Pozdrav,
zanima me ali ste dosedaj že cepili proti gripi in ?e ste se, kako je to vplivalo na vaše bazalne in bolusne odmerke.
Pri meni se je od tega ponedeljka do danes vse zmešalo - bolusni odmerke moram stalno popravljati (cukr 2 uri po obroku do 14 - ob standardni hrani). No?ni bazalci so ?udni npr: zadnja hrana (lahka) ob 19:30, zadnji bolus (popravek) ob 22:30 - ob 01:00 7,3 ob 03:00 6,9 ob 8:00 9,4 mmol/l??!! Ne trdim pa, da je zadeva povezana - lahko le ugibam - trenutno še raziskujem in izlo?am posamezne elemente!
VPRAŠANJE: Ali ste že kdaj imeli probleme z bolusi in bazalci po cepljenju proti gripi??
lp
Aleš
Cepljenje proti gripi
Started by aomejec, Nov 07 2008 04:50 PM
5 replies to this topic
Posted 07 November 2008 - 04:50 PM
Aleš O.
Posted 07 November 2008 - 06:23 PM
Živjo!
Cepim se vsako leto. Tudi letos sem se (14dni nazaj) in nisem opazila razlike pri bazalcih... poleg tega sem se hkrati cepila še proti pnevmokoku.
Je pa res, da vsako telo lahko druga?e odreagira na cepivo.
Kaj pa prehlad? Stres zaradi previsokih cukrov (za?aran krog) ali v službi? ...
Dejavnikov je itak milijon. V?asih se kakšnih skokov/padcev niti ne da razložiti. No, vsaj meni se to dostikrat zgodi.
Sre?no!
Lp, Mateja
Cepim se vsako leto. Tudi letos sem se (14dni nazaj) in nisem opazila razlike pri bazalcih... poleg tega sem se hkrati cepila še proti pnevmokoku.
Je pa res, da vsako telo lahko druga?e odreagira na cepivo.
Kaj pa prehlad? Stres zaradi previsokih cukrov (za?aran krog) ali v službi? ...
Dejavnikov je itak milijon. V?asih se kakšnih skokov/padcev niti ne da razložiti. No, vsaj meni se to dostikrat zgodi.
Sre?no!
Lp, Mateja
At night the sky is endless, even more than in your dreams..
Posted 07 November 2008 - 06:37 PM
Vsako leto se cepim, ne opažam težav z odmerki.
Lp, Blaž
Posted 07 November 2008 - 07:02 PM
Nikoli se ne cepim, ker se mi zdi, da je tista zmes bolj škodljiva, kot koristna.
Ravno danes v dežju odtekel deset km in se po?utim odli?no.
To je moje ceplenje!!!!!
Ravno danes v dežju odtekel deset km in se po?utim odli?no.
To je moje ceplenje!!!!!
Edited by RAF, 07 November 2008 - 07:03 PM.
Posted 08 November 2008 - 07:45 PM
Vsako leto se cepim. Ne opazim, da bi imel to kaj vpliva na bazalce ali na boluse.
Posted 23 November 2008 - 04:12 PM
Cepljenje proti gripi je dobra stvar, sploh ?e dosti delaš z ljudmi. Jaz sem se že nekajkrat dal cepiti. Posledice so bile razli?ne. Prvo leto nisem dobil niti prehlada ve?, potem je nekaj let bila normalna slika, enkrat pa me je za tri dni vrglo v posteljo. Sladkor je bil pri?akovan - v mejah normale.
Darko
Darko
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users