Piškoti za zajtrk?

Glede na to, ponoči običajno ne jemo, potrebujemo zjutraj za normalen začetek dneva energijo. Pri tem pa je zelo pomembno, kaj bomo zajtrkovali – zajtrk naj bi bil za zagotavljanje potrebne energije sestavljen pretežno iz živil, ki so bogata z ogljikovimi hidrati (na primer polnozrnati izdelki ali kaše), beljakovinskih živil (mlečni izdelki, puste mesnine, stročnice,…) in sadja ali zelenjave, kar zagotovi dovoljšen vnos potrebnih vitaminov in mineralov.

Ker pa živimo v času, ko velikokrat nimamo časa za zajtrk, ga večkrat izpustimo ali iščemo hitre načine za pripravo. Med mnogimi živili za zajtrk so v trgovskih centrih na voljo tudi piškoti za zajtrk različnih blagovskih in trgovnih znamk. Največkrat so pakirani v priročni embalaži s štirimi piškoti, ki jo lahko pojemo na poti v službo ali kot hiter zajtrk.

Če pa si ogledamo embalažo, odkrijemo, da proizvajalec priporoča zaužitje piškotov skupaj z mlečnim izdelkom, sadjem in skodelico čaja ali kave. Tako bi običajni del zajtrka, ki ga predstavljajo drugi ogljikovi hidrati (kot so kruh ali kosmiči), zamenjali s piškoti. Pa je to res boljša izbira?

Nekaj nasvetov in več o sami temi si preberite na https://veskajjes.si/nasveti-in-novice/51-nasveti-za-zdravo-prehranjevanje/so-piskoti-za-zajtrk-dobra-bliznjica