Radioamaterske aktivnosti 2022

Zveza društev diabetikov Slovenije (SLODA) in slovenski radioamaterji bomo s posebnima pozivnima znakoma S55T in S50G že štiriindvajseto leto zapored proslavili 14. november, svetovni dan sladkorne bolezni, za izboljšanje življenja ljudi z diabetesom in povečanjem zanimanja javnosti za ta problem.

Postaji S55T in S50G bosta s povečano aktivnostjo opravljali prenos po celem svetu v soboto, 12. novembra 2022, v nedeljo, 13. novembra 2022, in v ponedeljek, 14. novembra 2022, na večini radioamaterskih frekvenc.

Tako kot v zadnjih nekaj letih se sodelujoči radioamaterji v okviru svetovnega dneva sladkorne bolezni z navedenima pozivnima znakoma udeležujemo večine organiziranih svetovnih tekmovanj na kratkem valu in tudi večine tekmovanj na UKV, UHF in SHF valovih.

Za naše delo so predvidene običajne delovne frekvence.
Interesenti za vzpostavitev zvez in sprejem aktualnih sporočil in letošnjih gesel na temo diabetesa lahko njuno aktivnost zasledujejo po objavah na DX-clustrih in na skimmerju, aktivni pa bosta tudi z različnimi oblikami digitalnih komunikacij.

V preteklih triindvajsetih letih smo skupno vzpostavili skoraj 200.000 kontaktov z večino »radioamatersko aktivnimi« državami sveta in preko radijskih valov prenesli več deset tisoč sporočil o nevarnosti diabetesa.

Vitomir Kregar, spec., S56M