Jump to content

odlimavanje setov

• You cannot reply to this topic
19 replies to this topic

#1 lep dan

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 02 August 2008 - 07:52 PM

Živjo folk

Mene zanima kako se vi spopadate z odlimavanjem setov na morju ?e se seveda komu to dogaja sploh?
Sem na morju in ko se spotim ker je vro?e se mi set kar sam odlima...In ko grem ve?krat v morje tudi.
Danes sem ga moral zamenjati že 3 krat in to mi ni cool.Imam zalokerjevo ?rpalko in me zanima ?e ima še kdo s tem težave in kako jih rešuje.Sete si dajam na zadnjico ker mi je zaradi son?enja veliko bolje.

Hvala za odgovor
Lep pozdrav

Lep dan

#2 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 02 August 2008 - 08:29 PM

O tem je bilo že enkrat govora... nekje na forumu... sam na vem kje. biggrin.gif

Uglavnem. Stari ma?ki pravijo, da se set ne odlepi, ?e pred vstavitvijo malo obrežeš robove obliža.
Sama tega še nisem poskusila,ker dosedaj še nisem imela teh težav. Ampak hej! Pravijo, da deluje.

Lep preostanek vikenda. smile.gif
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#3 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts
  • Spol:Moški

Posted 02 August 2008 - 10:36 PM

jaz nisem imel težav na morju z setki. Drži normalno in sem bil v vodi kar veliko. Uporabljam pa tiste pod kotom 35.Bolj me je zezal cuker, ker je bila poraba ful velika in sem moral profil zmanjšati.

#4 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Zanimanja:Motociklizem

Posted 03 August 2008 - 09:22 AM

Tudi jaz nisem imel težav. Se pa brijem na mestu kjer imam set.
Lp, Blaž

#5 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 August 2008 - 09:56 AM

Dlažic ne sme bit, druga?i se prehitro odlepi in ko odlepiš se depiliraš biggrin.gif.

Preden vstavite set, se na mesto vstavitve nanesite tanek plast Cavillon spreja. Ko pa ho?ete odstranit, pa uporabite Spitaderm v pršilcu.

#6 lep dan

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 04 August 2008 - 06:16 PM

Aha hvala za nasvete ....bom poizkusil tudi to mi pa se uporaba spreja zdi zelo zanimiva ideja... smile.gif

No ?e je bilo na forumu o tem že govora potem vam ne bom ve? težil.... smile.gif

Sicer pa ne vem o ?em se na forumu še ni govorilo? haha

folk mejte se

lep dan

#7 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 06 August 2008 - 03:52 PM

QUOTE(lep dan @ Aug 4 2008, 06:16 PM)
No ?e je bilo na forumu o tem že govora

Na tem naslovu:

http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.php?showtopic=833

#8 Tasladek

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 19 posts

Posted 17 August 2008 - 07:55 AM

Jaz sem problem resil z cistim bencinom. Ko si dam set prej s cistim bencinom podrgnem mesto kamor mislim vstaviti set. Tako, da na mestu vtavitve nastane na kozi "bel madez". Potem pa drzi kot pribito. Edino to mi drzi. Sem imel pa probleme pri potenju, se je koj odlimal. Sedaj ne vec.

#9 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 17 August 2008 - 10:49 AM

biggrin.gif Glih ko sem bil tak hudo pameten, kaj moreš naredit da se ne odlima. Se mi je odlimalo po 3 urah nove vstavitve seta.

user posted image

30 min Pump it Up-a, pa se odlima. Bom res moral probat z bencinom ali pa obrezat okoli. Škoda da sem mogel potem kon?at vseskup, rekreacija je pasala

http://www.amazon.co.uk/Ministry-Sound-Pum...y/dp/B000BV5RZQ

#10 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 17 August 2008 - 12:41 PM

Bili na morju pa bilo vse ok glede setov,nobenega odlimavanja pred tem pa malo obrezali in bilo res brez problemov!!!
lp.rdonsa

#11 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 17 August 2008 - 01:06 PM

V pomo? je tudi uporaba mikropora, ki se dobrijo razli?ne debeline, vzemi sredje debeline, polimaj ?ez set, samo tako, da bo lahko tekel inzulin, sigurno ti bo pomalo, saj se ?lovek tudi bolj poti, vse deluje negativno, da se lažje odlima.

sre?no trance_19_hmm.gif

#12 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 17 August 2008 - 04:06 PM

QUOTE(pegi @ Aug 17 2008, 01:06 PM)
V pomo? je tudi uporaba mikropora, ki se dobrijo razli?ne debeline, vzemi sredje debeline, polimaj ?ez set, samo tako, da bo lahko tekel inzulin, sigurno ti bo pomalo, saj se ?lovek tudi bolj poti, vse deluje negativno, da se lažje odlima.

sre?no  trance_19_hmm.gif

View Post

Mikropora???' Za to pa še nisem slišal. Pegi lahko to malo opišeš kako to zgleda???

#13 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 20 August 2008 - 09:39 PM

QUOTE(beta1 @ Aug 17 2008, 04:06 PM)
Mikropora???' Za to pa še nisem slišal. Pegi lahko to malo opišeš kako to zgleda???

View Post

Verjetno je mislila na lepilni trak "Micropor". Tudi jaz ga uporabljam, kadar na kakšnem koncu popusti infuzijski set. Ve? informacij na:
http://www.lekarnar.com/Micropor-samolepilni-trak-srednji/

lp

Aleš
Aleš O.

#14 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 21 August 2008 - 06:29 AM

QUOTE(aomejec @ Aug 20 2008, 09:39 PM)
Verjetno je mislila na lepilni trak "Micropor". Tudi jaz ga uporabljam, kadar na kakšnem koncu popusti infuzijski set. Ve? informacij na:
http://www.lekarnar.com/Micropor-samolepilni-trak-srednji/

lp

Aleš

View Post

AAAA, To pa tak imam, Samo imam neko drugo firmo. Hvala vseeno

#15 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 19 December 2008 - 08:02 AM

Oj,
mene pa zanima kako si pomagate, ko se na mestu, kjer je bil vstavljen prejšnji set, napravi madež trance_01_afro.gif . Voda in milo sta ponavadi premalo.
lp vsem

#16 RAF

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 716 posts

Posted 19 December 2008 - 10:54 AM

hmm, kakšen madež?
meni ne ostane ni? na tem mestu, ko si ga odlimam.
Verjento si mislil, da ostane kaj lepila in potem se lahko ?ez njega nalimajo vlakna od majice in postane malo umazano.
?e je to potem aceton pomaga.
Se mi je pa dogajalo poleti, da sem bil po trebuhu ves lisast, ko sem bil na soncu in se tam sone ni prijelo........

#17 weimi

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 11 posts

Posted 19 December 2008 - 02:13 PM

Ja na ta madež sem mislil. Tudi sam si sposodim aceton za ?iš?enje, a me zanima , ?e je kaj bolj nedolžnega.

#18 cukrček

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 8 posts

Posted 20 December 2008 - 10:51 PM

Jaz si pomagam kar z alkoholnimi rob?ki, ki jih uporabljam za razkužitev pred vstavitvijo seta.
Ponavadi mi lepo uspe vse o?istit. trance_40_thumbup.gif

Lp

#19 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 22 December 2008 - 07:16 AM

Zdravo,

Seveda je dobro, da o?istiš z alkoholnim rob?kom na tistem mestu, ko daš stran in tam, ko daš na novo, torej vstaviš nov set. Dobro je malo po?akati, da se nekoliko posuši koža, druga?e je že ve? verjetnosti, da se ti odlepi. Tako sem se nau?ila od vsega za?etka in deluje prav dobro. trance_19_hmm.gif

sre?no

#20 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 28 December 2008 - 12:58 PM

?e se hudo potite in se vam seti odlimavajo, potem si po trebuhu ali pa? kam si vstavjajte, se pobrijete ali depilirajte.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users