Res so na zavarovalnici »prijazni«, da ?loveka, ki se v ?akanju na invalidsko upokojitev preživlja s socialno podporo napotijo na sodiš?e za stroške zdravil.. Ko sem enemu drugemu uslužbencu povedal, koliko davkov sem pla?al zadnje leto dela, me je hitro podu?il: "
Zakaj ste pa jih? Sedaj pa prosite za miloš?ino.." (Op. ?e bi bil iz prave družine, bi verjetno dobil "iz ?rnega fonda" pla?ano celo zdravilo za svojega psi?ka... ;)
In tu se moram žal dotaknit politike: dokler ne bomo rekli
bobu bob, dokler bodo "mafijozi" in tajkuni za (pre)velik del državljanov "Carji", ki so se samo "malce znajdli" (na ra?un koga - marsovcev?).. in dokler bodo med brezposelnimi tudi prejemniki Prešernovih nagrad univerze se nam ni? dobro ne piše...

Po mojih izkušnjah je vlada sicer naredila nekaj malih izboljšav, ampak v bistvu zgledajo razmere za "malega ?loveka" enake: pod "jugo", prejšnjo in sedanjo vlado, žal... Morda pa razmere razloži "pozitivna« selekcija kadrov: Na predavanju mlajšega poslanca o evropi: ko se izte?e predstavitev "PowerPoint" se izkaže, da ne zna pognati naslednje datoteke in problem reši tajnica srednješolka z klikom miške... Ravno se sprašujemo, kako lahko z takim znanjem uporabe ra?unalnika opraviš doktorat tehni?ne smeri, ko pove nelogi?nost iz evropske ureditve. Ne moremo verjeti, kar razlaga in postavimo vprašanje.. in se opravi?i za napako. Ob naslednji nelogi?nosti, pa ne razume vprašanja, ki je jasno tudi študentom.. zato umaknemo vprašanje v izogib neprijetni situaciji. Kdor ni bil zraven ne verjame
Edited by MK9, 02 December 2007 - 09:53 PM.