Uživanje zelenjave v obliki čipsa ni priporočljivo

Krompirjev čips spada med bolj priljubljene slane prigrizke, na policah pa lahko zasledimo tudi zelenjavni čips.

Je ta res bolj zdrava izbira zaradi tega, ker je narejen iz več različnih vrst zelenjave (kot so pastinak, korenček, rdeča pesa, sladek krompir)?

Lahko z zaužitjem takšnega čipsa zaužijemo več zelenjave? Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi: , pomembno pa si je zapomniti predvsem naslednje nasvete:
* Kljub temu, da je osnova za pripravo zelenjavnega čipsa zelenjava, pa zaradi postopka priprave oziroma cvrtja, čips vsebuje veliko maščobe in sladkorja in ni nič bolj zdrava izbira kot krompirjev čips. * Tako zelenjavni kot krompirjev čips sta prigrizka, ki jima na semaforju večkrat zasveti rdeča luč, zato se ju raje izogibajte oziroma ju uživajte le občasno.
* Uživanje zelenjave v obliki zelenjavnega čipsa ni priporočljivo, zelenjavo je najbolje uživati surovo, kuhano ali dušeno. Na dan naj bi zaužili vsaj 250 g zelenjave (brez krompirja).