Jump to content

Plavanje

• You cannot reply to this topic
22 replies to this topic

#1 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 20 June 2008 - 07:45 AM

No kon?no je poletje kdo si ne želi zaplavat v morju,zanima kakšne izkušnje imate s to dejavnostjo.Vem da vsi le ne bodo imeli te sre?e da se bodo osvežili v morju mogo?e pa v bližnjem bazenu. trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif

#2 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 21 June 2008 - 12:35 PM

Kaj zdaj ali mogo?e nobeden ne misli na vodo in osvežitev ob njej.Jaz že komaj ?akam,ali imate mogo?e slabe izkušnje? trance_21_laughing1.gif

#3 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 21 June 2008 - 08:27 PM

Nobenih slabih izkušenj s plavanjem ali morjem. Pa? zmeriš si sladkor prej, pustiš malo rezerve in to je to.
Lp, Blaž

#4 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 22 June 2008 - 04:53 AM

Obi?ajno ni razlik , vendar prihaja poleti oz. v toplejših mesecih nekoliko do manjše potrebe po inzulinu, vzrok je tudi ve? gibanja...

Vzrok , da bi bile kakšne težave ali je gibanje na morju, ali bolj proti Gorenjski jih prakti?no ni.

sre?no biggrin.gif

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 22 June 2008 - 10:00 AM

Tudi meni se zdi da je zdaj poleti res ?as da se bolj aktiviramo pa naj bo to plavanje ali hoja,zlasti je res užitek zjutraj ko je še zrak malo bolj svež po poti poslušaš pti?je petje v?asih se ?ez pot zakadi kakšen zaj?ek ali veverica užitkov je vse polno. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#6 lubnikar

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 14 posts

Posted 23 June 2008 - 08:05 AM

QUOTE(zvezdica @ Jun 22 2008, 10:00 AM)
Tudi meni se zdi da je zdaj poleti res ?as da se bolj aktiviramo pa naj bo to plavanje ali hoja,zlasti je res užitek zjutraj ko je še zrak malo bolj svež po poti poslušaš pti?je petje v?asih se ?ez pot zakadi kakšen zaj?ek ali veverica užitkov je vse polno. trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif

View Post

Si bila pridna osvojila Blejsko ko?o, Lipanco,Debelo pe? ? Jaz sem bil žal zadržan zaradi bolezni v družini. Pa obvesti, kdaj organizira društvo še kakšno tako turo, morda se vidimo.

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 June 2008 - 09:32 AM

Mogo?e pa res. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 03 July 2008 - 01:35 PM

Zdaj ko je tako vro?e vas mogo?e kar vle?e k vodi,na Gorenjskem imamo kar nekaj lepih izhodiš?.Mogo?e vas zanima ohladitev ob vodi,prijen sprehod v Sotesko Blejskega vintgarja vas vabim.Sprehodimo se ob vodi je prijetno hladno spremlja nas pti?je petje in žuborenje vode ni boljšega za sprostit.Imate mogo?e tudi vi kakšno idejo,naj bo življenje polno naravnih užitkov. trance_40_thumbup.gif smile.gif

#9 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 04 July 2008 - 10:43 AM

QUOTE(zvezdica @ Jul 3 2008, 01:35 PM)
Zdaj ko je tako vro?e vas mogo?e kar vle?e k vodi,na Gorenjskem imamo kar nekaj lepih izhodiš?.Mogo?e vas zanima ohladitev ob  vodi,prijen sprehod v Sotesko Blejskega vintgarja vas vabim.Sprehodimo se ob vodi je prijetno hladno spremlja nas pti?je petje in žuborenje vode ni boljšega za sprostit.Imate mogo?e tudi vi kakšno idejo,naj bo življenje polno naravnih užitkov. trance_40_thumbup.gif  smile.gif

View Post

Lani sem bila tam. Bilo je pre?udovito. wub.gif
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#10 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 04 July 2008 - 10:57 AM

Tisto podro?je, torej okoli blejskega vingarja je resni?no lepo, tudi v najhujši vro?ini je toplo, saj je velika globoka soska, veliko gozda, resni?no se bi spla?alo potruditi in preživeti kakšno urico tam.

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 06 July 2008 - 04:39 PM

Me veseli da sem vzpodbudila k razmišljanju kako bi se lahko prijetno ohladili,meni je tam res vše? in se vedno rada vra?am tja.Mogo?e ima kdo še kakšno zanimivo to?ko za sprehod in ohladitev ob vodi, zdi se mi da voda in sploh poto?ki zelo pomirjeno delujejo in še ohladiš se. trance_40_thumbup.gif trance_27_notworthy.gif

#12 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 18 July 2008 - 07:44 AM

Bila sem na enodnevnem izletu na morju,bilo je ?udovito plavala sem kot že dolgo ne,tudi s cukrom je bilo vse v najlepšem redu,zato kar pogumno v vodo in na plavanje. trance_21_laughing1.gif trance_27_notworthy.gif

#13 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 July 2008 - 06:45 PM

Danes je dež in mraz in nas kar zmrazi ob misli na vodo,no pa kar pogumno saj za soboto in nedeljo že napovedujejo lepše vreme zato ga le izkoristite zdaj se bomo morali navadit na take hitre spremembe.Prijetna osvežitev je tudi na Šob?evem bajerju saj se lahko razli?no rekreirate je ve? možnosti tako za hojo kot tudi za plavanje ali pa igre z žogo tudi igriš?e za otroke je super.
Lep dan še naprej in veliko užitkov pri preživljanju poletnih po?itnic. trance_40_thumbup.gif trance_21_laughing1.gif trance_27_notworthy.gif trance_19_hmm.gif

#14 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 24 July 2008 - 10:58 AM

Ni nujno, da je samo toplo in primerno za son?enje in plavanje. Lepa aktivnost je tudi v deževnem vremenu in sicer brez dežnika, samo v pelerini, dobra družba, pot pod noge, dobri ?evlji, da ne premo?ijo in gremo, gremo na pot. Na koncu pa sledi kakšna kavica, limonada brez sladkorja ali še kaj ve?, ?e je oseba pokurila preve? sladkorja in si ni znala pravilno oblikovati kako bo potrošila glede na gibanje svoje mo?i in pot nazaj. Videli boste, da ni slaba odlo?itev, samo podati se je potrebno, predvsem je to zanimivo na po?itnicah, ko ima ?lovek morje ?asa in si nabira enerijo za kasneje.

sre?no trance_21_laughing1.gif

#15 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts
  • Zanimanja:po novem kar ra?unovodstvo :))

Posted 24 July 2008 - 12:57 PM

živjo..bi prosila za en nasvet...lansko leto sem bila na morju in sem bila non-stop u hipah zarad lantusa...mje prot koncu po?itnc šele umiril k sm si ga znižala za polovico(iz 30 na 14)...takrat sem ga jemala sam zve?er...zj sm pa na dvojnih dozah (zjutraj-12 in zve?er-18)..pa sm mal u dilemi spet kok si ga znižat pa gdaj da ne bom pol pa u hiper padla..sm razmišlala da bi si ve?ernga kr že u soboto znižala (u nedeljo zjutrej greva) pa pa? pono? se parkrat zbudila pa pogledala kok je kej številka...pa unga zjutrej pol u nedeljo tud za pol mnj k bom pa itaq skoz neki delala ceu popoldne..kva pravte???..drga? lansk let sm bla pa vsake 2 ure u hipi..cukr 7 se držu 2 urce pa konc...sm u parih dneh popila celo kilo cukra slap.gif sm opazla da ta podnebje pa par stopnic do apartmaja te kr izsušijo.. biggrin.gif

lep dopust vam želim trance_40_thumbup.gif

Heaven is where I live

#16 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 24 July 2008 - 04:21 PM

trance_19_hmm.gif
Ko sem bila na penih, sem imela odmerke 4zve?er in 3zjutraj oz. 4 + 4, odvisno od dneva pa?.
Na tridnevnem smu?anju sem ugotovila, da je najbolje pustiti ve?erno dozo celo, jutranje pa sploh ni potrebno dati. Ravno tako je bilo pri celodnevnem hribolazenju. Verjetno bi za plavanje veljalo isto... sam ti maš ful ve?je doze trance_19_hmm.gif
Glede na to, da boš najbolj aktivna dopoldne in zgodaj popoldne, bi jutranjega zmanjšala za ve? kot polovico, ve?ernega pa manj kot polovico. Recimo zjutraj 3E, zve?er pa 14E. Potem pa opazuj. ?e boš ?ez dan še vedno imela hipe, ukini jutranjo dozo oz. jo pove?aj, ?e boš imela previsoke sladkorje. Enako velja za sladkorje pono?i.

Upam, da ti bo uspelo! Uživaj na morju!

Lp smile.gif

ps.: oprosti, ?ist sem pozabila odgovorit na tvoj mejl. sad.gif
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#17 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 24 July 2008 - 06:34 PM

Oiii ej ni panike biggrin.gif hvala...bom probala tko narest k no?em bit še enkrat tko k lansk let...ja mal bl orng doze mam ja smile.gif no avgusta bom spet mal bl u lublan...tko da ?e boš tud ti se slišve kej*pridna bodi**lepe po?itnce še naprej trance_44_wink5.gif papa****

Heaven is where I live

#18 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 24 July 2008 - 07:02 PM

No Rozika le pogumno vse stvari je treba prilagodit samo gibanja pa ne opusti pa ?e je tudi samo hoja po ravnini to lahko po?asi dodajaš prav tako tudi plavanje seveda pa moraš pazit da ne bo prišlo do dehidracije jaz imam vedno seboj vodo in jo pijem po požirkih.Hrano moraš prilagodit svojim potrebam biti pa moraš previdna da se ne bo treba potem boriti še s kilami. trance_21_laughing1.gif trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif

#19 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 24 July 2008 - 08:34 PM

QUOTE(RoZika** @ Jul 24 2008, 12:57 PM)
živjo..bi prosila za en nasvet...lansko leto sem bila na morju in sem bila non-stop u hipah zarad lantusa...mje prot koncu po?itnc šele umiril k sm si ga znižala za polovico(iz 30 na 14)...takrat sem ga jemala sam zve?er...zj sm pa na dvojnih dozah (zjutraj-12 in zve?er-18)..pa sm mal u dilemi spet kok si ga znižat pa gdaj da ne bom pol pa u hiper padla..sm razmišlala da bi si ve?ernga kr že u soboto znižala (u nedeljo zjutrej greva) pa pa? pono? se parkrat zbudila pa pogledala kok je kej številka...pa unga zjutrej pol u nedeljo tud za pol mnj k bom pa itaq skoz neki delala ceu popoldne..kva pravte???..drga? lansk let sm bla pa vsake 2 ure u hipi..cukr 7 se držu 2 urce pa konc...sm u parih dneh popila celo kilo cukra slap.gif sm opazla da ta podnebje pa par stopnic do apartmaja te kr izsušijo.. biggrin.gif

lep dopust vam želim trance_40_thumbup.gif

View Post

Resni?no imaš kar velike doze inzuline, je pa resni?no nekoliko lažje za prilagoditi, ker si ga daješ 2 krat na dan, torej tega dolgodelujo?ega in ne samo enkrat. Lahko pa kljub temu, da se ve? gibaš pride do velikih nasprotij v sladkojih, ker ne vem kako si aktivna doma in kako nameravaš biti na po?itnicah, kakšno hrano boš tam imela, mimo grede te zanese pa poješ nekaj ve? pa gredo sladkorji hitro navzgor, še posebno, ?e ne kuhaš sama in si odvisna od tuje kuhinje. Svetovala ti bi znižanje na 70 %, prav tako meritve, prilaganje pa tudi ob obrokih, torej glede na hrana.

želim ti prav lepe po?itnice in ne prevelike korajže glede son?enja in fizi?ne aktivnosti, da ne pride do težav.

sre?no trance_27_notworthy.gif trance_27_notworthy.gif

#20 RoZika**

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 24 July 2008 - 08:49 PM

QUOTE(zvezdica @ Jul 24 2008, 07:02 PM)
No Rozika le pogumno vse stvari je treba prilagodit samo gibanja pa ne opusti pa ?e je tudi samo hoja po ravnini to lahko po?asi dodajaš prav tako tudi plavanje seveda pa moraš pazit da ne bo prišlo do dehidracije jaz imam vedno seboj vodo in jo pijem po požirkih.Hrano moraš prilagodit svojim potrebam biti pa moraš previdna da se ne bo treba potem boriti še s kilami. trance_21_laughing1.gif  trance_27_notworthy.gif  trance_40_thumbup.gif

View Post

Hvala hvala vsem...ah za te kile pa ni take panike k itaq sej veš da ne morš jest ob vro?ini tko da se bom bl z zelenjavo basala trance_44_wink5.gif hehe...drga? bom pa itaq u apartmaju tko da bo moja kuhna (ne preve? mastna itd) smile.gif kar se ti?e vode spijem na že sam na plaži kr orng liter sam zjutri smile.gif bom upoštevala nasvete pa sporo?im kera je bl prou mela hehe tongue.gif pridne bodte punce,pa fanje tud papa***

Heaven is where I live

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users