Jump to content

cukri po koloniji

• You cannot reply to this topic
8 replies to this topic

#1 BLOND-GIRL

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts
  • Zanimanja:....nwm...

Posted 08 July 2008 - 02:09 PM

lep pozdrav!!!!!

zanima me ( za tiste ko ste bli v koloniji) kake cukre imate zdaj.....

ker moji cukri se niso prav ni? zmanjšali... vedno so približno na istem nivoju....

20, 25, 28, 22, 23, 25, 21, 29.......

v?eraj zve?er sem mela 7,3 (brez dodatka) in danes zjutraj 18,9

cukri samo grejo gor, gor, gor.....

pa niti profilov ne morem nardit....

?e pa bi šla v bolnico al pa še 1x zaj v kolonijo pa bi bli ?ist ok...( cukri)

pa ne delam prekrškov in si vse normalno pokrivam.....

in zdaj bi verjetno nekateri rekli da se naj ukvarjam s športom da bodo cukri lepši...

ja, s športom se redno ukvarjam,
popoldne plavam,
dopoldne tudi, ali pa vožnja z rolerji ali kolesom,
zve?er sprehod ali badbinton, tennis....

in cukri niso n? lepši......grrr mad.gif

in pred plavanjem si dam 0,5 dodatka.....

pa še vi povejte vaše izkušnje...s cukri...

fsm...

pa lepe cukre

#2 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 08 July 2008 - 03:04 PM

Par informacij za dodatna pojasnila bi prosil od tebe, da si ustvarim bolj jasno sliko.
1.koliko ?asa si diabetik tip 1 in koliko ?asa imaš pumpo?
2.Kakšen je tvoj zadnji Hba1c?

P.S.
Š takimi cukri bi lahko igrala loto, ?e se mal pohecam. trance_25_naughty.gif

#3 SugarGirL

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 3 posts

Posted 08 July 2008 - 03:39 PM

Moji cukri so bili prve dni po koloniji visoki, ampak so se zdaj že normalizirali. Edino popoldan mi še v?asih ponagajajo... Ampak nikoli mi ne grejo ?ez 20. Pravzaprav nisem še nikoli po koloniji imela ?ez dvajset. Sem pa vse bazalne po koloniji zvišala, nazaj na takšne, kot sem jih imela pred kolonijo. In tudi jaz nisem mogla narediti profilov, sem klicala v Center in so mi rekli, da lahko kar zvišam za 0,1 E bazalne takrat, ko sem imela visoke. smile.gif

Lp. trance_44_wink5.gif

#4 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 08 July 2008 - 10:50 PM

Ja hormoni so jebena stranka v tvojem primeru. Namesto, da bi lepo bili pošlihtani v vrsto ti divjajo sem in tja in posledica so cukri, ki jih ne moreš nadzirati. Upam ,da jih daš pod kontrolo, ker bo štala druga?e.
Nisi mi omenila hba1c????? predvidevam, da je kar visok vsaj glede na tvoje cukre, ki jih imaš. Takole na pamet je okrog 9

#5 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 09 July 2008 - 06:19 AM

Morda je še kaj drugega narobe, potrebno se bo nekoliko umiriti, izvajati meritve , ?etudi so nekoliko podivjali hormoni kakor tudi pravi RAF, to ni vzrok, da nimaš urejenega sladkorja, meritve, meritve, morda zamašitev seta, menjava, dodaj si s peresom, pojdi na sprehod, meritev ?ez 2 uri, pove?aj bazalnega na 130%, meritev, pa boš videla. ?e ti ne uspe sami urediti, poki?i zdravnico ali zdravnico. Prepri?ana sem, da ti bodo pomagali.

sre?no tongue.gif

#6 BLOND-GIRL

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 12 posts
  • Zanimanja:....nwm...

Posted 09 July 2008 - 12:48 PM

za informacijo:
tip 1 mam prb. 3 leta
pumpo 11 mesecev (tam neki)

zadnji hba1c _ 8,2

pa na zadnjem pregledu( v koloniji) ko smo meli sestanek z doktorco mi je rekla da newe zakaj mam taki hemoglobin trance_19_hmm.gif , ker sem mela cukre v koloniji ?ist ok...
fsm...

pa lepe cukre

#7 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 09 July 2008 - 01:05 PM

QUOTE(BLOND-GIRL @ Jul 9 2008, 12:48 PM)
za informacijo:
tip 1 mam prb. 3 leta
pumpo 11 mesecev (tam neki)

zadnji hba1c _ 8,2

pa na zadnjem pregledu( v koloniji) ko smo meli sestanek z doktorco mi je rekla da newe zakaj mam taki hemoglobin trance_19_hmm.gif  , ker sem mela cukre v koloniji ?ist ok...

View Post

Hi !
Glede na to da imas cukre kar visoke (ob?asni) ni ?udno, da je Hba1c takšen... Pri Hba1c gre za povpre?je, tudi ?e recimo sama povpre?iš cukre in po forumli izracunas dobiš neke približne rezultate...

Glede na to da si mladi diabetik, še vedno ni prišlo do reemisije (ne vem ?e je to pravi izraz, gre pa za pojav, ko se ti 1) nivo insulina, ki ga jemljes se spremeni in 2) tvoji cukri se stabilizirajo)... Gre za pojav ko telo ?isto neha izlo?ati insulina (prej ga še vedno malo in zaradi tega ti je šel (gre) KS gre gor in dol)... Pri meni je do tega pojava prišlo po enih 4 letih...

Glede da si precej mlada (ne ne vem koliko si stara, ampak ?e si bila na kolonijo si verjetno pod enih 20) igrajo hormoni veliko vlogo... Ko boš starejša pa pride še stres. Dnevi, ki so pri meni zelo stresni, pomenijo skoraj vedno visok cuker in visoke razlike...

Pocakaj par dni da se stvari pomirijo, nehaj se sekirat (to je ZELO pomembno) in se bo KS po?asi normaliziral... Vmes pa si prilagaj po?asi bazalce, posebej ?e si jih spremenila...

> v?eraj zve?er sem mela 7,3 (brez dodatka) in danes zjutraj 18,9

Probaj spremeniti bazalca tukaj recimo po 3 ali 4 uri, ampak ne prevec, da ne bo hipe... Jaz bi postopoma spreminjal in bos tako vidla ali je naslednji dan boljše ali slabše...

Sicer pa tukaj ti lahko oni s prakti?nimi izkušnjami malo ve? pomagajo (RAF, pegi, Špela in ostali), moje znanje je samo teoreti?no... zaenkrat... Sem še vedno na penu...

Andy

Edited by andyrozman, 09 July 2008 - 01:10 PM.

#8 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 09 July 2008 - 01:29 PM

Obvezno boš morala nanovo stestirat bazalne odmerke. In prilagodit OH faktor. Lahko, da potrebuješ zjutraj ve? inzulina kot zve?er ali obratno. Ali pa ti neodgovarja sam inzulin. Prosi diabetologa, da ti ga zamenja. Lahko probaš tudi z Apidro.

Glede na to da imaš tako visok A1C. Obvezno se drži diete (omeji nepriporo?ljivo hrano) in nekakšna zmerna rekreacija. Naredi si cilj do naslednje A1C meritve vsaj 7%.

Ko boš stestirala bazalne odmerke, torej GK vrednosti. Jih napiši tu gor skupaj z bazalnim odmerkom po urah oz. odmerkih na uro, CDO in OHf faktorjem. Da vidimo, kje to?no je problem.

LP

#9 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 10 July 2008 - 07:16 AM

?e je tako, najprej urejanje bazalcev pono?i, saj je pomembno kako se dan za?ne uredi, torej prehrana popoldan, za?etek meritev od 22 ure naprej, meritve na 1 - 2 uri, zapisovanje, glede na tvoje bazalce, pa boš videla kako je, drugi? ponovi, prilagodi, ali pa že sproti. Ko boš imela to urejeno naprej, ali za?ni urejati OH razmerje.

Potrebno bo nekaj ve? meritev, ni? prekrškov, zapisovanje vnosa hrane, kdaj in kaj si jedla, ko boš šla k zdravniku...

sre?no

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users