Jump to content

zahvala

• You cannot reply to this topic
13 replies to this topic

#1 kunigunda

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 6 posts

Posted 07 July 2008 - 07:54 AM

Najlepša hvala vsem za odgovor. Ste mi kar pomagali!

#2 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 07 July 2008 - 01:01 PM

Lahko bi napisala kakšno misel, oziroma kaj bo tebi najbolj odlo?ilen dejavnik pri izboru pumpe.Takole se zahvaliti po treh odgovorih je malo ?udna odlo?itev oziroma dvomim, da si sploh predstavljaš kaj je to pumpa.

#3 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski

Posted 07 July 2008 - 01:48 PM

Se ne strinjam s tabo. mad.gif ?e se je nekdo informiral o ?rpalkah zagotovo ve, kaj ta zadeva je. ?e ne drugega te diabetolog seznani s tem že, ko ti predlaga take vrste terapijo.
Ne razumem, zakaj se po?utiš tako prizadetega, ?e nikogar nisi šuntal.

Pusti kunigundo, da se odlo?i, potem bo pa sama povedala zakaj se je odlo?ila, kot se je. Ima to pravico.

kunigunda: Ni za kaj! smile.gif

Lp
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 07 July 2008 - 01:58 PM

Lej, Mateja!
Sploh nisem proti nobenemu, ampak na?in kako modelka uleti na forum in se še z svojim imenom ne podpiše mi daje misliti, da so tukaj zadeve, ki z samo pumpo nimaj ni? zraven.
Forum je namenjen izmenjavi mnenj in izkušenj in za to ga tudi jaz uporabljam, ker sem prepri?an, da diabetiki tip 1 premalo koristimo te kanaelein se ponavadi prehitro zadovoljimo z majihim napredkom. ?e iam kdo kako foro , ki bi koristila drugim naj jo napiše in pika.
Zato želim tej gospe ?imboljše cukre in da ima hb pod 6 in seveda, da ji pumpa zadeve postavi na glavo in za?ne živeti polno življenje.

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 08 July 2008 - 09:56 AM

Mislim da je prav da je forum zato da dobimo kakšne pametne nasvete oziroma izmenjava izkušenj saj meni ti veliko pomeni. trance_40_thumbup.gif

#6 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 08 July 2008 - 10:37 AM

Odlo?itev je odvisna od vsakega posameznika. Dobro bi bilo, da bi kaj ve? pisali na forumu, veliko je tem, sladkornih bolnikov tipa 1, da povedo svoja mnenja in izkušnje.

#7 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 08 July 2008 - 01:37 PM

Ve? kot 80% diabetikov v SLO ni zainteresiranih za kakšne forume itd.. Bog ne daj da bi kaj ve? zvedli, to kar re?e zdravnik diabetolog je zlata vredno. Da ne govorim o diabetikih tipa 2, kolk sem jaz imel opravka z njimi ve? kot polovica se ne drži diete, ena petina pa ima zasilo uravnano A1c do 7%. Res so tudi izjeme, samo so zelo redke.

Pa diabetiki tipa 2 vejo najve?. To kar so slišali velja kot pribito.

Zdaj pa naj samo kateri re?e, da to ni res - KER JE RES!!!

#8 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 08 July 2008 - 02:58 PM

QUOTE(beta1 @ Jul 8 2008, 01:37 PM)
Ve? kot 80% diabetikov v SLO ni zainteresiranih za kakšne forume itd.. Bog ne daj da bi kaj ve? zvedli, to kar re?e zdravnik diabetolog je zlata vredno. Zdaj pa naj samo kateri re?e, da to ni res - KER JE RES!!!

View Post

Se strinam s tabo! Res tole nezainteresiranost za forum je meni total mimo.
Pa nisme nobeden ra?unalniški fanatik, ampak samo uporabnik, ki je odkril, da ima internet veliko pozitivnih stvari in ti marsikatero opravilo skrajaša z parimi kliki.
Kar re?e diabetolog je zakon. Jaz bi rekel, da tisto kar ti re?e diabetolog je samo navodila kako ravnati in ne sveta resnica, ki ji ne smeš ugovarjati.

#9 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 10 July 2008 - 12:05 PM

seveda je res, da kar re?e zdravnik do dolo?ene mere velja in je dobro upoštevati, za marsikoga pa edino sveto in pravilno. Obstaja pa seveda v sodobnem ?asu resni?no veliko virov, samo malo se je potrebno potruditi, in vire imate tudi na dosegu roke, iš?ite, sprašujte, izobražutje se, lažje vam bo šlo , prepri?ana sem, prav tako opazujte sebe, tudi iz lastnih izkušenj se ?lovek veliko nau?i.

?e pa ni zainteresiranosti, je veliko težje.

sre?no trance_19_hmm.gif

#10 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 12 July 2008 - 09:05 AM

Sama upoštevam kar mi re?e diabetolog še vedno se pa rada še s kom posvetujem vsaka nova izkušnja ki jo s tem pridobim mi prav pride.Priznam da zdaj ko brskam po forumu da mi je veliko stvari bolj jasnih. trance_40_thumbup.gif

#11 MAGY

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 29 July 2008 - 02:15 PM

Pa se moram oglasiti, in dodati svoje zrno k tej temi:
Najprej bi odgovorila beti1, ki ima slabe izkušnje z diabetiki 2 - sama sem diabetik 2, (tri leta), na inzulinu dve leti in pol in priznam, da sem bila v za?etku svoje bolezni zelo zmedena in žalostna. Diabetologinja me je bolj kot ne zastrašila, prav tako dieti?arka. Vendar sem imela to sre?o, da sem dokaj hitro prišla na FIT program.Tam sta mi dr. Janež in sestra Melita spet vrnila upanje in vero v življenje. In danes lahko re?em, da sem sladkorno sprejela kot zvesto spremljevalko in sva kar v dobrih odnosih, kar se seveda kaže tudi v HbAc. Seveda pa sem terapijo in dieto prilagodila sama sebi in s prebiranjem knjig, ?lankov in forumov pridobila marsikateri uporaben nasvet. In zdaj o forumu: rada prebiram "naš" forum, in vidim, da vas moti, ker se ne oglašamo pogosto. Problem je v?asih v dostopnosti, prostem ?asu in delovnem ritmu, v?asih me pa zmoti nestrpnost nekaterih ?lanov in prevelika doma?nost , za katero bi bili bolj primerni drugi na?ini komunikacije. No morda bomo novinci tudi doprinesli k boljši kvaliteti in uporabnosti foruma.

#12 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 29 July 2008 - 02:59 PM

QUOTE(MAGY @ Jul 29 2008, 02:15 PM)
Pa se moram oglasiti, in dodati svoje zrno k tej temi:
Najprej  bi odgovorila beti1, ki ima slabe izkušnje z diabetiki 2 - sama sem diabetik 2, (tri leta), na inzulinu dve leti in pol in priznam, da sem bila v za?etku svoje bolezni zelo zmedena in žalostna. Diabetologinja me je bolj kot ne zastrašila, prav tako dieti?arka. Vendar sem imela to sre?o, da sem dokaj hitro prišla na FIT program.Tam sta mi dr. Janež in sestra Melita spet vrnila upanje in vero v življenje. In danes lahko re?em, da sem sladkorno sprejela kot zvesto spremljevalko in sva kar v dobrih odnosih, kar se seveda kaže tudi v HbAc. Seveda pa sem terapijo in dieto prilagodila sama sebi in s prebiranjem knjig, ?lankov in forumov pridobila marsikateri  uporaben nasvet. In zdaj o forumu: rada prebiram "naš" forum, in vidim, da vas moti, ker se ne oglašamo pogosto. Problem je v?asih v dostopnosti, prostem ?asu in delovnem ritmu, v?asih me pa zmoti nestrpnost nekaterih ?lanov in prevelika doma?nost , za katero bi bili bolj primerni drugi na?ini komunikacije. No morda bomo novinci  tudi doprinesli k boljši kvaliteti in uporabnosti foruma.

View Post

Si ena redkih diabetikov tip 2. ?im ve? takšnih bi moralo biti, ne pa taki, ki govorijo: Eh, jaz se ni? ne pazim. Kaka dieta? Da bi jaz mogel to jest? itd...

Ne me razumet v prejšnih postih, da sem nestrpen do drugih. Nisem nestrpen, samo, da ti en tak pamet soli, ko nima pojma in se z svojim zdravjem igra. Tega pa neprenesem.

#13 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 29 July 2008 - 03:32 PM

Magy, dobro, kar tako spodbudno nadaljujej. Vse to se obrestuje in pozna, tako pri tebi , torej pri sladkorjih in pri vseh vrednostih, ko greš v laboratorij, kar je dobro zate. ?e skrbiš za pravilno prehrano, vnašaš v telo primerno koli?ino vlaknin, beljakovin, ogljikovih hidratov in vsega potreba, kar ni moj namen, da ti vse natan?no našetavam, vidiš, da se bolje po?utiš kakor v primeru, ?e boš jedla npr. pohan zrezek in ponfri.

Zelo v redu je resni?no FIT program, da ga ?lovek osvoji in se ravna po njem, je resni?no v redu, da lahko prilagaš vse zadeve, torej hrano in inzulin. Kar sprašuj in se u?i, vse ti bo prišlo prav in ti koristilo.

sre?no trance_27_notworthy.gif

#14 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 30 July 2008 - 08:00 AM

Imam diabetes tip2 že ve? kot 10let ampak se kar dobro držim upoštevam vsa navodila diabetolga sama sem prilagodila prehrano in gre.Bila je pa velika težava in seveda tudi sprememba,v družini se je zgodil žalosten dogodek ?eprav je bil že ve? let pri?akovan je bila izguba res težka,zdaj se po?asi pobiram mislim da bo šlo.V veliko pomo? mi je zdaj prav forum kjer lahko prebiram podobne ali razli?ne napotke. trance_19_hmm.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users