Jump to content

operacija sive mrene

• You cannot reply to this topic
8 replies to this topic

#1 beba

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 16 July 2008 - 07:32 AM

Hey, lep poletni pozdrav vsem skupaj!
Sem diabetik tipa 1, in imam glavkom. Pred 10 imi dnevi sem bila operirana na sivi mreni na desnem o?esu, zdravnik sicer pravi, da je z o?esom vse, kot mora biti, meni pa se vendarle zdi, da vse skupaj poteka malo po?asi.
A ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala in lep (?im bolj son?ni) pozdrav,
Beba trance_44_wink5.gif

#2 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 16 July 2008 - 08:21 AM

Operacijo sive mrene sem imela pred 7leti,pred 3leti so mi morali desno oko z laserjem ?istiti zdaj vidim jasno,problem je levo oko tam mi bodo zamenjali le?o,?akam v vrsti na ponovno operacijo.Z operacijo se mi je življenje obrnilo na bolje saj zdaj lahko brez o?al vozim avto in gledam televizijo za branje še vedno rabim o?ala.
Važno je da ne pretiravaš o?i ne obremenjuj preve? pa bo šlo saj se stvari po?asi utirjajo zato ne prehitevaj želim ti jasen in lep pogled v nov dan. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif smile.gif

#3 beba

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 16 July 2008 - 08:34 AM

QUOTE(zvezdica @ Jul 16 2008, 09:21 AM)
Operacijo sive mrene sem imela pred 7leti,pred 3leti so mi morali desno oko z laserjem ?istiti zdaj vidim jasno,problem je levo oko tam mi bodo zamenjali le?o,?akam v vrsti na ponovno operacijo.Z operacijo se mi je življenje obrnilo na bolje saj zdaj lahko brez o?al vozim avto in gledam televizijo za branje še vedno rabim o?ala.
Važno je da ne pretiravaš o?i ne obremenjuj preve? pa bo šlo saj se stvari po?asi utirjajo zato ne prehitevaj želim ti jasen in lep pogled v nov dan. trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif  smile.gif

View Post

Lepa hvala za ta odgovor. Ja, saj vidim že zdaj dobro, moti me edino, da me oko malce riba in v?asih malo boli. Vendar, kot sem že rekla, zdravnik je rekel, da je vse ok, in možno je tudi, da si želim, da bi se stvari hitreje razvijale.
Hvala ... smile.gif

#4 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 16 July 2008 - 10:07 AM

Zvezdica, mene pa zanima, ?e o?esna operacija - laserska kaj boli???? Je neprijetno??? Ali kako to zgleda???

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 16 July 2008 - 11:52 AM

Operacijo sive mrene sem imela pred 7leti,na desnem o?esu so mi ?ez 3leta z laserjem o?istili zdaj jasno vidim,levemu o?esu bodo morali ponovno zamenjat le?o.Vidim dobro na dale? brez o?al na blizu imam pa o?ala.Seveda se oko po?asi prilagaja zato ne hiti tudi obremenjevati ga ne smeš preve? pa bo šlo.Zdaj lahko vozim avto brez o?al,tudi televizijo lahko gledam brez o?al za branje imam pa o?ala.Po operaciji se mi je življenje obrnilo na bolje,samo zdaj ?akam na ponovno operacijo. trance_19_hmm.gif

#6 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 16 July 2008 - 11:55 AM

Ta operacija ne boli ,ker delajo pod anestezijo.Važno je kako se po operaciji obnašamo da o?i ne izpostavljamo preve? saj v za?etku saj se potem vse prilagodi. trance_40_thumbup.gif trance_40_thumbup.gif

#7 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 16 July 2008 - 11:59 AM

QUOTE(zvezdica @ Jul 16 2008, 11:55 AM)
Ta operacija ne boli ,ker delajo pod anestezijo.Važno je kako se po operaciji obnašamo da o?i ne izpostavljamo preve? saj v za?etku saj se potem vse prilagodi. trance_40_thumbup.gif  trance_40_thumbup.gif

View Post

To pa nisem vedel. Prakti?no spiš zraven ali je to lokalna anestezija??

#8 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 16 July 2008 - 01:58 PM

QUOTE(beba @ Jul 16 2008, 07:32 AM)
Hey, lep poletni pozdrav vsem skupaj!
Sem diabetik tipa 1, in imam glavkom. Pred 10 imi dnevi sem bila operirana na sivi mreni na desnem o?esu, zdravnik sicer pravi, da je z o?esom vse, kot mora biti, meni pa se vendarle zdi, da vse skupaj poteka malo po?asi.
A ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Hvala in lep (?im bolj son?ni) pozdrav,
Beba trance_44_wink5.gif

View Post

Kot diabetik lahko traja malce dalj casa, da se stvari zacelijo... Zato je recimo tudi pomembno, da ce je nekaj narobe, da gremo takoj k zdravniku....

Andy

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 18 July 2008 - 03:00 PM

Beta to je lokalna anastezija,važno je da se potem malo paziš posebno na soncu rado skeli zato je dobro da nosiš son?na o?ala,je pa tako vsak to posvoje prestaja šteje pa vsaka izkušnja. trance_40_thumbup.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users