Učenja zdravega načina življenja skozi igro in vzgojo

Spletni pogovor na temo učenja zdravega načina življenja skozi igro in vzgojo, 2. junij 2020.

V spletnem pogovoru, v organizaciji STAkluba o učenju za zdrav način življenja skozi igro in vzgojo, so sodelovali:

dr. Mojca Lunder, diabetologinja, UKC

– Petra Škofic Valjavec, profesorica na OŠ Vižmarje Brod

– Špelca Rudolf, sekretarka na Zvezi društev diabetikov Slovenije

– Urška Hartman, Value ADD games

Sogovorniki so spregovorili o tematiki pomena zdravega načina življenja in učenja o tem že v mladih letih skozi vzgojo in igro. Zdravje je za človeka, tako za odraslega kot za otroka, posebna vrednota, zato je dobro, da se tega zavedamo, da svoje zdravje spoštujemo in nanj pazimo. Zdravje je vrednota in hkrati bistven vir za produktivno in kakovostno življenje slehernega posameznika ter skupnosti kot celote. Zdravje tudi ni nekaj kar nam je ob rojstvu dano in za vselej podarjeno.

Zato je izjemnega pomena zgodnje izobraževanje, osveščanje o pomenu zdravega načina življenja. To se začne že doma, nadaljuje pa v vrtcu in osnovni šoli. Zdrav način življenja je najboljša preventiva pred številnimi boleznimi in vpliva na kakovost bivanja. Zveza društev diabetikov Slovenije že več kot 20 let z različnimi pristopi izobražuje otroke in mladostnike, letos pa bodo s posebnim didaktičnim kvizom Razgiban kviz nagovorili tudi najmlajše v osnovnih šolah in ponudili svež in drugačen način izobraževanja o zdravem načinu življenja.

POSNETEK si lahko ogledate spodaj: