Jump to content

Grški jogurt

• You cannot reply to this topic
11 replies to this topic

#1 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 03 August 2008 - 09:55 AM

V italiji sem kupil Grški jogurt, ki naj nebi imel ogljikovih hidratov, je pa veliko maš?obe v njem (okoli 9%).

A pozna kdo zadevo?
Lp, Blaž

#2 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 August 2008 - 10:24 AM

QUOTE(Blaž @ Aug 3 2008, 09:55 AM)
V italiji sem kupil Grški jogurt, ki naj nebi imel ogljikovih hidratov, je pa veliko maš?obe v njem (okoli 9%).

A pozna kdo zadevo?

View Post

?e ni oglijikovih hidratov, si nesmeš dat inzulina. ?e boš zaužil približno 100 do 160 g tega jogurta, po vsej verjetnosti nebo potrebe po dodatnem inzulino zaradi maš?ob.

Ampak, ne me zdaj za 100% vzet, ker nepoznam tega jogurta. Najboljše da probaš in previdno, ve?krat meri sladkor.

#3 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 03 August 2008 - 07:20 PM

Odvisno kako ga boš jedel, ali samega ali v kombinaciji še s kakšno zadevo, ali vsebujo samo beljakovine in ni? drugega?

Resni?no ne poznam zadeve, samo po pravilih :
1 enota mleka in fermentiranega mleka vsebuje 10 g OH, torej potrebuješ inzulin kajne. Glede na bolj masten izdelek pa morda še nekolik ve?, sicer ne takoj, kasneje.

sre?no biggrin.gif

#4 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 04 August 2008 - 06:17 AM

QUOTE(pegi @ Aug 3 2008, 07:20 PM)
Odvisno kako ga boš jedel, ali samega ali v kombinaciji še s kakšno zadevo, ali vsebujo samo beljakovine in ni? drugega?

Resni?no ne poznam zadeve, samo po pravilih :
1 enota mleka in fermentiranega mleka vsebuje 10 g OH, torej potrebuješ inzulin kajne. Glede na bolj masten izdelek pa morda še nekolik ve?, sicer ne takoj, kasneje.

sre?no  biggrin.gif

View Post

?e je napisal, da jogurt nima ogljikovih hidratov. ?e si bo dal inzulin mu bo sladkor preve? padel.

#5 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 06 August 2008 - 03:48 PM

Kakšen pa je ta jogurt še nikjer ga nisem zasledila zdi se mi ?e ima pa toliko maš?ob pa tudi ni dobro mislim da mora biti vse v enem ravnotežju. trance_19_hmm.gif

#6 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 09 August 2008 - 02:19 PM

QUOTE(zvezdica @ Aug 6 2008, 04:48 PM)
Kakšen pa je ta jogurt še nikjer ga nisem zasledila zdi se mi ?e ima pa toliko maš?ob pa tudi ni dobro mislim da mora biti vse v enem ravnotežju. trance_19_hmm.gif

View Post

To je pravi jogurt, nima ni? kemije v sebi. V Italijij ga lahko kupiš na "grame".

Par angleških citatov:

Greek Yoghurt is made from completely natural ingredients. Total Greek Yoghurt is live, pasteurised and contains no artificial additives, preservatives or thickeners. TOTAL has no added sugars or sweeteners, just naturally occurring lactose.

Vegetarians can eat Greek Yoghurt. And it’s also suitable for diabetics, pregnant women and people on gluten-free diets.

Greek yogurt is especially creamy, and, according to George Mondiotis, author of Traditional Greek Cooking (Canada, UK), "probably superior to any other obtainable in Europe." What hope, then, can we have in the relatively yogurt-impoverished United States? Greek varieties made with ewe’s milk contain about 5% milkfat, and cow’s milk yogurts contain 9% (as opposed to whole-milk yogurts in this country which have around 3.5%).

Lp, Blaž

#7 RAF

Doktor

• Clani
  • 716 posts

Posted 10 August 2008 - 02:22 PM

Iz deklaracije pa je razvidno da jogurt ne vsebuje umetnih dodatkov, konservansov in zgoš?evalcev ter da je brez dodanega sladkorja in sladil, vsebuje pa seveda laktozo, ki je tudi vsebuje OH . Zaro govoriti, da je brez OH ni res in je treba vseeno dati nekaj inzulian za pokritje obroka.

#8 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 10 August 2008 - 10:22 PM

QUOTE(RAF @ Aug 10 2008, 03:22 PM)
Iz deklaracije pa je razvidno da jogurt ne vsebuje umetnih dodatkov, konservansov in zgoš?evalcev ter da je brez dodanega sladkorja in sladil, vsebuje pa seveda laktozo, ki je tudi vsebuje OH . Zaro govoriti, da je brez OH ni res in je treba vseeno dati nekaj inzulian za pokritje obroka.

View Post

Našel sem tudi podatke, oz grški jogurt, ki se ga da kupit v Slo, na 100g ima:

Ogljikovi hidrati:
4 g

http://www.total.si/total0.html
Lp, Blaž

#9 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 11 August 2008 - 03:27 PM

Kje ga pa lahko kupiš saj ni treba delat reklame ampak saj približno kje se ga da dobit. trance_19_hmm.gif

#10 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts

Posted 11 August 2008 - 10:34 PM

QUOTE(zvezdica @ Aug 11 2008, 04:27 PM)
Kje ga pa lahko kupiš saj ni treba delat reklame ampak saj približno kje se ga da dobit. trance_19_hmm.gif

View Post

http://www.total.si/prodajnamesta.html
Lp, Blaž

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 14 August 2008 - 02:44 PM

Hvala za dobro informacijo takoj ko bo mogo?e ga bom kupila in seveda tudi poizkusila,mogo?e mi bo celo vše? posebno ?e ima podoben okus kot feta sir. trance_40_thumbup.gif

#12 Sweety

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 17 posts
  • Zanimanja:Diabetes tip 2

Posted 10 April 2009 - 02:07 AM

Blaž, tvoj link ne dela.

Jaz poznam kremni grški jogurt Eridanous 10%

Energetska vrednost 521 kJ / 126 kcal
Beljakovine 5 g
sladkor 2,8 g