Jump to content

Diabetes tipa II

• You cannot reply to this topic
14 replies to this topic

#1 Gost Lara *

• Gosti

Posted 28 July 2005 - 02:33 PM

Če je eden od največjih vzrokov za pojavo diabetesa tipa II nezdrav način prehranjevanja, potem je rešitev te težave edino v zdravi prehrani. Čas je, da že danes storite nekaj zase in si izboljšate svoje psihofizično zdravje, sa je že Hipokrat dejal, da naj bo hrana naše zdravilo in ne zdravila naša hrana. Neskončne diete lahko postanejo del vaše preteklosti in končno lahko začnete ŽIVETI in ne le obstajati! Prvi korak boste morali napraviti sami (kontaktirate me lahko na E-Mail urosvesna@siol.net), vse nadaljne korake pa bom prehodila z vami.

#2 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 28 July 2005 - 11:58 PM

QUOTE(Lara @ Jul 28 2005, 02:33 PM)
Če je eden od največjih vzrokov za pojavo diabetesa tipa II nezdrav način prehranjevanja, potem je rešitev te težave edino v zdravi prehrani.

View Post

če bi vsi tega se držali, a bi sploh kaka bolezen bila na svetu?
Lp, Blaž

#3 Gost Lara *

• Gosti

Posted 29 July 2005 - 09:56 AM

QUOTE(Blaž @ Jul 28 2005, 11:58 PM)
če bi vsi tega se držali, a bi sploh kaka bolezen bila na svetu?

View Post

Vseh bolezni z zdravim načinom življenja verjetno ne bi mogli odpraviti, jih je pa zagotovo veliko (tudi diabetes tipa II), katere je moč prevenirati in se jim izogniti ali pa vsaj omiliti njihove simptome brez kemikalij in škodljivih substanc. Saj, če pogledamo zdravila kot taka. Kaj odpravimo z zdravili? Samo simptome, ki so posledica bolezenskega stanja, nikoli pa z zdravili ne odpravimo vzroka za nastanek bolezenskega stanja. In kako malo je potrbno, da zaživimo polnejše in bolj zdravo življenje. Največji problem pri ljudeh pa je največkrat ta, da pač za vsako bolezensko stanje najdejo 1001 izgovor, le redko pa resnično kaj naredijo sami na sebi...lažje je jemati goro zdravil, kot pa spremeniti prehranjevalne navade, ki sploh ni nujno, da so tako drastične, kot si ljudje predstavljajo. Da ne bo pomote, nisem ena tistih nasprotnic zdravil, ki jih zavračajo 100%. Menim pa, da če se s spremebo načina življenja lahko ob zdravniškem nadzoru tudi odpravi katero od zdravil, da smo zase in svoje življenje naredili največ.

#4 MokSy

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 10 posts

Posted 01 August 2005 - 08:58 AM

Vseh bolezni z zdravim načinom življenja verjetno ne bi mogli odpraviti, jih je pa zagotovo veliko (tudi diabetes tipa II), katere je moč prevenirati in se jim izogniti ali pa vsaj omiliti njihove simptome brez kemikalij in škodljivih substanc. Saj, če pogledamo zdravila kot taka. Kaj odpravimo z zdravili? Samo simptome, ki so posledica bolezenskega stanja, nikoli pa z zdravili ne odpravimo vzroka za nastanek bolezenskega stanja. In kako malo je potrbno, da zaživimo polnejše in bolj zdravo življenje. Največji problem pri ljudeh pa je največkrat ta, da pač za vsako bolezensko stanje najdejo 1001 izgovor, le redko pa resnično kaj naredijo sami na sebi...lažje je jemati goro zdravil, kot pa spremeniti prehranjevalne navade, ki sploh ni nujno, da so tako drastične, kot si ljudje predstavljajo. Da ne bo pomote, nisem ena tistih nasprotnic zdravil, ki jih zavračajo 100%. Menim pa, da če se s spremebo načina življenja lahko ob zdravniškem nadzoru tudi odpravi katero od zdravil, da smo zase in svoje življenje naredili največ.

"Če zvečer prideš v mestno dvorano, boš izvedel, kako se pride v nebesa."
Ali povedano drugače - ljudem ni mar, koliko veste, dokler ne vedo, da jim želite resnično pomagati.
Takšnih in drugačnih filozofiranj imamo danes vsepovsod že preveč! Navsezadnje tudi ta forum ni namenjen temu, ampak le konkretni pomoči in nasvetom ki so plod naših lastnih izkušenj. Mar ne bi bilo bolje, če bi na tem mestu lahko izvedeli za kakšen konkreten recept ali pa npr. pisno gradivo z uporabnimi informacijami za pripravo naših (sodobno-rečeno) uravnoteženih jedilnikov, namesto da prebiramo ta nakladanja, ki nam jih že vrabci po strehah prepevajo.
Lahko tudi povem, da ima Zveza društev cel kup uporabnih priročnikov in nasvetov v njihovi reviji Sladkorna b., ki je letos pričela izhajati dvomesečno.
Vsi tisti, ki nam ni vseeno za lastno zdravje, si bomo navedene in podobne vire nedvomno poiskali, ne glede na pasivnost naše okolice! SS.gif
LP, Cukrček

#5 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 01 August 2005 - 11:40 AM

MokSy trance_40_thumbup.gif trance_27_notworthy.gif trance_30_punk.gif trance_44_wink5.gif
Lp, Blaž

#6 Gost Lara *

• Gosti

Posted 01 August 2005 - 07:11 PM

Dragi Cukrček,

Je kdo morda koga vabil v kakšno dvorano? Mislim, da ne in verjamem, da bo prva dvorana vseh tistih, ki razmišljate na tak način, čakalnica pri zdravniku ali pa v lekarni. Sploh me ne preseneča tvoja burna reakcija, ki je kakopak tipično Slovenska. Opravičujem pa se vsem prizadetim, ki so pomislili, da mi gre pri vsej stvari za denar (farmacevtska industrija zagotovo NIČ ne zasluži na zdravilih...in mislite, da je njim kaj mar za Vas in Vaše zdravje?? Sama menim da NE, saj živijo od naših bolezni in na njih kujejo mastne dobičke, pa naj bi nam to pomagalo ali ne) - ne, le s SVOJIMI iskušnjami sem želela pomagati tistim, ki si tega želijo in verjamite moja iskušnja je velika, a o njej na ta način in s takim tonom ne želim debatirati.
Vsak od nas pa ja svoje sreče kovač, ali pa na koncu berač in verjemite moj rezultat in rezultat mnogih ljudi po celem svetu lahko pomaga tudi nejevernim Tomažem...berite Slovencem, če si bodo sami tega res želeli.
Želim vam polno in človeka vredno življenje

Lara biggrin.gif

#7 MokSy

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 10 posts

Posted 02 August 2005 - 09:39 AM

Sama menim da NE, saj živijo od naših bolezni in na njih kujejo mastne dobičke, pa naj bi nam to pomagalo ali ne) - ne, le s SVOJIMI iskušnjami sem želela pomagati tistim, ki si tega želijo in verjamite moja iskušnja je velika, a o njej na ta način in s takim tonom ne želim debatirati.

Z ugotovitvijo, navedeno v prvem delu stavka se popolnoma strinjam, toda na ugotovitev, ki sledi, pa imam že določene pomisleke - sploh če berem tvoja dva zadnja prispevka, draga Lara.
In da ne bo vse skupaj izgledalo preveč nestrpno: trdno sem prepričan, da si večina današnjih in predvsem mlajših diabetikov želi (tudi preko tega sodobnega medija!) največ pozitivnih nasvetov in koristnih (beri: uporabnih) predlogov, ki jim bodo lahko pomagali premagovati in predvsem obvladovati vsakodnevne situacije, ki so tako ali drugače povezane tudi s "ta sladko".
Niti slučajno nisem imel v mislih, da bi o svoji VELIKI izkušnji razglabljala na tem forumu, pričakujem pa, da boš tistim, ki si tega želijo, odslej pomagala s kakšnim konkretnim nasvetom ali predvsem koristno izkušnjo.
Naj še dodam, da kar se sladkorne tiče, že dolgo ne spadam več med osnovnošolsko generacijo... trance_36_spor.gif
LP, Cukrček

#8 Gost Lara *

• Gosti

Posted 03 August 2005 - 11:10 AM

QUOTE(MokSy @ Aug 2 2005, 09:39 AM)
Z ugotovitvijo, navedeno v prvem delu stavka se popolnoma strinjam, toda na ugotovitev, ki sledi, pa imam že določene pomisleke - sploh če berem tvoja dva zadnja prispevka, draga Lara.
In da ne bo vse skupaj izgledalo preveč nestrpno: trdno sem prepričan, da si večina današnjih in predvsem mlajših diabetikov želi (tudi preko tega sodobnega medija!) največ pozitivnih nasvetov in koristnih (beri: uporabnih) predlogov, ki jim bodo lahko pomagali premagovati in predvsem obvladovati vsakodnevne situacije, ki so tako ali drugače povezane tudi s "ta sladko".
Niti slučajno nisem imel v mislih, da bi o svoji VELIKI izkušnji razglabljala na tem forumu, pričakujem pa, da boš tistim, ki si tega želijo, odslej pomagala s kakšnim konkretnim nasvetom ali predvsem koristno izkušnjo.
Naj še dodam, da kar se sladkorne tiče, že dolgo ne spadam več med osnovnošolsko generacijo...  trance_36_spor.gif

View Post

Torej, konkretne nasvete lahko dobite, če me kontaktirate na E-Mail urosvesna@siol.net sama pa se s tega foruma umikam saj, kot sem že dejala, mi tak način debate trance_36_spor.gif ni všeč.

Hvala za razumevanje

Lep in nasmejan dan še naprej

Lara

#9 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 03 August 2005 - 11:40 AM

Lara ni potrebe po umiku, forum ponuja izmenjavo mnenj in smatram, da se ni v tej temi zgodilo nič drugega kot le to. Torej vabljena k sodelovanju s svojimi mnenji, ki pa niso vedno enaka kot mnenja drugih uporabnikov.
Lp, Blaž

#10 Pacificus

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 25 posts
  • Zanimanja:Glasba, literatura, filozofija, verstva, politika...

Posted 16 August 2005 - 10:35 PM

QUOTE(Lara @ Jul 28 2005, 02:33 PM)
Če je eden od največjih vzrokov za pojavo diabetesa tipa II nezdrav način prehranjevanja, potem je rešitev te težave edino v zdravi prehrani. Čas je, da že danes storite nekaj zase in si izboljšate svoje psihofizično zdravje, sa je že Hipokrat dejal, da naj bo hrana naše zdravilo in ne zdravila naša hrana.

Vsekakor drži, da je zdrava prehrana eden od osnovnih dejavnikov, ki človeku pomaga ohranjati zdravo življenjsko uravnovešenost vseh svojih psihofizičnih funkcij, in torej mnogo pripomore h globalnemu zdravju.

Je pa tisti 'če' na začetku še vedno pod resnim vprašajem stroke. Kateri je v katerem primeru največji vzrok za pojavo diabetesa tipa II, ga ni junaka, ki bi kar trdil. Kaj vemo, mogoče je pa isti, kot pri nastanku tipa I, le da je dalj časa prikrit, dokler končno ne plane na dan...
Lep pozdrav vsem!

Pacificus, l.r.

Jn 13,34:
Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!

#11 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 10 March 2006 - 12:50 PM

brez komentarja...... blush.gif
I love animals and animals love me.

#12 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 01 June 2009 - 06:04 AM

Malo sem brskala po forumu in naletela na tole razpravo,ki pa jo je žal Lara hitro zaklju?ila saj je imela nekaj pametnih predlogov samo preve? so jo takoj opljuvali in ne komentirali bolj bi bilo saj jaz tako mislim da bi se komentarji razvili v to smer kaj lahko vsak sam doprinese k temu da diabetes omili oziroma razvoj le tega upo?asni.
Mogo?e bo pa kdo se le še opogumil in kaj povedal saj za diabetike tipa2 je manj napisanega in povedanega kot za tip1 pa lep pozdrav še naprej. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#13 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 01 June 2009 - 11:43 AM

QUOTE(zvezdica @ Jun 1 2009, 06:04 AM)
Malo sem brskala po forumu in naletela na tole razpravo,ki pa jo je žal Lara hitro zaklju?ila saj je imela nekaj pametnih predlogov samo preve? so jo takoj opljuvali in ne komentirali bolj bi bilo saj jaz tako mislim da bi se komentarji razvili v to smer kaj lahko vsak sam doprinese k temu da diabetes omili oziroma razvoj le tega upo?asni.
Mogo?e bo pa kdo se le še opogumil in kaj povedal saj za diabetike tipa2 je manj napisanega in povedanega kot za tip1 pa lep pozdrav še naprej. trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  trance_19_hmm.gif

View Post

No odvisno kako opredeliš glavni vzrok za razvoj diabetesa tipa II. Slaba prehrana vpliva na rast števila diabetikov, seveda pa moraš pazit na faktor dednosti. Tip II je dedna bolezen....

Druga?e pa je nepravilen na?in življenja glavni vzrok za diabetes tipa II, vendar pa samo zdrava prehana ne bo dovolj, treba bo spremeniti tudi na?in življenja, kar pa je lahko problem... Tempo življenja se je v zadnjih desetletjih še pove?al in hitro življenje s sabo prinese razne dejavnike, ki vplivajo na diabetes... manj ?asa na splošno pomeni manj ?asa za aktivnosti, manj ?asa za po?itek (ne spanje), hitenje pri prehrani, pri pripravi prehrane (fast food variante)... in kon?na posledica debelost, kar pove?a verjetnost, da pride do sladkorne...

Andy

#14 eva

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 48 posts
  • Spol:Ženski

Posted 01 June 2009 - 03:29 PM

Glede dednosti pri diabetikih tipa II bi pripomnila tole: eno so genetske predispozicije, pomembno pa je za razvoj sladkorne bolezni tudi družinsko okolje- navade, na?in prehranjevanja in življenja nasplošno (se malo ?udno sliši, ampak tudi to je za moje pojme en del dednosti).
Jaz vidim velik potencial v tem, da en diabetik s spremembo na?ina prehranjevanja in življenja nasploh (s ?imer seveda v prvi vrsti koristi sebi) lahko pozitivno in varovalno vpliva na celotno svoj družino (vklju?ujo? tiste, ki morda niso ve? zdravi, predvsem pa tiste, ki so še zdravi).

#15 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 01 June 2009 - 05:01 PM

Seveda lahko omilimo in upo?asnimorazvoj diabetesa to zagotovo trdim ker ga še kar dobro obvladujem že ve? kot deset let je pa prehrana eden glavnih dejavnikov zato je prav da se pazimo in kolikor tolliko zdravo prehranjujemo predvsem je važno da se ogibamo stresnih situacij in poskusimo stvari reševat ?immanj stresno pa še veliko lepih dni ki naj bodo polni smeha radosti in veselja. trance_19_hmm.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users