Pozdravljeni
Zanima me, kakšne izkušnje imate pri uporabi kokosove masti. ?e bereš je res odli?na, ampak rad bi izvede kako se obnese v praksi.
Hvala.
lp, Marko
Kokosova mast
Started by mproj, Nov 02 2008 11:05 AM
9 replies to this topic
Posted 02 November 2008 - 11:05 AM
Posted 02 November 2008 - 01:05 PM
Kokosova mast vsebuje maš?obe, ki so zelo obstojne na visoke temperature, torej primerne za segrevanje. No, vseeno gre za nasi?ene maš?obe, ki imajo dolo?ene negativne posledice (holesterol), tako da tudi z njimi ne gre pretiravati.
Toliko na hitro, nisem pa zadeve še preizkusil. Kje se to da sploh kupit?
Lp, Blaž
Posted 02 November 2008 - 02:48 PM
Obstaja pakiranje v plasti?nem kozarcu, trije razli?ni, med seboj se razlikujejo tudi po okusu in sicer: rjavi, modri in zeleni. Natan?no na vsakem piše kako je pripravljen in vse kar je potrebno. Prodajajo v trgovinah z zdravo prehrano, videla pa sem jih tudi v nekoliko ve?jih Mercatorjih, niso v hladilniku, postavljene imajo na razli?ne konce. Potrebno je poskusiti glede okusa, se med seboj torej razlikujejo, nekateri so samo za jesti, nekateri za kuhati...
Posted 04 November 2008 - 04:34 PM
Toliko sem že slišala o tej kokosovi masti kje in kako jo naj uporabljam ali imate kakšne izkušnje vesla bom vsakega nasveta.
Posted 20 January 2009 - 12:11 PM
QUOTE(zvezdica @ Nov 4 2008, 04:34 PM)
Toliko sem že slišala o tej kokosovi masti kje in kako jo naj uporabljam ali imate kakšne izkušnje vesla bom vsakega nasveta. 
Jaz sem jo nabavila, v sparu imajo mast palmin soft v pakiranju 500 gr, je brez okusa in vonja, lahko kuhate z njo slano hrano, potem sem nabavila še kokosovo olje, je bele barve ima vonj po kokosu, z njm sem pekla pala?inke iz polnozrnate moke. Odli?no se je obnesla. Koliko je kaj res da nima holesterola, upam da drži uglavnem da se fajn z njo kuhat. Lep pozdrav
POZDRAVČEK
Posted 20 January 2009 - 06:04 PM
QUOTE(margarer @ Jan 20 2009, 12:11 PM)
... Koliko je kaj res da nima holesterola, upam da drži uglavnem da se fajn z njo kuhat. Lep pozdrav
DRŽI saj kolikor jaz vem je holesterol klju?na sestavina živalske celice in je vsebovana samo v mesu in ostalih živalskih produktih - zato olja pridobljena iz rastlin naj ne bi vsebovala holesterola. Ali se morda motim??!
lp
Aleš
Aleš O.
Posted 22 January 2009 - 10:04 AM
Zanima me kaj ve? o uporabi kokosove masti,mogo?e celo kakšen preizkušen recept.Veliko se govori o zdravem na?inu priprave hrane pa me zanima kakšne imate izkušnje pri segrevanju te masti,ker vemo da eni olj?no olje odsvetujejo pregrevati zato me zanima kako je s kokosovo mastjo veselim se vsakega dobrega in uporabnega nasveta.
Posted 25 January 2009 - 04:35 PM
QUOTE(zvezdica @ Jan 22 2009, 10:04 AM)
Zanima me kaj ve? o uporabi kokosove masti,mogo?e celo kakšen preizkušen recept.Veliko se govori o zdravem na?inu priprave hrane pa me zanima kakšne imate izkušnje pri segrevanju te masti,ker vemo da eni olj?no olje odsvetujejo pregrevati zato me zanima kako je s kokosovo mastjo veselim se vsakega dobrega in uporabnega nasveta.

Nekaj izkušenj sem si že nabrala, se pa zelo trudim da nobene maš?obe ne pregrevam, skuhala sem že ve? stvari, recimo golaž, zelenjavno juho, ocvrta jajca, vse je bilo zelo okusno, ampak zvezdica poskusi sama, saj ni tolk draga, spla?a se poskusiti.
POZDRAVČEK
Posted 26 January 2009 - 07:57 PM
Hvala za odgovor res bom poskusila še sama kuhati s kokosovo mastjo se oglasim kako mi je šlo.
Posted 29 May 2010 - 05:50 PM
Pozdravljeni!
Jaz kupim COCOSFETT od firme EDEN. Dobim v Mercatorju. Iskati je treba v hladilnikih z zdravo prehrano. Pogosto zraven vidim riževo, sojino mleko sojine jogurte in podobno. Ta kokosova mast je v trdni obliki, v kockah. Uporabljam ga namesto olja povsod, kjer ga lahko segrejem. Za solato uporabljam olivno olje. Na internetu boste našli veliko napisanega o tej masti. Predvsem je za sladkorne bolnike pomembno, da ta maš?oba ne dvigne sladkorja. Deluje protivirusno in protibakterijsko.... Kokosova maš?oba za svojo prebavo potrebuje manj enzimov in zato ne obremenjuje pankreas. Isto?asno kokosova maš?oba dobavlja energijo v celice direktno in pri tem ne potrebuje inzulina.... Pozitivni u?inki uživanja te masti se ne kon?ajo na tej to?ki.
?e boste brali še naprej, ne boste uporabljali ve? drugega kot kokosovo mast. Preizkušeno na našem 5 letnem sladkornem bolniku. Kadar uporabljam kokosovo maš?obo, ima lep sladkor.
Jaz kupim COCOSFETT od firme EDEN. Dobim v Mercatorju. Iskati je treba v hladilnikih z zdravo prehrano. Pogosto zraven vidim riževo, sojino mleko sojine jogurte in podobno. Ta kokosova mast je v trdni obliki, v kockah. Uporabljam ga namesto olja povsod, kjer ga lahko segrejem. Za solato uporabljam olivno olje. Na internetu boste našli veliko napisanega o tej masti. Predvsem je za sladkorne bolnike pomembno, da ta maš?oba ne dvigne sladkorja. Deluje protivirusno in protibakterijsko.... Kokosova maš?oba za svojo prebavo potrebuje manj enzimov in zato ne obremenjuje pankreas. Isto?asno kokosova maš?oba dobavlja energijo v celice direktno in pri tem ne potrebuje inzulina.... Pozitivni u?inki uživanja te masti se ne kon?ajo na tej to?ki.
?e boste brali še naprej, ne boste uporabljali ve? drugega kot kokosovo mast. Preizkušeno na našem 5 letnem sladkornem bolniku. Kadar uporabljam kokosovo maš?obo, ima lep sladkor.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users