Odziv telesa pri obremenitvi na sobnem kolesu pri sladkornih bolnikih

Spoštovani!

Sva Eva Rezar in Jakob Jesih, študenta magistrskega študija fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. V okviru magistrske naloge bova izvajala raziskavo pri kateri bomo ugotavljali kako se telo odziva in prilagaja na obremenitev na sobnem kolesu (1-2 uri) pri sladkornih bolnikih. To bomo primerjali z rezultati raziskave, ki so jo izvajali na zdravih osebah.

Za raziskavo bi potrebovali sodelovanje oseb s sladkorno boleznijo vseh starosti, ki se intenzivno ukvarjajo s športom.

Za sodelovanje v raziskavi mora biti oseba sposobna kolesariti na sobnem kolesu 1 do 2 uri in pri tem imeti pod nadzorom svoj glikemični status. Obremenitev na kolesu se stopnjuje nekje do 80% maksimalne srčne frekvence.

V raziskavo ne moremo vključiti oseb, ki imajo pridružene bolezni (npr. srčno žilne bolezni).

Raziskava bo potekala na Inštitutu za fiziologijo v Ljubljani. Ves čas testiranja bo prisoten tudi zdravnik.

Vsi, ki ustrezate navedenemu opisu in bi želeli sodelovati v raziskavi se lahko prijavite na e-mail:
evaa.rezar@gmail.com ali jakob.jesih@outlook.com

Na voljo sva tudi za kakršna koli vprašanja v povezavi z raziskavo.

Lep pozdrav,
Eva Rezar in Jakob Jesih