Na pohod iz Podhoma skozi Zasip na Sv. Katarino smo se v začetku julija odpravili z vlakom z Jesenic. Velika in vesela druščina smo ob lepem vremenu zlahka prišli na Hom, kjer je čudovit razgled na Radovljiško kotlino. Še fotografiranje pred cerkvico in počasi nazaj proti domu. V avgustu smo odšli na meddruštveni pohod DD Domžale v Geoss, DD Kranj pa je septembra pripravilo prijeten pohod po Preddvoru in okolici.

Letos zlati naši fantje

Na letošnjem balinarskem turnirju diabetikov so poleg štirih ekip DD Jesenice sodelovale še ekipa DD Škofja Loka in DD Kranj ter ekipi s Hrušice in Žirovnice. Najboljša je bila moška ekipa Bojan DD Jesenice, ki je prejela zlato medaljo. Srebrno medaljo za drugo mesto je prejela ženska ekipa Jelka DD Jesenice, bronasto medaljo za tretje mesto pa so dobile tekmovalke iz Žirovnice.

Kljub koroni prijeten oddih

V juniju načrtovano okrevanje v Dobrni smo izvedli v začetku septembra. Udeležba je bila velika, program pa zaradi ukrepov ob korona virusu nekoliko bolj skromen. Kljub temu smo preživeli lep teden, začinjen z lepim vremenom in prijetnim izletom v Žalec. Tam smo si ogledali muzej hmeljarstva in se odžejali na fontani piva.

Sladkorna bolezen in ogroženost arterij nog

Takšen je bil naslov predavanja, ki smo ga namesto v aprilu imeli ob koncu septembra. Dr. med. Vid Arnejšek, internist v Splošni bolnišnici Jesenice, je zelo nazorno in razumljivo povedal, kako lahko sami poskrbimo za zdrave arterije in se izognemo kirurškemu zdravljenju. Pomembna sta predvsem urejena sladkorna bolezen in zdrav način življenja ter vsakodnevna hoja v naravi.

Septembrsko dogajanje smo zaključili s krožnim pohodom z Blejske Dobrave do slapa Šum v Vintgarju in nazaj v vas.

Tekst: Lilijana Kos
Foto: Anuša Ferjan