Jump to content

novi insulini

• You cannot reply to this topic
8 replies to this topic

#1 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts
  • Zanimanja:predvsem punce in fantje mojih let in mlajsi,da izmenjamo izkusnje glede nasih sladkorjev!

Posted 17 September 2008 - 11:15 AM

Pozdravljeni!
Mene pa zanima,ali ima kdo kakšno informacijo o novih insulinih.
- Sanofi aventis ima novega in sicer dolgodelujo?ega in pa
- Novo Nordisk ima kratkodeljo?ega.

#2 MAGY

Neznanec

• Clani
  • Pip
  • 9 posts

Posted 03 October 2008 - 12:41 PM

Kolikor mi je znano , sta nova insulina le Levemir (dolgi) in Apidra. Poskusila sem z Levemirjem, vendar se mi ni obneslo (prehiter skok in hitro pojemanje - le 12-15 ur) in sem spet na Lantusu.

#3 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 03 October 2008 - 09:23 PM

QUOTE(MAGY @ Oct 3 2008, 12:41 PM)
Kolikor mi je znano , sta nova insulina le Levemir (dolgi) in Apidra. Poskusila sem z Levemirjem, vendar se mi ni obneslo (prehiter skok in hitro pojemanje - le 12-15 ur) in sem spet na Lantusu.

View Post

Si sigurna? Levermir je dolgodelujo?i insulin in bi moral delovati 24 ur, oziroma vsaj približno toliko...

Andy

#4 Gost beta1 *

• Gosti

Posted 04 October 2008 - 06:58 AM

QUOTE(andyrozman @ Oct 3 2008, 09:23 PM)
Si sigurna? Levermir je dolgodelujo?i insulin in bi moral delovati 24 ur, oziroma vsaj približno toliko...

Andy

View Post

Levemir deluje samo 20 ur. Meni tudi ni odgovarjal, v prvih 10 urah se je skoraj celi absorbiral, potem pa tema.

#5 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts
  • Zanimanja:predvsem punce in fantje mojih let in mlajsi,da izmenjamo izkusnje glede nasih sladkorjev!

Posted 04 October 2008 - 08:45 AM

QUOTE(beta1 @ Oct 4 2008, 06:58 AM)
Levemir deluje samo 20 ur. Meni tudi ni odgovarjal, v prvih 10 urah se je skoraj celi absorbiral, potem pa tema.

View Post

Levemir(novonordisk) je zunaj ze kar nekaj casa.Jaz ga uporabljam kaksni dve leti in mi je najbolsi do zdaj.
Apidra(sanovi aventis)imam tud ze kar nekaj casa kaksne pol leta in ne menjam za drugega.
Na enem tujem televizijskrem programu sem zasledil da ima aventis novega dolgodelujo?ega in novonorisk novega kratkodelujo?ega.

#6 andyrozman

Legenda

• Clani
  • PipPipPipPipPipPip
  • 252 posts

Posted 04 October 2008 - 03:34 PM

QUOTE(orbit @ Oct 4 2008, 08:45 AM)
Levemir(novonordisk) je zunaj ze kar nekaj casa.Jaz ga uporabljam kaksni dve leti in mi je najbolsi do zdaj.
Apidra(sanovi aventis)imam tud ze kar nekaj casa kaksne pol leta in ne menjam za drugega.
Na enem tujem televizijskrem programu sem zasledil da ima aventis novega dolgodelujo?ega in novonorisk novega kratkodelujo?ega.

View Post

No saj eden iz društva HbA1c je rekel isto za Lantus (da ne deluje polnih 24 ur)... Ker so insulini biološki material lahko predvidevamo, da v vsakem telesu delujejo malce druga?e, zato nekaterim paše en insulin bolj kot drugi... ?e priznam sam s Lantusom dosedaj nisem imel problemov...

Si prepri?an glede teh novih insulinom... Sem malce razi9skoval po netu in nisem na njihovih straneh ni? kaj našel: Aventis ima Lantus in Apidro, Nordisk pa Novolog (pri nas ima ime Novorapid) in Levemir...

Andy

#7 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts

Posted 04 October 2008 - 05:32 PM

QUOTE(andyrozman @ Oct 4 2008, 03:34 PM)
No saj eden iz društva HbA1c je rekel isto za Lantus (da ne deluje polnih 24 ur)... Ker so insulini biološki material lahko predvidevamo, da v vsakem telesu delujejo malce druga?e, zato nekaterim paše en insulin bolj kot drugi... ?e priznam sam s Lantusom dosedaj nisem imel problemov...

Si prepri?an glede teh novih insulinom... Sem malce razi9skoval po netu in nisem na njihovih straneh ni? kaj našel: Aventis ima Lantus in Apidro, Nordisk pa Novolog (pri nas ima ime Novorapid) in Levemir...

Andy

View Post

Ma ja,sigurn sem,sem tudi ze sam tolko preiskal na netu,tak da me ze glavaq boli.
Saj 15.10.mam kontrolo pa bom vprasal.
Mi je pa tale HUMAPEN MEMORIAN zelo vsec od humaloga Lilly proizvajalec.
Ima spomin,kjer zabelezi pen koliko in kdaj si si dal nazadnje insulin.
Je zelo fajn zadeva,sam ga lahk dobis samo v primeru da imas ali gres na humalog

#8 Spela

Car

• Clani
  • PipPipPipPipPip
  • 175 posts

Posted 16 October 2008 - 08:48 PM

QUOTE(beta1 @ Oct 4 2008, 06:58 AM)

Hvala enako. Meni je Levemir deloval le okoli 9 ur in imel podobne viške delovanja kot Actrapid; po 3 dneh sem šla nazaj na Lantus, ki mi je deloval maksimalno 20 ur, zato sem ga jemala 2x dnevno, zjutraj pol in zve?er pol. Mi je pa Lantus povzro?al hude hipe, ker ima moje telo neenakomerne potrebe po insulinu tekom dneva. Insulinska ?rpalka me je rešila...

#9 orbit

Vseved

• Clani
  • PipPipPipPip
  • 127 posts

Posted 16 October 2008 - 09:13 PM

QUOTE(Spela @ Oct 16 2008, 08:48 PM)
Hvala enako. Meni je Levemir deloval le okoli 9 ur in imel podobne viške delovanja kot Actrapid; po 3 dneh sem šla nazaj na Lantus, ki mi je deloval maksimalno 20 ur, zato sem ga jemala 2x dnevno, zjutraj pol in zve?er pol. Mi je pa Lantus povzro?al hude hipe, ker ima moje telo neenakomerne potrebe po insulinu tekom dneva. Insulinska ?rpalka me je rešila...

View Post

Špela ti popolnoma verjamem ja.
Vidis meni pa lantus ni pokrival 24 ur,tako da sem si ga potem moral dajat 20enot zjutraj in 20e zvecer,blo je potem sicer malo bolše,vendar ne kot bi moralo.
Zato mi je diabetolog priporo?il oziroma zamenjal za levemir in je zdaj popolnoma ok.
Sem v?eraj prišo iz kotrole in sem pono vno imel HEMOLOBIN 5,6%.
Nekak razmišlam da bi poskusil z pumpo,pa me zanima,ali si pripravljena kakšno o tem morda se pogovorit prek mesingerja.Kolko sem ugotovil,sma tu nekje po letih skoraj skupaj.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users