Kdo so nagrajenci akcije Moj zdravnik 2022

Včeraj zvečer smo v Ljubljani že 26. po vrsti podelili priznanja nagrajencem akcije Moj zdravnik. Glasovanje je potekalo v 11 določenih kategorijah, za zdravnico ali zdravnika, ki ga niste mogli uvrstiti v nobeno od njih, pa ste lahko glasovali v kategoriji moj specialist. Iskali smo torej mojega onkologa, hematologa, dermatologa, revmatologa, nevrologa, kardiologa, diabetologa, družinskega zdravnika, ginekologa, pediatra, zobozdravnika in mojega specialista.

Ker so bili glasovi precej enakomerno porazdeljeni, tokrat posebnega priznanja moj zdravnik nismo podeljevali, ampak so si ta naziv zaslužili prav vsi.

Doc. dr. Dejan Georgiev, dr. med., FEBN, spec. nevrologije, asist. Jakob Zapušek, dr. med., spec. pediatrije, Aljoša Preskar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, Nataša Podbregar, dr. med., spec. splošne in družinske medicine, Boštjan Novšak, dr. dent. med., prof. dr. Samo Zver, dr. med., spec. interne medicine in hematologije, doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med., specialistka javnega zdravja, Julija Tepeš, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine, prim. Milivoj Piletič dr. med., spec. interne medicine, Tamara Levičnik, dr. med., spec. dermatovenerologije, Svjetlana Drljača, dr. med., spec. revmatologije, in Domen Ribnikar, dr. med., spec. internistične onkologije so nagrajenci akcije Moj zdravnik 2022. Vsak v svoji kategoriji in vsak s svojimi posebnostmi in vrlinami, ki so prepričale ljudi, da so oddali svoj glas.

Pohvalno je, da je med letošnjimi prejemniki priznanj veliko mladih zdravnic in zdravnikov, kar lahko daje slutiti, da naše zdravstvo čakajo lepši časi. Naj še opozorimo, da lahko posamezni zdravnik ali zdravnica v akciji Moj zdravnik le enkrat v življenju dobi naziv moj zdravnik ali moja zdravnica.

Letos ste glasovali v res velikem številu, in sicer prek spleta ter fizičnih glasovnic, ki so bile na voljo v reviji Viva, Medicina & ljudje in tudi v zdravstvenih domovih ter bolnišnicah, v društvih bolnikov in glasilih številnih društev, s katerimi smo se povezali in so postala ambasadorji akcije Moj zdravnik.

Prav vsi nagrajenci so bili novice izjemno veseli in so poudarili, da jim to priznanje ogromno pomeni ravno zaradi tega, ker ga ne podeljuje posebna strokovna komisija, ampak pride iz rok njihovih pacientov, preprostih ljudi, ki cenijo dobro delo strokovnjakov.
Andreja Šalamun in uredništvo revije Viva, Medicina & ljudje
Moj diabetolog 2022: prim. Milivoj Piletič, dr. med., spec. interne medicine

Tudi letos ste v akciji Moj zdravnik izbrali 12 zdravnic in zdravnikov, ki so vas najbolj prepričali v posameznih kategorijah. Nagrajence v naključnem vrstnem redu predstavljamo v člankih tukaj:
Nagrajenci akcije Moj zdravnik 2022