Spoštovani!

Svojo predstavitev med osnovnošolci vnovič nadaljuje Razgibani kviz, ki je bil razvit s pomočjo strokovnjakov s področij šolstva in zdravstva v Sloveniji. Namen Razgibanega kviza je vzpodbujanje otrok k zdravemu načinu življenja.
Igra je sestavljena iz dveh težavnostnih stopenj za 3.-4. in 5.-6. razred, in ima tri teme: človeško telo, prehrana in gibanje. Vse pa povezuje čas, odmerjen z izvajanjem razgibalnih vaj. Didaktična igra je edinstvena v Sloveniji in svetu.

Namen igre je tako zgodaj ozaveščati mlade o preventivi na področju sladkorne bolezni ter krepitvi zdravja in pomenu razgibavanja telesa.

V ta namen bi bili zelo veseli, če bi predstavitev omenjene igre lahko izvedli tudi na vaši osnovni šoli. Seveda vam bomo ob tem igro tudi podarili, z velikim veseljem in upanjem, da jo bodo otroci s pridom uporabljali. Pomembno je, da otrokom predstavimo pomen zdravega načina življenja in vse večje potrebe po ozaveščenosti mladih na področju sladkorne bolezni.

Veseli bomo, če nam lahko potrdite svojo udeležbo in datum, kdaj po vrnitvi nazaj v šolske klopi bi se lahko oglasili. Obiskal vaš bo lokalni predstavnik društva diabetikov, na voljo pa potrebuje le 15-25 minut.
Hvala, da skupaj z nami odkrivate novosti in delite vse večjo željo po izobraževanju mladih!

Zveza društev diabetikov Slovenije!

Povezava na prispevke:

in:

Naročilo pošljite na e-naslov: sloda@siol.net