Že nekaj let me mu?ijo akne ali po doma?e mozolji. Prvi? so me napadli pred približno 6 leti in to ?isto po?asi. Nato se je zmeraj bolj stopnjevalo, da sem že imel celi obraz ''iznakažen''. Nato pa sem se za?el zdravit z inzulinom. Odkar se zdravim imam skoraj 80% manj aken, ampak ?e slu?ajno sladkor zaniha tudi za par ur, takoj dobim dosti ve? mozoljev.
Prakti?no osebni zdravnik in dermatolog vesta o tem. Uporabljal sem diferin, skinoren in še neke namešane arcnije v lekarni. Vse so pokazali neko izbolšanje ampak to ni to.
Zdaj me pa zanima, ?e se dobi kaj pametnega brez recepta npr. v DM ali kje drugje. Ker prakti?no se jaz o tem ne spoznam dosti.
LP
Akne - mozolji - delno kriva sladkorna bolezen
Started by Gost beta1 *, Jul 12 2008 09:11 AM
5 replies to this topic
#1 Gost beta1 *
Posted 12 July 2008 - 09:11 AM
Posted 21 July 2008 - 08:05 AM
Jaz ne opažam, da bi imel sladkor vpliv na take zadeve, seveda pa prevelika nihanja niso priporo?ljiva za nobeno zadevo. Seveda je dobro, da so zadeve narejene na ?im bolj naravih osnovah, torej ?im manj kemikalij . Seveda pa ima vpliv na zunanjost, torej na obraz kaj ?lovek poje. ?e poješ veliko mesnih izdelkov, ki vsebujejo polno kemikalij, maš?ob, ni preve? dobro, pa salame in podobne zadeve, bolje bo ve? sadja in zelenjave, seveda pa ne pretirati s temi zadevami.
sre?no
sre?no
#3 Gost beta1 *
Posted 21 July 2008 - 09:22 AM
QUOTE(pegi @ Jul 21 2008, 08:05 AM)
Jaz ne opažam, da bi imel sladkor vpliv na take zadeve, seveda pa prevelika nihanja niso priporo?ljiva za nobeno zadevo. Seveda je dobro, da so zadeve narejene na ?im bolj naravih osnovah, torej ?im manj kemikalij . Seveda pa ima vpliv na zunanjost, torej na obraz kaj ?lovek poje. ?e poješ veliko mesnih izdelkov, ki vsebujejo polno kemikalij, maš?ob, ni preve? dobro, pa salame in podobne zadeve, bolje bo ve? sadja in zelenjave, seveda pa ne pretirati s temi zadevami.
sre?no
sre?no
Ni razlike, ?e jem zdravo ali nezdravo. Dobil bom akne tudi, ?e bom imel celi mesec post in sladkor skozi 5mmol. ?e pa kaj uide iz nadzora, potem pa dobim 3x ve? akn. To zgleda, da imam kroni?no. Jeseni grem nazaj dermatologu, pa bom zagrozil, ?e misli kake antibiotike dat ali ne, ker bom šel drugam tam kjer mi bodo znali pomagat.
Mislil sem, da kdo vsaj pozna kakšen komercialni prizvod, ki bi vsaj malo prepre?il akne, ker poletje je še dolgo in nebi rad mozoljavi hodil po svetu.
LP
Posted 21 July 2008 - 09:38 AM
Posted 21 July 2008 - 11:23 AM
Na akne in povišano izlo?anje loja ful vpliva tudi psiha. Zaradi povišanega sladkorja si pod stresom in zato "vzcvetejo" mozolji, sladkor sam po sebi namre? ne vpliva na njihov nastanek. Verjetno se tega stresa niti ne zavedaš.
Kar se ti?e komercialnih proizvodov, je ?isto odvisno od tipa kože.
Sama sem alergi?na na skinoren (po vsakem nanosu me je imelo, da bi si z nožem zrezala kožo z obraza) in na ve?ino drugih krem. Do pred enega leta sem uporabljala dalacin. Potem so ga ukinili in se ga v naših lekarnah ni dalo ve? dobiti, tko da sem za?ela iskati komercialne proizvode.
Ugotovitev: moji koži še najbolj ustreza linija Vichy normaderm, ki jo imajo v vseh lekarnah. Lastim si dnevno kremo in gel za globinsko ?iš?enje kože. Pomagata mi bolj, kot katerakoli izdelek na recept. Za vidne rezultate je sicer treba po?akati kak mesec ali dva, ampak se spla?a. Poskusit moraš - ni re?eno da bo nek izdelek ustrezal tvoji koži.
Pozor!!! Zasoljene cene.
Kar se ti?e komercialnih proizvodov, je ?isto odvisno od tipa kože.
Sama sem alergi?na na skinoren (po vsakem nanosu me je imelo, da bi si z nožem zrezala kožo z obraza) in na ve?ino drugih krem. Do pred enega leta sem uporabljala dalacin. Potem so ga ukinili in se ga v naših lekarnah ni dalo ve? dobiti, tko da sem za?ela iskati komercialne proizvode.
Ugotovitev: moji koži še najbolj ustreza linija Vichy normaderm, ki jo imajo v vseh lekarnah. Lastim si dnevno kremo in gel za globinsko ?iš?enje kože. Pomagata mi bolj, kot katerakoli izdelek na recept. Za vidne rezultate je sicer treba po?akati kak mesec ali dva, ampak se spla?a. Poskusit moraš - ni re?eno da bo nek izdelek ustrezal tvoji koži.
Pozor!!! Zasoljene cene.
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
Posted 21 July 2008 - 11:36 AM
Jaz imam to sre?o, da s mozolji nimam preve? problemov, se pa pojavijo (pri meni) pri velikem stresu, ali pa ?e delam to ?esar ne smem (beri: jem preve? ?okolade).
Andy
Andy
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users