Kampanja #DarujemKilometre: v petih letih do Lune in na pol poti nazaj

V sklopu vseslovenske kampanje #DarujemKilometre so v Zvezi društev diabetikov Slovenije (ZDDS) prišli do Lune in so že skoraj na pol poti nazaj na Zemljo. V petih letih so namreč s kolesarjenjem, hojo in tekom zbrali kar 512.888 kilometrov. S kampanjo ozaveščajo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu. Letošnjo kampanjo je podprl tudi Matej Mohorič in kilometre, prevožene na dirki po…več

V petih dnevih 1.225 kilometrov za dober namen!

Tudi letos bo v mesecu maju potekal največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko bo najbolj znani dobrodelni kolesar Dami Zupi, v družbi somišljenikov, s cestnim kolesom prekolesaril 1.225 kilometrov. Med 2. in 6. majem bodo namreč v dobrodelnem krogu okrog Slovenije zbirali denar za nakup koles za otroke iz…več

Kampanja #DarujemKilometre letos ozaveščevalna in dobrodelna

Ljubljana, 19. januarja 2023 – Izredno uspešno kampanjo #DarujemKilometre bomo v Zvezi društev diabetikov Slovenije v letošnjem letu povezali z akcijo Dobrodelno okrog Slovenije (DOS). S skupnimi močmi bomo zbirali kilometre tako za ozaveščanje o sladkorni bolezni kot tudi za dober namen: najmlajšim podariti kolesa in jih tako spodbuditi k spremembi življenjskega sloga.

S kampanjo #DarujemKilometre ozaveščamo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu, in o zdravem načinu življenja. Letos bomo kilometre darovali že peto leto zapored. S to akcijo Slovence in Slovenke spodbujamo k telesni aktivnosti, ki pripomore k celovitemu obvladovanju sladkorne bolezni. Z njo namreč živi vsak deseti Slovenec.

Zato prav vse ponovno vabimo k sodelovanju v akciji #DarujemKilometre, s katero razbijamo tabuje o življenju s sladkorno boleznijo in ozaveščamo javnost o izjemnih koristih gibanja za vsakogar. Zavedamo pa se tudi pomena povezovanja, deljenja zgodb posameznikov ter predvsem pomena posluha in razumevanje za sočloveka.

V letu 2022 smo na različne načine zbrali 101.537 kilometrov, skupno pa doslej že kar 240.879 km. Z zbranimi kilometri bi radi prišli do Lune – do tega cilja nas loči še 143.521 kilometrov. Kilometre do Lune letos že zbiramo s pohodi, tekom in kolesarjenjem. Vabimo vas na 15 pohodniških točk, ki so opisane na spletni strani. Kilometre bodo za nas zbirali tudi kolesarji ekipe DOS.

Število sodelujočih oseb in darovanih kilometrov v akciji #DarujemKilometre bomo spremljali na Facebooku in Instagramu s fotografijami športnih aktivnosti. Zato vse sodelujoče prosimo, da se na vrhu vsake od 15 pohodniških poti, na drugih pohodniških poteh, na teku ali kolesarjenju fotografirate, pri objavi na družbenih omrežjih fotografijo označite s ključnikom #DarujemKilometre in pripišete število opravljenih kilometrov.
Vse opravljene kilometre pa lahko darujete tudi tako, da jih vpišete v spletni obrazec na tej povezavi.

Vsem želimo veliko lepih poti in energije polno življenje!

Zahvaljujemo se sponzorjem za sodelovanje

Kampanja #DarujemKilometre: nam bo letos uspelo priti do Lune?

Nadaljujemo vseslovensko kampanjo #DarujemKilometre, s katero v Zvezi društev diabetikov Slovenije (ZDDS) ozaveščamo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu. Potekala bo vse do 14. novembra, ko bomo obeležili svetovni dan sladkorne bolezni. Z zbranimi kilometri bi radi prišli do Lune, do koder nas loči še dobrih 140.000 km. V letošnjem letu so kilometre darovali že kolesarji v akciji Dobrodelno okrog Slovenije (DOS), v sklopu katere je 26 kolesarjev v petih dneh skupaj zbralo 31.850 km. Tako, da smo že bližje zastavljenemu cilju.

Z zbranimi koraki do Lune

S kampanjo #DarujemKilometre, ki bo letos potekala že petič zapored, želimo v ZDDS osebe s sladkorno boleznijo in njihove bližnje spodbuditi k aktivnemu življenjskemu slogu, saj to pomembno prispeva k dobro vodeni sladkorni bolezni. V Sloveniji ima namreč po podatkih NIJZ sladkorno bolezen že vsak deseti Slovenec in število se povečuje. Vse preostale pa želimo spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu, saj na ta način zmanjšujemo možnosti za nastanek sladkorne bolezni in drugih bolezenskih stanj. Za cilj smo si postavili, da z zbranimi kilometri pridemo do Lune. Do sedaj nam je uspelo zbrati že več kot 270.000 km, do cilja nas loči še dobrih 110.000 km.

Kako lahko sodelujem?

Posamezniki se lahko vključi vse do 14. novembra s hojo, tekom in kolesarjenjem po izbranih poteh. Nato na FB & IG delijo svoj podvig in dodajo #DarujemKilometre. Svoje kilometre pa nato še vpišejo tudi v obrazec: https://www.diabetes-zveza.si/porocanje-o-darovanih-km/. Ideje za pohodne poti najdejo na: https://www.diabetes-zveza.si/pohodne-poti-2023/.

V kampanjo pa vas vabita tudi naša letošnja ambasadorja Urban in Aljaž, povabila si lahko ogledate na tej povezavi:

Lahko pa si ogledate tudi prispevek iz oddaje Dobro jutro, kjer se je predstavil Urban: https://365.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174964627

Srečno na poti in hvala za ozaveščanje o sladkorni bolezni in pomenu gibanja.