#darujemkilometre

Spoštovani vsi, ki nas povezuje sladkorna bolezen, na tak ali drugačen način,

lepo pozdravljeni. V lanskem letu smo na Zvezi društev diabetikov Slovenije skupaj z vsemi vami izvedli uspešno akcijo #darujemkilometre, s katero smo spodbudili Slovence, da so kolesarili za dober namen in ozaveščali širšo javnost o sladkorni bolezni.

Akcija je bila več kot uspešna, z velikim odmevom tudi v medijskem prostoru. V samo 4 dneh smo zbrali 5.415 km in tako kar 6x presegli zastavljeni cilj: prekolesariti celotno dolžino trase Dirke po Sloveniji. O akciji so poročali vsi večji mediji, med drugim TV SLO, POP TV in A kanal, najbolj brana novičarska spletna portala Siol.net in 24ur.com, skupno smo sladkorno bolezen v ospredje postavili v 55 medijskih prispevkih. Samo na družbenih omrežjih smo dosegli 125.282 ljudi. 

Dosegli smo izjemen uspeh, ki ga želimo letos ponoviti. Konkreten cilj je izbrati prvo slovensko kolesarsko ekipo, ki je v celoti sestavljena iz oseb s sladkorno boleznijo. 

Tudi tokrat nam ne bo uspelo brez vaše pomoči. Pomagajte nam sestaviti moštvo. Iščemo čim več raznolikih osebnosti vseh starosti, oseb s sladkorno boleznijo (tip 1 ali 2), ki so:

  • so navdušeni kolesarji ali se ukvarjajo s kakšnim drugim športom ALI;
  • jim ni nerodno kaj povedati pred kamero ALI;
  • si želijo več vključenosti v projekte Zveze društev diabetikov Slovenije.

Če se najdete v zgornjem opisu ali imate kolega oz. kolegico, ki bi ga predlagali: izpolnite kratek OBRAZEC na tej povezavi: https://forms.gle/Yn66iLtRBLWpEfA18, vabljeni, da ga delite tudi na svojih omrežjih, da sestavimo čim večje moštvo!

V roku enega tedna vas bomo kontaktirali z nadaljnjimi navodili. 

Vaše sodelovanje nam veliko pomeni. Zato že v naprej hvala, ker nam boste pomagali razbijati stigme povezane s sladkorno boleznijo.