Jump to content

Otrok v vrtcu

21 replies to this topic

#1 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts
  • Zanimanja:šport,glasba

Posted 28 August 2008 - 04:29 PM

trance_19_hmm.gif trance_19_hmm.gif Moj sin bo za?el hodit v vrtec.V?eraj so bile vzgojiteljice iz vrtca na pediatriji ?eš da se bodo nekaj nau?ile o sladkorni bolezni.V štirih urah koliko so jih preživele na predavanju z zdravniki in dieteti?arko niso odnesle ni?.Danes,ko sem pripeljal otroka v vrtec so me samo z bledim gledale,bile so prestrašene kot da bi se zgodilo ne vem kaj!Namre? bojijo se kako bodo one kos vsemu temu.Na pediatriji so jim rekli,da so zato starši,da hodijo otroku merit sladkor v vrtec im dajat inzulin.Ja,halo potem pa naj bo otrok doma ali?Ne vem kako bo to vse skupaj šlo,smo bili dva dni tako malo poskusno v vrtcu,s prvim septembrom pa bo šel redno !!!Ima kdo kakšno podobno izkušnjo z tem,prosim za kak odgovor ali mnenje!!!
lp.rdonsa

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 29 August 2008 - 08:53 AM

QUOTE(rdonsa @ Aug 28 2008, 03:29 PM)
trance_19_hmm.gif  trance_19_hmm.gif Moj sin bo za?el hodit v vrtec.V?eraj so bile vzgojiteljice iz vrtca na pediatriji ?eš da se bodo nekaj nau?ile o sladkorni bolezni.V štirih urah koliko so jih preživele na predavanju z zdravniki in dieteti?arko niso odnesle ni?.Danes,ko sem pripeljal otroka v vrtec so me samo z bledim gledale,bile so prestrašene kot  da bi se zgodilo ne vem kaj!Namre? bojijo se kako bodo one kos vsemu temu.Na pediatriji so jim rekli,da so zato starši,da hodijo otroku merit sladkor v vrtec im dajat inzulin.Ja,halo potem pa naj bo otrok doma ali?Ne vem kako bo to vse skupaj šlo,smo bili dva dni tako malo poskusno v vrtcu,s prvim septembrom pa bo šel redno !!!Ima kdo kakšno podobno izkušnjo z tem,prosim za kak odgovor ali mnenje!!!

View Post

Rdonsa, nimam te izkušnje, vendar samo predlog, da na pediatriji, pridobiš kakšen naslov od starša, ki ima otroka v vrtcu, da se potem tudi vrtci kontaktirajo med sabo.

Dosti uspeha

trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#3 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 29 August 2008 - 03:34 PM

Najboljše bi bilo, ?e bi se pogovorili z vzgojiteljicami. Na kaj morajo pazit. Dat vašo mobilno številko.

#4 zvezdica

Doktor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 536 posts

Posted 29 August 2008 - 07:26 PM

Vzgojiteljice so na pediatriji dobile le osnovne informacije,vi morate bit zdaj v kontaktu z vzgojiteljico mislim da to ne bo takega problema.Tudi sama sem delala v vrtcu in vem kako te stvari potekajo važen je kontakt in seveda razgovor kako vi zdaj rešujete to sploh pa zdaj ko imate mobilnike in ste lahko dosegljivi v?asih je mogo?e sama kakšna majhna negotovost pa jo lahko hitro rešimo z enim samim pogovorom,le pogumno pa bo otroku pa želim veliko lepih dni s svojimi prijatelji. trance_40_thumbup.gif smile.gif

#5 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 30 August 2008 - 07:01 AM

Saj smo se pogovorili in seveda izmenjli telefonske številke.Upam da bo vse v redu.Na za?etku bomo seveda prisotni ob obrokih,s?asoma pa se bodo verjetno že same nau?ile!!!
lp.rdonsa

#6 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 30 August 2008 - 07:16 PM

Seveda bo šlo vse tako kot je treba saj se vzgojiteljice povsod trudijo in skušajo približat otrokom ?imbolj prijazen vrtec,le pogumno veliko lepih in prijetnih uric vam želim. trance_40_thumbup.gif

#7 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 31 August 2008 - 09:52 AM

QUOTE(zvezdica @ Aug 30 2008, 07:16 PM)
Seveda bo šlo vse tako kot je treba saj se vzgojiteljice povsod trudijo in skušajo približat otrokom ?imbolj prijazen vrtec,le pogumno veliko lepih in prijetnih uric vam želim. trance_40_thumbup.gif

View Post

Verjetno so jih samo prestrasili... nasi diabetologi, ki skrbijo za mlade diabetike so se tako navadili ustrasevanja, da uporabljajo to metodo tudi na odraslih, kar pa seveda ne deluje tako dobro...

Priporocljivo bi bilo, da se izobrazijo malce o sladkorni, samo na zalost mi ne pade v tem trenutkju nobena dobra slovenska knjiga na pamet. Vse nase knjige, ki jih imam so malce cudne. Fajn bi bilo da bi bilo nekaj tako za zacetnike, da bi lahko zvedeli kaj o sladkorni.

Na internetu obstaja ena knjiga, ki je tako za zacetnike, ampak na zalost samo v anglescini (pa se nekaj drugih jezikih)... Sem enkrat hotel prevesti v slovenscino, a na zalost nisem prisel tako dalec.... Malce si poglej, je bolj taka slikanica, ki v slikah in s kratkimi opisi prikaze celoten diabetes, obstaja pa ena posebna se poleg te prve, ki je za crpalko...
Priporocam, da si pogledas....
www.grandmasandy.com

Kdaj pa gre v vrtec, mislim casovno? Mislim, pol prevoda zgornje knjige imam in v kakem mesecu bi lahko dokoncalk, ce se poleg spravim.... ampak povej ce se ti zdi, da bi kaj takega lahko pomagalo...

Andy

#8 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 31 August 2008 - 12:21 PM

QUOTE(andyrozman @ Aug 31 2008, 09:52 AM)
Verjetno so jih samo prestrasili... nasi diabetologi, ki skrbijo za mlade diabetike so se tako navadili ustrasevanja, da uporabljajo to metodo tudi na odraslih, kar pa seveda ne deluje tako dobro...

Priporocljivo bi bilo, da se izobrazijo malce o sladkorni, samo na zalost mi ne pade v tem trenutkju nobena dobra slovenska knjiga na pamet. Vse nase knjige, ki jih imam so malce cudne. Fajn bi bilo da bi bilo nekaj tako za zacetnike, da bi lahko zvedeli kaj o sladkorni.

Na internetu obstaja ena knjiga, ki je tako za zacetnike, ampak na zalost samo v anglescini (pa se nekaj drugih jezikih)... Sem enkrat hotel prevesti v slovenscino, a na zalost nisem prisel tako dalec.... Malce si poglej, je bolj taka slikanica, ki v slikah in s kratkimi opisi prikaze celoten diabetes, obstaja pa ena posebna se poleg te prve, ki je za crpalko...
Priporocam, da si pogledas....
www.grandmasandy.com

Kdaj pa gre v vrtec, mislim casovno? Mislim, pol prevoda zgornje knjige imam in v kakem mesecu bi lahko dokoncalk, ce se poleg spravim.... ampak povej ce se ti zdi, da bi kaj takega lahko pomagalo...

Andy

View Post

Jutri gre!Zajtrk bo imel doma,za kosilo pa bo šla žena tja,da jim pokaže kako in kaj!Samo mislim da na za?etku bo tako,s?asoma pa se bo uredilo,ker mi je vzgojiteljica rekla da se bo pogliobila v zadevo in naj ni? ne skrbimo!Se pravi ?as bo naredil svoje!!!hvala!!!
lp.rdonsa

#9 Biks

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 192 posts
  • Spol:Ženski
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 31 August 2008 - 03:48 PM

QUOTE(andyrozman @ Aug 31 2008, 09:52 AM)

View Post

Sama bi v tem primeru priporo?ala knjižico Urške Kaloper: Zdravo. Sladko.
Kupila sem jo, da jo lahko posodim komu, ki bi rad zvedel malce ve? o sladkorni bolezni na ?isto poljuden na?in.
Link na emka.si Zdravo. Sladko.

Želim vam vse dobro, predvsem pa, da bi se vaš sin v vrtcu kar najbolje po?util.

Lp, Mateja
At night the sky is endless, even more than in your dreams..

#10 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 31 August 2008 - 06:26 PM

Mislim da si res ni treba delati posebnih skrbi saj ko zadeva ste?e v en ustaljen tir pa je vse lepo in prav. trance_40_thumbup.gif

#11 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 01 September 2008 - 01:15 PM

Upam da je otroku prijetno minil dan v vrtcu pa še veliko novih prijateljev bo imel,naj mine lepo vsak dan ki ga bo preživel med vrstniki,saj to je že prva šola za življenje in korak k samostojnosti. trance_40_thumbup.gif smile.gif biggrin.gif

#12 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 01 September 2008 - 05:47 PM

Hvala za lepe želje!Moram povedati-bilo je super brez težav!!! trance_40_thumbup.gif
lp.rdonsa

#13 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 02 September 2008 - 03:39 PM

No pa je steklo,kar pogumno naprej. trance_40_thumbup.gif

#14 Mami

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 03 September 2008 - 10:53 AM

Želim vam ?immanj težav in naj se tamal?ek v vrtcu dobro po?uti smile.gif . Po mojih izkušnjah je vse odvisno od vzgojiteljice ali pa u?iteljice oz. od osebe, pri kateri je otrok.

Mi v vrtcu še nismo bili sladkor?ki, v OŠ pa imamo kar naprej nekaj.... Ravno v?eraj je bila skoraj zapisana, da se med uro igra s telefonom, ker si je ustavila ?rpalko zaradi hipe.... itd. Ko je imela še pene, je šla na WC si injicirat.... Pa? živimo s tem in jim vsaki?, ko je treba, spet povemo, razložimo, prosimo..

Lp

#15 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 September 2008 - 11:17 AM

QUOTE(Mami @ Sep 3 2008, 10:53 AM)
Želim vam ?immanj težav in naj se tamal?ek v vrtcu dobro po?uti  smile.gif  . Po mojih izkušnjah je vse odvisno od vzgojiteljice ali pa u?iteljice oz. od osebe, pri kateri je otrok.

Mi v vrtcu še nismo bili sladkor?ki, v OŠ pa imamo kar naprej nekaj.... Ravno v?eraj je bila skoraj zapisana, da se med uro igra s telefonom, ker si je ustavila ?rpalko zaradi hipe.... itd. Ko je imela še pene, je šla na WC si injicirat.... Pa? živimo s tem in jim vsaki?, ko je treba, spet povemo, razložimo, prosimo..

Lp

View Post

Samo naj si jo probajo zapisat v dnevnik, da se igra z telefonom. ?e bi jaz bil na vašem mestu, bi se fajn zbunil pa naredil en kraval. Samo naj probajo kaj zapisat. Enega takega u?itla bi mogo z eno knjigo vsekat po glavi. Ti u?itelji ali profesorji, niso ?ist ni pou?eni in samo komaj ?akajo, da enega zasa?ijo, da naredijo sceno pa da morejo starši pol hodit v šolo po mobitele. Vsi so ene barabe velike. Kak naj potem en otrok z sladkorno boleznijo, ko je še edina varianta, da mu omogo?iš malo bolše in lažje življenje z uporabo ?rpalke. Da bo ga še potem strah, kak si naj ustavi ?rpalko, ko je v HIPI.

To so ene velike barabe. Zbunte se.

Edited by beta1, 03 September 2008 - 11:18 AM.

#16 Mami

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 47 posts

Posted 03 September 2008 - 11:46 AM

QUOTE(beta1 @ Sep 3 2008, 11:17 AM)
Samo naj si jo probajo zapisat v dnevnik, da se igra z telefonom. ?e bi jaz bil na vašem mestu, bi se fajn zbunil pa naredil en kraval. Samo naj probajo kaj zapisat. Enega takega u?itla bi mogo z eno knjigo vsekat po glavi. Ti u?itelji ali profesorji, niso ?ist ni pou?eni in samo komaj ?akajo, da enega zasa?ijo, da naredijo sceno pa da morejo starši pol hodit v šolo po mobitele. Vsi so ene barabe velike. Kak naj potem en otrok z sladkorno boleznijo, ko je še edina varianta, da mu omogo?iš malo bolše in lažje življenje z uporabo ?rpalke. Da bo ga še potem strah, kak si naj ustavi ?rpalko, ko je v HIPI.

To so ene velike barabe. Zbunte se.

View Post

Vaš odgovor pa dobro dene smile.gif , hvala. V šoli sem vsak teden, u?itelji so bili na njihovi konferenci seznanjeni, da bodo pa? posebnosti (npr. merjenje sladkorja med poukom), vse po dogovoru z razrednikom in šolsko pedagoginjo, ampak ko pa pije sok med uro, ker ji pade na 3,7, so pa pripombe - ja, zakaj pa ti piješ - in potem sošolci povejo, zakaj , in aja sorry. Sobe za dajanje insulina ni bilo, dokler nisem šla do konca zrevoltirana po štirih mesecih prošenj do ravnatelja.... potem je naslednje jutro že bila.
Da ne govorim o hrani.... To je "zdrava šola", za malico imajo pa koruzno bombetko in mortadelo...
Komaj sem jo prepri?ala, naj da med poukom merilec na mizo in si zmeri, ne da skriva po kolenih in pod mizo. Pa pravi, ja potem se pa spotaknejo vame, ja kaj spet delaš... Ko grem jaz v šolo, so pa vsi sladki...
Skratka, nam ni dolg?as.

#17 rdonsa

Vseved

• Moderator
  • 129 posts

Posted 03 September 2008 - 02:29 PM

Uh,kaj vse nas še ?aka!!!Po treh dneh,ki jih je sin preživel v vrtcu moram povedat,da sem presene?en nad marljivostjo vzgojiteljic.Naprimer danes sploh ni trebalo iti v vrtec v ?asu obroka ,vse so naredile lepo in prav in tudi sladkor je bil v redu,Skratka zadovoljen sem in upam,da bo šlo tako naprej!!! biggrin.gif
lp.rdonsa

#18 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 September 2008 - 03:40 PM

Ja, poznam vaše težave, sam sem jih imel lansko leto v srednji šoli. Nasre?o sem zdaj zakju?il in se ve? ne ukvarjam s temi problemi. Potem je ?ist spet vse odvisno, kakne u?itelje imaš. Eni nimajo pripomb, eni so pa hudo ''butasti''.

Zdaj to?no vam nemorem svetovat, ker ravno ne poznam ve? osnovne šole. ?e je v nižjih razredih potem ve?ino ?asa imajo enega u?itelja. ?e je v višjih razredih, potem pa se selijo sem in tja. Najbolje bi bilo, ?e da greste do vsakega u?itelja pri naslednjih govorilnih urah in probajte razložit v ?em je problem in v ?em naj ne komplicirajo.

Probajte si uredit status trajno bolnega otroka. To sem si jaz tudi lansko leto uredil in so me malo druga? gledali, ni bilo ve? toliko pripomb. Ker imate potrdilo in potem morajo lepo profesorji bit tiho. S tem se jim omogo?i, da zapusti razred zaradi slabosti, s tem ne dobi neupravi?enih ur. Potem pa si lahko lepo zmeri sladkor, poje ali si da korekcijo. S tem statusu si tudi upravi?en, do športne vzgoje oz. težjih vaj - kar sam-a ne zmore. Plus, s tem statusom se da, pridobit socialni dodatek - vsaki mesec dobi eden od staršem približno 90 EUR.

To je to.

Za prehrano, to se pa tak ve, da je v šolah za en DREK. V srednjih šolah pa je strup. Najraje, bi vam priporo?il, da naj nese hrano s seboj. Eno graham stu?ko, en sirni namaz, pašteta, lahka salama ali sir, jabolka ali nektarina, doma?i nesladkan ?aj ali mleko 0,5%. To je dosti boljša prehrana. Tudi doma si lahko v naprej stehtate in izra?unajte OHje, tak da potem v šoli si da že v naprej tolk in tolk enot inzulina. Tako sem jaz delal. Zanima me, koliko daste na mesec za šolsko malico???

?e je še kakšno vprašanje, me vprašajte.

rdonsa: Lepo to, sem vedel, da bo po?asi steklo. Naza?etku so malo vzgojiteljice nerodne in nimajo prakse. ?ez 2 tedno bo že vse avtomatsko.

Edited by beta1, 03 September 2008 - 03:46 PM.

#19 zvezdica

Doktor

• Clani
  • 536 posts

Posted 03 September 2008 - 04:26 PM

Meni se pa le zdi da ni tako hudo,?e se z u?itelji pogovoriš in seveda tudi z otrokom ,bodo stvari stekle ?isto druga?e.Nikoli ne pozabite da se je važno pogovarjati in pogovarjati o vsem lepem in v?asih tudi grdem,saj pravijo da lepa beseda povsod mesto najde.
Lahko pa seveda naletite tudi na živ?nega u?itelja,ki pa seveda ne sodi v razred ampak kam drugam da ga ne bodo motili u?enci s posebnimi potrebami. trance_40_thumbup.gif trance_19_hmm.gif

#20 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 03 September 2008 - 04:39 PM

Eno so pedagogi, s temi se da vse zmenit in so razumni, ve?ina je teh v osnovni šoli. Kakšni ko pa u?ijo strokovne predmete, kemija fizika, ti pa ni re?eno da so kakšni pedagogi, so lahko diplomirani inženerji, magistri ali še celo doktorji. Samo na osnovni je to redkost. Druga? pa srednja šola, ni enega pedagoga, 2/3 profesorjev nima žilice za u?it, potem pa to vidijo u?enci v razredu in izkoristijo priložnost za norenje in zato je tak kot je, lansko leto ste lahko vidli DOMŽALE, to je bil extrem. Druga? pa je to skoz po razredah.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users