Med epidemijo novega koronavirusa v javnosti kroži veliko informacij, ki svetujejo takšne ali drugačne načine za premagovanje okužbe, krepitev imunskega sistema in podobno.

Dr. Kristine Nadrah iz Infekcijske klinike UKC Ljubljana je spregovorila o tem, kako naj se obnašamo, če imamo blage znake. Svetuje počivanje, tople napitke, ne alkoholnih napitkov. V posnetku, ki ga posredujemo, spregovori tudi o zdravljenju v bolnišnici, vplivu alkohola na bolezen (ne pomaga: dober je za razkuževanje rok, čeprav priporoča tudi umivanje. S pitjem alkohola samo izsušimo sluznice, zaradi česar ga v tem času ne priporoča), vplivu prehranskih dodatkov in alternativnih dodatkov (najbolj pomembna je uravnotežena prehrana, ki je za človeka seveda optimalna, medtem ko za prehranske dodatke ne obstajajo dokazi, da so učinkoviti. Pretirano uživanje je lahko celo škodljivo, zaradi česar je dobro, da vitamine v telo vnašamo z zdravo prehrano), za konec pa svetuje tudi, kako se najbolj soočiti z boleznijo: držite se zdrave prehrane, saj je to viroza, čeprav verjetno nekoliko daljša kot kakšna gripa, ampak še vedno je pomembna dobra hidracija, počitek, zdravila za zniževanje telesne vročine (paracetamol) in pa sledenje preverjenim informacijam.

Več o tem lahko izveste iz tega posnetka.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=DPs0a3D_tF8&feature=emb_title