Športno edukativni oddih

Športno edukativni oddih Društva diabetikov tipa 1 na Dobravi pri Šmarjeških toplicah od 20.maja do 23.maja 2004
Špelca Rudolf

Zbirali smo se v četrtek do večera na Dobravi in pričeli s piknikom, družabnim srecanjem in končali s klepetom pozno v noč. Zbralo se nas je nekaj znanih iz prejšnjega športno edukacijskega oddiha in veliko novih obrazov, ki so si želeli srečanja z nami.

V petek zjutraj pa se je zacel naš prvi izobraževalni dan. Peš smo odšli do Šmarjeških toplic na zajtrk, nato pa v bazen na jutranjo telovadbo. Po tem smo imeli predavanje Milenke Trkovnik z naslovom Pozitivna naravnanost do življenje in dela. Po kosilu pa še predavanje dr. Andreja Janeža Prednosti in slabosti inzulina Lantus in predstavitev podjetja Aventis. Nato pa še predstavitev podjetja Zaloker & Zaloker in predavanje o Kontinuiranem merjenju krvnega sladkorja. Vsi zadovoljni in polni novih informacij smo se veselo podali na pohod po okoliških hribih. Po vrnitvi smo odšli pomeriti moči na športni park in odigrali tekmo košarke. Večer pa smo znova izkoristili za pogovor o delu društvu tipa 1, problemih, ki se pojavljajo, o inzulinskih črpalkah in drugo.
V soboto po vodni aerobiki smo imeli tri predavanje in sicer prvo na temo Sladkorna bolezen gibanje in šport dr.Damirja Karpljuka, drugo predavanje na temo Zdravljenje z inzulinsko crpalko predavateljice Nataše Uršic Bratina, dr.med. in tretje predavanje na temo Sprememba ožilja pri diabetesu in predstavitev podjetja Johnson in Johnson. Popoldan smo preživeli v Športnem parku v Šmarjeških toplicah. Igrali smo odbojko na mivki in košarko. Malo nam je nagajalo vreme a, smo igrali do zadnjega, saj nas ne more nič pregnati od športnih aktivnosti. Večer pa smo zaključili s plesom.
V nedeljo je deževalo, zato smo nekateri odšli na plavanje v bazen drugi pa na krajši pohod in se po kosilu poslovili.
Vsem predavateljem se za odlično pripravljena predavanja zahvaljujemo in upamo na uspešno nadaljnje sodelovanje.
Diabetiki tipa 1 pa se v prihodnjem letu ponovno srečamo na športno edukacijskem oddihu, da se družimo, izobražujemo, razmigamo in izmenjamo izkušnje. Pridružite se nam tudi vi!