Otrok v vrtcu
Posted 28 August 2008 - 04:29 PM
Posted 29 August 2008 - 08:53 AM
Rdonsa, nimam te izkušnje, vendar samo predlog, da na pediatriji, pridobiš kakšen naslov od starša, ki ima otroka v vrtcu, da se potem tudi vrtci kontaktirajo med sabo.
Dosti uspeha
Alojz
#3 Gost beta1 *
Posted 29 August 2008 - 03:34 PM
Posted 29 August 2008 - 07:26 PM
Posted 30 August 2008 - 07:01 AM
Posted 30 August 2008 - 07:16 PM
Posted 31 August 2008 - 09:52 AM
Verjetno so jih samo prestrasili... nasi diabetologi, ki skrbijo za mlade diabetike so se tako navadili ustrasevanja, da uporabljajo to metodo tudi na odraslih, kar pa seveda ne deluje tako dobro...
Priporocljivo bi bilo, da se izobrazijo malce o sladkorni, samo na zalost mi ne pade v tem trenutkju nobena dobra slovenska knjiga na pamet. Vse nase knjige, ki jih imam so malce cudne. Fajn bi bilo da bi bilo nekaj tako za zacetnike, da bi lahko zvedeli kaj o sladkorni.
Na internetu obstaja ena knjiga, ki je tako za zacetnike, ampak na zalost samo v anglescini (pa se nekaj drugih jezikih)... Sem enkrat hotel prevesti v slovenscino, a na zalost nisem prisel tako dalec.... Malce si poglej, je bolj taka slikanica, ki v slikah in s kratkimi opisi prikaze celoten diabetes, obstaja pa ena posebna se poleg te prve, ki je za crpalko...
Priporocam, da si pogledas....
www.grandmasandy.com
Kdaj pa gre v vrtec, mislim casovno? Mislim, pol prevoda zgornje knjige imam in v kakem mesecu bi lahko dokoncalk, ce se poleg spravim.... ampak povej ce se ti zdi, da bi kaj takega lahko pomagalo...
Andy
Posted 31 August 2008 - 12:21 PM
Priporocljivo bi bilo, da se izobrazijo malce o sladkorni, samo na zalost mi ne pade v tem trenutkju nobena dobra slovenska knjiga na pamet. Vse nase knjige, ki jih imam so malce cudne. Fajn bi bilo da bi bilo nekaj tako za zacetnike, da bi lahko zvedeli kaj o sladkorni.
Na internetu obstaja ena knjiga, ki je tako za zacetnike, ampak na zalost samo v anglescini (pa se nekaj drugih jezikih)... Sem enkrat hotel prevesti v slovenscino, a na zalost nisem prisel tako dalec.... Malce si poglej, je bolj taka slikanica, ki v slikah in s kratkimi opisi prikaze celoten diabetes, obstaja pa ena posebna se poleg te prve, ki je za crpalko...
Priporocam, da si pogledas....
www.grandmasandy.com
Kdaj pa gre v vrtec, mislim casovno? Mislim, pol prevoda zgornje knjige imam in v kakem mesecu bi lahko dokoncalk, ce se poleg spravim.... ampak povej ce se ti zdi, da bi kaj takega lahko pomagalo...
Andy
Jutri gre!Zajtrk bo imel doma,za kosilo pa bo šla žena tja,da jim pokaže kako in kaj!Samo mislim da na za?etku bo tako,s?asoma pa se bo uredilo,ker mi je vzgojiteljica rekla da se bo pogliobila v zadevo in naj ni? ne skrbimo!Se pravi ?as bo naredil svoje!!!hvala!!!
Posted 31 August 2008 - 03:48 PM
Sama bi v tem primeru priporo?ala knjižico Urške Kaloper: Zdravo. Sladko.
Kupila sem jo, da jo lahko posodim komu, ki bi rad zvedel malce ve? o sladkorni bolezni na ?isto poljuden na?in.
Link na emka.si Zdravo. Sladko.
Želim vam vse dobro, predvsem pa, da bi se vaš sin v vrtcu kar najbolje po?util.
Lp, Mateja
Posted 31 August 2008 - 06:26 PM
Posted 01 September 2008 - 01:15 PM
Posted 01 September 2008 - 05:47 PM
Posted 02 September 2008 - 03:39 PM
Posted 03 September 2008 - 10:53 AM
Mi v vrtcu še nismo bili sladkor?ki, v OŠ pa imamo kar naprej nekaj.... Ravno v?eraj je bila skoraj zapisana, da se med uro igra s telefonom, ker si je ustavila ?rpalko zaradi hipe.... itd. Ko je imela še pene, je šla na WC si injicirat.... Pa? živimo s tem in jim vsaki?, ko je treba, spet povemo, razložimo, prosimo..
Lp
#15 Gost beta1 *
Posted 03 September 2008 - 11:17 AM
Mi v vrtcu še nismo bili sladkor?ki, v OŠ pa imamo kar naprej nekaj.... Ravno v?eraj je bila skoraj zapisana, da se med uro igra s telefonom, ker si je ustavila ?rpalko zaradi hipe.... itd. Ko je imela še pene, je šla na WC si injicirat.... Pa? živimo s tem in jim vsaki?, ko je treba, spet povemo, razložimo, prosimo..
Lp
Samo naj si jo probajo zapisat v dnevnik, da se igra z telefonom. ?e bi jaz bil na vašem mestu, bi se fajn zbunil pa naredil en kraval. Samo naj probajo kaj zapisat. Enega takega u?itla bi mogo z eno knjigo vsekat po glavi. Ti u?itelji ali profesorji, niso ?ist ni pou?eni in samo komaj ?akajo, da enega zasa?ijo, da naredijo sceno pa da morejo starši pol hodit v šolo po mobitele. Vsi so ene barabe velike. Kak naj potem en otrok z sladkorno boleznijo, ko je še edina varianta, da mu omogo?iš malo bolše in lažje življenje z uporabo ?rpalke. Da bo ga še potem strah, kak si naj ustavi ?rpalko, ko je v HIPI.
To so ene velike barabe. Zbunte se.
Edited by beta1, 03 September 2008 - 11:18 AM.
Posted 03 September 2008 - 11:46 AM
To so ene velike barabe. Zbunte se.
Vaš odgovor pa dobro dene
Da ne govorim o hrani.... To je "zdrava šola", za malico imajo pa koruzno bombetko in mortadelo...
Komaj sem jo prepri?ala, naj da med poukom merilec na mizo in si zmeri, ne da skriva po kolenih in pod mizo. Pa pravi, ja potem se pa spotaknejo vame, ja kaj spet delaš... Ko grem jaz v šolo, so pa vsi sladki...
Skratka, nam ni dolg?as.
Posted 03 September 2008 - 02:29 PM
#18 Gost beta1 *
Posted 03 September 2008 - 03:40 PM
Zdaj to?no vam nemorem svetovat, ker ravno ne poznam ve? osnovne šole. ?e je v nižjih razredih potem ve?ino ?asa imajo enega u?itelja. ?e je v višjih razredih, potem pa se selijo sem in tja. Najbolje bi bilo, ?e da greste do vsakega u?itelja pri naslednjih govorilnih urah in probajte razložit v ?em je problem in v ?em naj ne komplicirajo.
Probajte si uredit status trajno bolnega otroka. To sem si jaz tudi lansko leto uredil in so me malo druga? gledali, ni bilo ve? toliko pripomb. Ker imate potrdilo in potem morajo lepo profesorji bit tiho. S tem se jim omogo?i, da zapusti razred zaradi slabosti, s tem ne dobi neupravi?enih ur. Potem pa si lahko lepo zmeri sladkor, poje ali si da korekcijo. S tem statusu si tudi upravi?en, do športne vzgoje oz. težjih vaj - kar sam-a ne zmore. Plus, s tem statusom se da, pridobit socialni dodatek - vsaki mesec dobi eden od staršem približno 90 EUR.
To je to.
Za prehrano, to se pa tak ve, da je v šolah za en DREK. V srednjih šolah pa je strup. Najraje, bi vam priporo?il, da naj nese hrano s seboj. Eno graham stu?ko, en sirni namaz, pašteta, lahka salama ali sir, jabolka ali nektarina, doma?i nesladkan ?aj ali mleko 0,5%. To je dosti boljša prehrana. Tudi doma si lahko v naprej stehtate in izra?unajte OHje, tak da potem v šoli si da že v naprej tolk in tolk enot inzulina. Tako sem jaz delal. Zanima me, koliko daste na mesec za šolsko malico???
?e je še kakšno vprašanje, me vprašajte.
rdonsa: Lepo to, sem vedel, da bo po?asi steklo. Naza?etku so malo vzgojiteljice nerodne in nimajo prakse. ?ez 2 tedno bo že vse avtomatsko.
Edited by beta1, 03 September 2008 - 03:46 PM.
Posted 03 September 2008 - 04:26 PM
Lahko pa seveda naletite tudi na živ?nega u?itelja,ki pa seveda ne sodi v razred ampak kam drugam da ga ne bodo motili u?enci s posebnimi potrebami.
#20 Gost beta1 *
Posted 03 September 2008 - 04:39 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users