STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE – NOVA PREHRANSKA PRIPOROČILA PO MERI IN ŽELJI OSEBE S SLADKORNO BOLEZNIJO

STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE
Spoštovani!

Dne 14. januarja 2021 ob 17.00 vas vabimo na brezplačno strokovno izobraževanje z naslovom:

NOVA PREHRANSKA PRIPOROČILA PO MERI IN ŽELJI OSEBE S  SLADKORNO BOLEZNIJO

Srečanje bo trajalo približno 45 minut, vodila ga bo Jana Klavs, strokovnjakinja na področju prehrane oseb s sladkorno boleznijo.
Vsebina izobraževanja bo zajemala nova priporočila za prehrano, najpogostejše zmote glede sladkorjev (OH) v hrani in zanimivosti, kot so: s čim nadomestiti sladkor v marmeladi, ogljikovi hidrati, nesladkorji v pijačah, kako se kontrolirati pri izbiri hrane itd.

Med srečanjem bo na voljo klepetalnica, kjer boste lahko predavateljici zastavljali vprašanja ali z njo delili svojo izkušnjo. Lahko pa nam svoja vprašanja postavite vnaprej in vam nanje odgovori na srečanju. V tem primeru vas vabimo, da nam vprašanja pošljete na zaloker@zaloker-zaloker.si do 13. januarja 2021.

Datum: 14. januar 2021
Ura: 17.00 – 17.45
Povezava na izobraževanje

O predavateljici:
Jana Klavs, viš. med. ses., edukatorica s specialnimi znanji, je predsednica endokrinološke sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije. Od leta 2018 pri Ministrstvu za zdravje koordinira skupino za pripravo priporočil o prehrani in telesni dejavnosti za področje odraslih oseb s sladkorno boleznijo tipa 2. Zaposlena je na UKC Ljubljana, kjer se z edukacijo oseb s sladkorno boleznijo srečuje vsak dan.

Projekt brezplačnih izobraževanj podpira Zveza društev diabetikov Slovenije.

Povezava na izobraževanje

S spoštovanjem!