijo ful nadzora oziorma imeti vse podatke na stotih mestih shranjenje. Da bi jaz vsak dan pregledoval podatke iz pumpe na ra?unalniku oziroma bi analiziral vsak cuker bi šele postal bolan oziroma zakompleksan.
Rad imam svobodo in delam tisto kar mi v danem trenutku paše ter s pomo?jo ?rplake, ki ?isto zadovoljuje moje potrebe mi te zadeve odli?no uspevajo in sem ji res lahk hvaležen, da mi je omogo?ila vpogled v življneje v katerem sem kot zdrava oseba že bil in sedaj doživljam svojo drugo pomlad.
Posted 21 June 2008 - 08:55 PM
Še glede funcij. Jaz jih imam na svoji morje in ?e sem ?isto iskren jih uporabljam samo štiri. Dodajanje bolusa, spreminajnje profila, nastavitve bazalcev v %, in izkopi alramov z zbirnimi informacijami.
Zakaj pa to delajo, da komplicijrjao je pa razlog tudi v tem, si eni pacienti želijo ful nadzora oziorma imeti vse podatke na stotih mestih shranjenje. Da bi jaz vsak dan pregledoval podatke iz pumpe na ra?unalniku oziroma bi analiziral vsak cuker bi šele postal bolan oziroma zakompleksan.
Rad imam svobodo in delam tisto kar mi v danem trenutku paše ter s pomo?jo ?rplake, ki ?isto zadovoljuje moje potrebe mi te zadeve odli?no uspevajo in sem ji res lahk hvaležen, da mi je omogo?ila vpogled v življneje v katerem sem kot zdrava oseba že bil in sedaj doživljam svojo drugo pomlad.
Bravo Raf. Se popolnoma strinjam. Bolezen ne sme postati "edina okupacija" v našem življenju, s ?imer pa ne mislim, da jo moramo zanemarjati ali celo opustiti zdravljenje. Življenje si moramo prilagoditi in si prizadevati da živimo ?im bolj zdravo in polno, ter si ga poskušamo približati tistemu, ki ga imajo ljudje brez diabetesa.
Še enkrat ... bravo Raf.
lp
Aleš
Posted 22 June 2008 - 04:50 AM
lp
Posted 22 June 2008 - 07:57 AM
Zato pa potem rabijo pacienti stalen nadzor oziroma dodatna navodila, kako vse to upravljati. Namesto, da bi bili svobodni in bi se pri diabetologih videvali samo enkrat na leto, ko bi dobili vse potrebne pripomo?ke in zdravila. Seveda je to utopi?na misel, ker sedaj lahko samo za 3 mesece dobimo zdravila.
Posted 22 June 2008 - 08:00 AM
Servisa ni, ker ti zadevo zamenjajo, ?e se kaj pokvari. Tvoj glavni vir informacij je tvoj edukator, oziroma le?e?i zdravnik in je samo od tebe odvisno, kako boš vse te informacije predelal in jih spravil v svojo vsakodnevno rutino.
Posted 22 June 2008 - 12:30 PM
V poduk diabetikom: ne glede na to, kateri aparat priporo?a zdravnik, je še vedno diabetikova odlo?itev, kateri aparat bo vzel (tj. tistega, ki najbolje izpolnjuje njegove potrebe), še posebno ?e so vsi ti aparati v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja in ni dopla?il.
Posted 22 June 2008 - 01:31 PM
Seveda je od vsakega posameznika odvisno kako se bo zanimal za zadevo, v tem primeru za svoje zdravje, za svojo slakdorno bolezen, kako bo sodeloval z edukatorjem, predstavnikom za ?rpalko, zdravnikom. ?e zdravnik vidi, da dobro obvladaš zadeve lahko že samo z nekaj besedami rešita problem, ker sta oba usmerjena v isto smer: pomagati bolniku, torej zdravnik da mu pomaga, ti sam pa si tudi zainteresiran, da ti bo šlo ?im bolje, da boš imel ?im manj težav...
lp
#14 Gost beta1 *
Posted 22 June 2008 - 03:54 PM
?e bi naredli ?rpalko, katera bi bila wireales, to pomeni brez ''žnure''. ?e bi se oddaljila ve? kot 1,5m bi za?ela piskat. To bi blo fajn, za spat, tuširat,
Posted 22 June 2008 - 09:03 PM
?e bi naredli ?rpalko, katera bi bila wireales, to pomeni brez ''žnure''. ?e bi se oddaljila ve? kot 1,5m bi za?ela piskat. To bi blo fajn, za spat, tuširat,
Potem pa samo po?akaj, da pride OmniPod v Sloveniji... To ti je taka wireless varianta... Reyervoar s insulinom imaš pritrjen zraven pa je kontrolna naprava, ki je neke take velikosti kot en dlancnik, vsaj mislim, da je tako... Poglej si na tem linku...
http://www.myomnipod.com/products/ ... seveda pa na žalost s njo ne moreš ne telefonirat, pa mislim, da mp3jev tudi ne poslusat...
?e bi proizvajalci malo mislili na uporabnike, bi dali možnost, da si uporabnik sam nastavi menije in skrije tiste, ki ga motijo (to bi morali narediti na edukaciji za ?rpalko), ?e priznam na svojem telefonu uporabljam mogo?e enih 20% vseh funkcij, pa še te bolj redko... No ampak, ker proizvajalci mislijo samo na profite in kako uni?it konkurenco se pa? dogaja kar se dogaja...
Andy
Edited by andyrozman, 22 June 2008 - 09:04 PM.
Posted 22 June 2008 - 10:52 PM
Dobro tole napisano Špela!
Samo realnost je pri nas malo bolj tema?na, ker ti nekateri vsiljujejo kaj moraš vzeti, oziroma ti sploh ne dajo možnosti, da bi preizkusil druge vrste ?rpalk od tiste, ki je priviligirana, ker dobiš naro?ilnico ze izpolnjeno, kam moraš po to napravico.
Posted 23 June 2008 - 07:09 PM
Slaba stran tega luksuza je seveda cena, ampak o tem smo že debatirali, tako da nima smisla izgubljati besed.
Pri odraslih je seveda druga?e, zato tudi možnost izbire.
Vsak od nas druga?e dojema stvari, nekaterim bolj ležijo krožni meniji, nekateri pa se bolj znajdemo v padajo?ih. Sama nisem imela ob?utka, da bi bila ena ?rpalka bolj komplicirana od druge (imela sem možnost preiskusiti obe). Zaenkrat na paradigmi uporabljam vse funkcije, razen senzorja in se mi vse zdijo nepogrešljive. Stvar navade, pa?.
Posted 23 June 2008 - 08:04 PM
lp
Posted 24 June 2008 - 02:42 AM
Slaba stran tega luksuza je seveda cena, ampak o tem smo že debatirali, tako da nima smisla izgubljati besed.
Mi je ?isto jasno, da sploh ne vem kako je, ko si najstnik in faseš tole pizdarijo, ki sliši na ime tip1 in tudi zelo podpiram prizadevanja diabetolgov, da bi ta real time dobili vsi otroci na osnovno zavarovanje. Seveda vem, da to na žalost ne bo uresni?ljivo, ker je vmes še zavarovalnica, ki nadzira stroške.
Po drugi strani pa ne zagovarjam tak ozkega pristopa pediatrije, ker že v osnovi omejujejo pravico do izbire. Se mi zdi, da je ?as, ko je ena glava mislila za vse, že minil.
Posted 24 June 2008 - 07:11 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users