Nasveti za izbiro čaja

Velikokrat se nam prileže skodelica toplega čaja. Toda katerega izbrati? Na trgovskih policah se namreč nahaja pester izbor čajev – od zelenih, črnih, sadnih, zeliščnih, aromatiziranih, instant… V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj nasvetov na kaj moramo biti pozorni pri izbiri čaja. Portal veskajjes.si je zato raziskal čaje in poiskal nekaj uporabnih nasvetov.

Pravi in mate čaj vsebujeta kofein, zato z njunim pitjem ne pretiravajte. Ker uživanje kofeina pred spanjem lahko povzroči nespečnost, odsvetujemo pitje tovrstnih čajev v večernih urah.
Pri izbiri čajev naj vas ne zavede predstavitev izdelka. Slike sadežev na prvi strani embalaže in privlačna poimenovanja še ne pomenijo, da čaj vsebuje pomemben delež sadja.

Če vsak dan spijete več skodelic čaja, naj bo njegovo sladkanje zmerno. Še bolje pa bo, če se sladilnim sredstvom v napitkih poskusite izogniti.

Čaji so v trgovini navadno pakirani v več plasti embalaže – celo do štiri! Zato svetujemo, da namesto čajnih vrečk, čaj raje kupujete v raztroseni obliki, pri pripravi pa uporabljate cedilo.

Več pa si preberite na portalu veskajjes!