Kampanja #DarujemKilometre: nam bo letos uspelo priti do Lune?

Nadaljujemo vseslovensko kampanjo #DarujemKilometre, s katero v Zvezi društev diabetikov Slovenije (ZDDS) ozaveščamo o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu. Potekala bo vse do 14. novembra, ko bomo obeležili svetovni dan sladkorne bolezni. Z zbranimi kilometri bi radi prišli do Lune, do koder nas loči še dobrih 140.000 km. V letošnjem letu so kilometre darovali že kolesarji v akciji Dobrodelno okrog Slovenije (DOS), v sklopu katere je 26 kolesarjev v petih dneh skupaj zbralo 31.850 km. Tako, da smo že bližje zastavljenemu cilju.

Z zbranimi koraki do Lune

S kampanjo #DarujemKilometre, ki bo letos potekala že petič zapored, želimo v ZDDS osebe s sladkorno boleznijo in njihove bližnje spodbuditi k aktivnemu življenjskemu slogu, saj to pomembno prispeva k dobro vodeni sladkorni bolezni. V Sloveniji ima namreč po podatkih NIJZ sladkorno bolezen že vsak deseti Slovenec in število se povečuje. Vse preostale pa želimo spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu, saj na ta način zmanjšujemo možnosti za nastanek sladkorne bolezni in drugih bolezenskih stanj. Za cilj smo si postavili, da z zbranimi kilometri pridemo do Lune. Do sedaj nam je uspelo zbrati že več kot 270.000 km, do cilja nas loči še dobrih 110.000 km.

Kako lahko sodelujem?

Posamezniki se lahko vključi vse do 14. novembra s hojo, tekom in kolesarjenjem po izbranih poteh. Nato na FB & IG delijo svoj podvig in dodajo #DarujemKilometre. Svoje kilometre pa nato še vpišejo tudi v obrazec: https://www.diabetes-zveza.si/porocanje-o-darovanih-km/. Ideje za pohodne poti najdejo na: https://www.diabetes-zveza.si/pohodne-poti-2023/.

V kampanjo pa vas vabita tudi naša letošnja ambasadorja Urban in Aljaž, povabila si lahko ogledate na tej povezavi:

Lahko pa si ogledate tudi prispevek iz oddaje Dobro jutro, kjer se je predstavil Urban: https://365.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174964627

Srečno na poti in hvala za ozaveščanje o sladkorni bolezni in pomenu gibanja.