Jump to content

uživanje gob

• You cannot reply to this topic
9 replies to this topic

#1 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 09 August 2008 - 11:02 AM

Zanima me kako pripravite gobe,zdaj je ?as kojih je v gozdu vse polno.

#2 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 11 August 2008 - 05:06 PM

Po želji - nasekljane in prepražene na olju, kot dodatek omakam, dodatek slanemu pecivu...

#3 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 13 August 2008 - 06:49 PM

To je seveda osnoven recept,mogo?e pa ima kdo kaj bolj izvirnega za popestrit jedilnik.Slišala sem že za polpete iz gob pa ne vem kako naj se jih lotim. trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif

#4 Anton

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Kar precej
  • Sladkorna:Sladkorna bolezne tip 2

Posted 15 August 2008 - 08:28 PM

Najraje narejene z jajci ali kislo smetano smile.gif Samo moram pazit, da jih ne pojem preve?, pa še to zgodaj popoldne trance_19_hmm.gif

LEPO SE IMEJTE !

#5 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 16 August 2008 - 06:40 AM

Gobe lahko pripraviš v omaki, v juhi, seveda ne pretiravati, saj je to le zelenjava, ki je bolj težka za želodec, pa še prave je dobro uživati, da ne pride do težav in da vas ne vozijo morda do urgence na spiranje želodca.

?e niste prepri?ani, da so prave, jih raje pustite za tiste, ki jih bodo poznali, ?e so užitne.

sre?no trance_19_hmm.gif

#6 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 16 August 2008 - 11:57 AM

Gobe vedno nabiram le tiste,ki jih poznam.Zavedam se tudi da so gobe le za?imba v prehrani zato jih le malokdaj pripravim.Mogo?e sem preve? zahtevna rada bi kakšen kokreten recept za pripravo lisi?k oziroma jur?kov,mogo?e celo za vlaganje v kis ali sol za tiste ?ase ko jih ne bo. trance_19_hmm.gif trance_40_thumbup.gif

#7 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 19 August 2008 - 09:35 AM

Zdaj je spet prava luna za nabiranje gob,v?eraj sem se sprehajala po gozdu ve? kot 2uri nabrala sem lisi?ke,šampinjone,ježkein tudi golobice.Mogo?e imate kakšno idejo kako naj pripravim dala sem jih tudi nekaj zmrznit da bodo za kasnejši ?as.
Nabiranje gob mi je v užitek pa še nekaj dobrega naredim za svoje zdravje zato vas vabim da pojdite v gozd pa ?etudi ne najdete nobene gobe. trance_40_thumbup.gif

#8 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 October 2008 - 11:07 AM

Koliko ima zelena mušnica oglikovih hidratov??? Ker sem našel ene 3 v gozdu. Pa jih mislim dodat k rižoti.

-

HEC biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Da nebo kdo mislil, da mam res mušnice biggrin.gif

Koliko te res ima jur?ek, lisi?ka in marele OHjev??

#9 aomejec

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 77 posts
  • Zanimanja:Gorništvo, Kolesarstvo.

Posted 06 October 2008 - 08:21 PM

QUOTE(beta1 @ Oct 3 2008, 11:07 AM)
Koliko ima zelena mušnica oglikovih hidratov??? Ker sem našel ene 3 v gozdu. Pa jih mislim dodat k rižoti.
-
HEC biggrin.gif   biggrin.gif   biggrin.gif . Da nebo kdo mislil, da mam res mušnice biggrin.gif

Koliko te res ima jur?ek, lisi?ka in marele OHjev??

View Post

ha, ha ...no zdej, ?e si še živ... jaz pavšalno za vse gobe uporabljam razmerje 100g gob = 5 g OH. Razmerje mi kar dobro služi, tako pri omakah, kot pri gobah z jajcem, ipd.

Meritev za mušnice pa ti prepuš?am trance_41_w00t2.gif in seveda veselo pri?akujem odgovor, kako bo po kontroli OHja - veš moraš hitr testirat in napisat sporo?ilo, preden te ruknejo na urgenco biggrin.gif

Ha, ha, ha ... seveda hec mora bit .. pa sre?no

lp

Aleš
P.S. A ja, pa dober tek smile.gif

Edited by aomejec, 06 October 2008 - 08:24 PM.

Aleš O.

#10 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 11 October 2008 - 12:35 PM

Še dobro da letos ni toliko gob,na svojih pohodih po gozdu nisem sre?ala niti ene mušnice no pa tudi drugih gob je manj. trance_19_hmm.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users