Jump to content

Odlo?ba o napovedanem spraševanju v šoli

• You cannot reply to this topic
12 replies to this topic

#1 SugarGirL

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 3 posts

Posted 30 June 2008 - 06:21 PM

Lep pozdrav.

Letos je na Debelem rti?u pogovor nanesel tudi na šolo, in je ena punca omenila, da je od njene prijateljica mama šolska svetovalka in ji je povedala, da menda obstaja neka odlo?ba o napovedanem spraševanju za diabetike. Ker verjamem, da bi mnogim mladim (tudi meni) to zelo prav prišlo, se obra?am na vas z vprašanjem, ?e to res obstaja, kje jo dobiš, o ?em govori... Pa? vse, kar veste. smile.gif

Hvala že vnaprej! trance_44_wink5.gif

#2 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 30 June 2008 - 09:23 PM

Dvomim, da to drži, ker kar poznam te zadeve iz šole. Verjento je mislila na kako posebno odlo?bo recimo, kot športnik in tam imaš možnost malo prilagajti urce spraševanja. Seveda pa to ne sme biti pravilo za zlorabe, kot se ponavadi dogaja in bi morali biti ti otroci s temi zadevami zgled ostalimi.
Skratka cuker naj nam ne bo izgovor za slab u?ni uspeh v šoli.

#3 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 01 July 2008 - 09:07 AM

Ja, obstaja to. Tudi sam sem na tej pedagoški pogodbi. Morajo ti omogo?it napovedano spraševanje in upravi?eno odsotnost od ur zaradi zdravstvenih težav. Omogo?it ti tudi morajo, da zapustiš razred in/ali omogo?ijo, da si med uro lahko meriš sladkor in ješ malico.

Bom malo bolj specifi?no napisal kasneje, bom še to?no enkrat te papirje prebral.

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts
  • Spol:Moški

Posted 01 July 2008 - 11:01 AM

Zanimivo, kaj vse se spomnijo tele komisije in ker sem oblj firb?en me res zanima pod katerimi pogoji oziorma zakoni so spisali take zadeve. Ta odlo?ba bi mogo?e prav prišla tistemu, ki je na penih, ker tam zadeve so bolj nepredvidljive in zahrbtne.Za ?rpalko ni šans, da velja, ker vsi, ki smo na ?rpalki vemo, da se je naše zdravstveno stanje toliko stabiliziralo, da bi se bilo zgovarjanje na to odlo?bo ?isto sprenevedanje in v kakšnem primeru tudi kaj hujšega.

#5 rayderr

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 01 July 2008 - 10:38 PM

Meni so rekli da lahko imaš status u?enca z posebnimi potrebami. In potem seveda te stvari spadajo zraven.

#6 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 02 July 2008 - 07:22 AM

No meni se pa zdi da izkoriš?at res ni treba bolezni vem pa iz lastnih izkušenj da se u?itelji tudi prilagodijo ?e opazijo da so lahko zaradi tega težave.Mislim da je povsod možen kompromis zato pa res se mi zdi da ni potrebno imeti posebnih zakonov ne vem mogo?e se motim. trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#7 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 July 2008 - 02:04 PM

QUOTE(zvezdica @ Jul 2 2008, 07:22 AM)
No meni se pa zdi da izkoriš?at res ni treba bolezni vem pa iz lastnih izkušenj da se u?itelji tudi prilagodijo ?e opazijo da so lahko zaradi tega težave.Mislim da je povsod možen kompromis zato pa res se mi zdi da ni potrebno imeti posebnih zakonov ne vem mogo?e se motim. trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

?ist je spet vse odvisno od posameznika. ?e ima hudo slabo uravnano in mu vse bolj slabo štima in niha (tak kot jaz, ko sem bil še na penih) potem se mu to spla?a. ?e pa imaš dobro uravnano, potem pa ni neke hude potrebe po tem.

#8 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 10 July 2008 - 01:09 PM

Mislim da je prav da stvari poštimaš potem gre vse lažje mislim pa da se v šoli kar da dogovori,sicer so pa zdaj že po?itnice za drugo leto se pa spla?a prej pozanimat.prijetne po?itnice želim vsem ?im manj visokih cukrov. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_21_laughing1.gif

#9 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 11 July 2008 - 04:50 PM

Na ve?ini šol imajo tako ali tako napovedano spraševanje. Zadnja leta se zelo intenzivno uvaja tudi na srednjih šolah, tako da status u?enca s posebnimi potrebami zaradi spraševanja samega kmalu ne bo ve? potreben.
Sicer se da s profesorji in u?itelji marsikaj zmenit, ampak je vseeno fajn, ?e imaš neko "podlago", na katero se lahko sklicuješ, ?e si zaradi hude hipe ali ketoacidoze izpustil kak matemati?ni test oz. pri telovadbi nisi mogel do konca opraviti naloge.
Vse te zadeve se ti lahko pripetijo ?rpalki navkljub in v tem primeru ne gre za nikakršno izkoriš?anje statusa.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#10 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 July 2008 - 08:54 AM

Izkoristite vsako priložnost, ki se vam ponudi. Že tak je vseskup težko in te zajebavajo iz vsakega vogala. Dokler ste še dijaki le izkoristite, potem ko bote v službah nebo ve? ugodnosti.

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 12 July 2008 - 08:54 AM

Mislim da se razumemo da tudi jaz vem ?e pride do zapletov da razumni profesorji to znajo upoštevati minili so ?asi ko so absolutno vladali.
Lep dan še naprej veliko veselja pri preživljanju zasluženih poletnih po?itnic. trance_27_notworthy.gif trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#12 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 12 July 2008 - 08:58 AM

QUOTE(zvezdica @ Jul 12 2008, 08:54 AM)
Mislim da se razumemo da tudi jaz vem ?e pride do zapletov da razumni profesorji to znajo upoštevati minili so ?asi ko so absolutno vladali.
Lep dan še naprej veliko veselja pri preživljanju zasluženih poletnih po?itnic. trance_27_notworthy.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

Ja razumni profesorji. Ampak na žalost se tudi najdejo nerazumni, ki so blesavi ko stena in ti grozijo kako te bodo ?ez okno vrgli.

#13 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 23 July 2008 - 04:48 PM

Taki profesorji pa sploh niso razumni saj bi jim še krav ne bi zaupala kaj šele dijake.Mo?no upam da so taki profesorji v manjšini.Lepe po?itnice in veliko zanimivega naj se vam zgodi. trance_19_hmm.gif trance_21_laughing1.gif trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users