Cepljenje proti gripi preprečuje zaplete

Gripa v tokratnem jesensko-zimskem obdobju ne bo edina grožnja za javno zdravje. A zaplete, ki jih lahko povzroči predvsem ranljivim skupinam prebivalstva, lahko omejimo s pravočasnim cepljenjem.

Pri katerih skupinah gripa lahko povzroči hujše zaplete in višjo smrtnost? Kdo letos še posebno potrebuje zaščito, ki jo nudi cepljenje proti gripi? Za koga je cepljenje brezplačno? Kaj že vemo o povezavi med boleznijo covid-19 in gripo?

Na ta in še na številna druga aktualna vprašanja bomo odgovorili na
spletni novinarski konferenci, ki bo potekala

v četrtek, 15. oktobra 2020
ob 11. uri.

Sodelovali bodo:

dr. Marta Grgič Vitek, dr. med., spec. epidemiologinja,
nacionalna koordinatorica programa cepljenja, Center za nalezljive bolezni, Nacionalni inštitut za javno zdravje

doc. dr. Mateja Logar, dr. med., spec. infektologinja,
Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Služba za obvladovanje in preprečevanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana; Katedra za infekcijske bolezni in epidemiologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani

Denis Baš, dr. med., spec. pediater,
vodja pediatrične ambulante, Juventina clinic Ljubljana; podpredsednik Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu

Strokovnjak s področja geriatrične medicine (ime bomo sporočili kasneje).

Sogovorniki bodo za izjave na voljo še uro po novinarski konferenci. Prijave za snemanje izjav in intervjujev ter vprašanja za sodelujoče sprejemamo na naslovu info@aetas.si.

Novinarska konferenca bo organizirana pod okriljem Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo in Slovenskega združenja za geriatrično medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu.

Kontakti za informacije:
sergeja.sirca@aetas.si / 041 280 201
info@aetas.si / 051 652 344