Jump to content

Inhalacijski insulin

20 replies to this topic

#1 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 08 August 2005 - 11:39 AM

Several companies are developing inhaled insulin. In use, inhaled insulin replaces fast-acting insulins such as NovoLog, Apidra, or Humalog to cover carbohydrates eaten at meals.

Many studies have been conducted on inhaled insulin, and in general the study participants felt positively about the product.

Kot je nekaterim že znano, naj bi bil inhalacijski insulin imenovan EXUBERA po predvidevanjih na trgu že čez eno leto! Primeren bo tako za sladkorne bolnike tipa 1 in 2.

Insulin bo zamenjal kratkodelujoči insulin (NovoLog, Apidra, in Humalog). Deloval bo na principu vdihavanja!

Torej nič več zbadanja.

Kaj menite o tej vzpodbudni novici?

več info 1

več info 2

diabetes monitor
Lp, Blaž

#2 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 17 August 2005 - 12:56 PM

QUOTE(Blaž @ Aug 8 2005, 10:39 AM)
Kot je nekaterim že znano, naj bi bil inhalacijski insulin imenovan EXUBERA po predvidevanjih na trgu že čez eno leto! Primeren bo tako za sladkorne bolnike tipa 1 in 2.

Insulin bo zamenjal kratkodelujoči insulin (NovoLog, Apidra, in Humalog). Deloval bo na principu vdihavanja!

Torej nič več zbadanja.

Kaj menite o tej vzpodbudni novici?

več info 1

več info 2

diabetes monitor

View Post

Blaž, kot vidiš sem se vrnil iz dopusta, medtem, ko zgleda, da so ostali še tam.

meni se zdi, da bo ta zadeva, če bo res delovala zelo v redu, kajti tudi mene sedaj po skoraj 25 letih včasih mine, da bi se spet špiknil.

Malo za šalo, malo za res, menim, da je to zelo v redu.

Lep pozdrav vsem, ki so prisotni in ostalim na dopustu.

Alojz Rudolf
Lep dan se naprej

Alojz

#3 Pacificus

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 25 posts
  • Zanimanja:Glasba, literatura, filozofija, verstva, politika...

Posted 19 August 2005 - 07:11 AM

tongue.gif Pozdravljam to inovacijo na področju zdravljenja z inzulinom. To bo predvsem dobrodošlo tistim, ki smo po naravi bolj ležerni, pa se skušamo truditi čim manj za čim večji učinek. Pač ekonomija izrabe življenjskih resoursev... trance_44_wink5.gif
Lep pozdrav vsem!

Pacificus, l.r.

Jn 13,34:
Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!

#4 zjuga

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 15 posts

Posted 11 September 2005 - 08:45 AM

Tudi jaz se pridružujem Alojzu in Pacificusu. Menim , da bo to zelo olajšalo ne le zdravljenje ampak tudi sam postopek zdravljenja - pikanje z enjekcijami. Če bo le to veljalo za vse kategorije. Namreč sam sem 3 leta na inzulinu,pa me včasih kar mine ko se moram pikniti oz.dati injekcijo,kaj šele Alojz , ki je že dolgo na tem. Bo potrebno probati,potem pa damo izjave kako in kaj. trance_21_laughing1.gif trance_21_laughing1.gif

LP vsem , ki so že z dopusta trance_30_punk.gif
Nekdo, ne vem kakšen, ki se je pojavil ne vem odkod, je prišel ne vem kako in dela hudo, ne vem zakaj.

#5 bady

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 74 posts

Posted 08 October 2005 - 09:57 PM

to mi deli !

#6 Gost voanni *

• Gosti

Posted 30 January 2006 - 03:27 PM

Živjo...

ali kdo ve kaj o inzulinu za inhaliranje....baje ga testirajo v ameriki....kdaj bo pa pri nas?

Lp

#7 Dare

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 31 January 2006 - 10:48 PM

in, kako? je že kaj novega glede tega insulina na vdihavanje?

#8 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 01 February 2006 - 01:32 PM

QUOTE(Dare @ Feb 1 2006, 08:56 AM)
in, kako? je že kaj novega glede tega insulina na vdihavanje?

View Post

Evio, mislim, da ena novejših povezav, pa ne škodi nič, če jih je več.

http://www.diabetes.org.uk/news/jan06/inhaled.htm

Poskusite
trance_40_thumbup.gif smile.gif biggrin.gif trance_40_thumbup.gif
Lep dan se naprej

Alojz

#9 bady

Mojster

• Clani
  • PipPipPip
  • 74 posts

Posted 01 February 2006 - 08:01 PM

Inhaled insulin will not be appropriate for all people with diabetes, and those people taking long-acting insulin will have to continue to inject it.

trance_19_hmm.gif KJE JE POTEM POINT ? ŠE ZMERAJ 2 VBODA NA DAN. 2 ALI 5 ISTO SRAN... blush.gif

LP BADY

#10 Dare

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 01 February 2006 - 10:52 PM

se pravi, da ta insulin nadomestek za kratkodelujoči insulin?dolgodelujočega bomo pa še vseeno pikal sami. unsure.gif ..ali?

#11 Blaž

Šef

• Admin
  • 548 posts
  • Spol:Moški
  • Zanimanja:Motociklizem
  • Sladkorna:Sladkorna bolezen tip 1

Posted 02 February 2006 - 12:11 PM

Če bo inhalacijski zamenjal kratkodelujoči to pomeni da se boš zbodu samo še enkrat na dan (Lantus).

In da to je velika sprememba, namesto da boš pri kosilu v restavraciji moral se špikat, boš enostavno inhaliral insulin, kar je manj "zahtevno"
Lp, Blaž

#12 Alojz

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 381 posts

Posted 02 February 2006 - 03:54 PM

QUOTE(Alojz @ Feb 2 2006, 02:50 PM)
Evo še nekaj sem danes dobil, da boste še bolj veseli.

http://www.diabetes.org/diabetesnewsarticl...0637864EDIT.xml
trance_40_thumbup.gif  biggrin.gif  smile.gif

View Post

Ker zgleda, da link ne dela, sem skopiral dol dobite v priponki.

trance_40_thumbup.gif

Attached File(s)

Lep dan se naprej

Alojz

#13 Dare

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 28 posts

Posted 02 February 2006 - 03:59 PM

a ma kdo kako informacijo, kdaj bi naj to prišlo v SLovenijo oz. se zadeva že kje uporablja?

#14 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 10 March 2006 - 10:20 AM

upam da čim prej.sicer mam sladkorno šele 3 mesce sam men tut mine da bi se pikala...
I love animals and animals love me.

#15 animal_loverka-Pia

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 284 posts
  • Zanimanja:živali glasba....

Posted 14 July 2006 - 04:52 PM

kaj pa tisti ki nimamo humaloga ali novorapida!!!!
I love animals and animals love me.

#16 MK9

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts
  • Zanimanja:kolesarjenje, fotografija.. kako odpraviti sladkorno;)

Posted 30 November 2007 - 07:31 PM

Žal je proizvajalec ravno prenehal izdelovat Exubero "zaradi previsokih stroškov" . Nekaj zavarovalnic ni hotelo pla?at zdravila, ker po njihovo "..minimalne terapevtske koristi ne odtehtajo toliko višje cene.."

Meni pa niso priznali zahtevka za povra?ila stroškov (z receptom in izvidom) za Exubero, ki sem jo s popustom dobil po ENAKI ceni kot je pri nas inzulin v injekcijah. Tisti, ki o tem odlo?ajo pa so "strokovnjaki": uslužbenec zavarovalnice (ima celo diabetes v družini!) mi je svetoval "naj raje vzamem inzulin v tabletah" (pa tega še ni v fazi testiranj) wacko.gif Ni mi jasno.. zdravilo je registrirano v EU, naša stroka je dala pozitivno mnenje, pa mi pojasni: "?e ga vam priznamo, ga bodo vsi hoteli imeti". Ampak tudi obljuba, da ne bom nikomur povedal ni zalegla? Bolje obveš?eni pa so mi pojasnili: "da zavarovalnica š?iti nekatere proizvajalce pred konkurenco" (kuverte?)

Edited by MK9, 02 December 2007 - 09:51 PM.

Lp, M

#17 MK9

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 30 November 2007 - 09:11 PM

Res so na zavarovalnici »prijazni«, da ?loveka, ki se v ?akanju na invalidsko upokojitev preživlja s socialno podporo napotijo na sodiš?e za stroške zdravil.. Ko sem enemu drugemu uslužbencu povedal, koliko davkov sem pla?al zadnje leto dela, me je hitro podu?il: "Zakaj ste pa jih? Sedaj pa prosite za miloš?ino.." (Op. ?e bi bil iz prave družine, bi verjetno dobil "iz ?rnega fonda" pla?ano celo zdravilo za svojega psi?ka... ;)

In tu se moram žal dotaknit politike: dokler ne bomo rekli bobu bob, dokler bodo "mafijozi" in tajkuni za (pre)velik del državljanov "Carji", ki so se samo "malce znajdli" (na ra?un koga - marsovcev?).. in dokler bodo med brezposelnimi tudi prejemniki Prešernovih nagrad univerze se nam ni? dobro ne piše... sad.gif Po mojih izkušnjah je vlada sicer naredila nekaj malih izboljšav, ampak v bistvu zgledajo razmere za "malega ?loveka" enake: pod "jugo", prejšnjo in sedanjo vlado, žal... Morda pa razmere razloži "pozitivna« selekcija kadrov: Na predavanju mlajšega poslanca o evropi: ko se izte?e predstavitev "PowerPoint" se izkaže, da ne zna pognati naslednje datoteke in problem reši tajnica srednješolka z klikom miške... Ravno se sprašujemo, kako lahko z takim znanjem uporabe ra?unalnika opraviš doktorat tehni?ne smeri, ko pove nelogi?nost iz evropske ureditve. Ne moremo verjeti, kar razlaga in postavimo vprašanje.. in se opravi?i za napako. Ob naslednji nelogi?nosti, pa ne razume vprašanja, ki je jasno tudi študentom.. zato umaknemo vprašanje v izogib neprijetni situaciji. Kdor ni bil zraven ne verjame sad.gif

Edited by MK9, 02 December 2007 - 09:53 PM.

Lp, M

#18 MK9

Vajenec

• Clani
  • PipPip
  • 31 posts

Posted 30 November 2007 - 10:34 PM

Ena firma (lahko je "natega") obljublja inhalacijski inzulin po enaki ceni kot v injekcijah že letos: http://www.inhalinginsulin.com/ . Pa tudi Liliy (http://www.in-pharmatechnologist.com/news/...inhaled-insulin), Novonordisk, Mannkind itd. nadaljujejo s testiranji in predvidevajo prodajo že v letu 2009. smile.gif

Edited by MK9, 02 December 2007 - 09:54 PM.

Lp, M

#19 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 29 June 2008 - 12:02 PM

Baje so kon?ali z razvojem inhalacijskega inzulina. Komercialno se ni izšlo.

#20 pegi

Profesor

• Clani
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 423 posts

Posted 30 June 2008 - 07:34 PM

Ja, je ?ista tišina o tem inhalaciji inzulina, kam pa bo šel razvoj pa bomo morali še po?akati kajne.

sre?no smile.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users