Najava radioamaterskih aktivnosti 2023

Najava radioamaterskih aktivnosti 2023

Vitomir Kregar, spec.

Zveza društev diabetikov Slovenije (SLODA) in slovenski radioamaterji bomo s pozivnima znakoma S55T in S50G že petindvajseto leto zapored proslavili 14. november, svetovni dan sladkorne bolezni, ki ima namen, da izboljša  življenja ljudi z diabetesom in poveča zanimanje javnosti za ta problem.

Postaji S55T in S50G bosta s povečano aktivnostjo vzpostavljali kontakte in opravljali prenos sporočil z gesli o diabetesu po celem svetu v soboto, 11. 11. 2023, nedeljo, 12. 11. 2023, in torek, 14. 11. 2023, na večini radioamaterskih frekvenc.

Kot v zadnjih nekaj letih se sodelujoči radioamaterji v okviru svetovnega dneva sladkorne bolezni z navedenima pozivnima znakoma udeležujemo večine organiziranih svetovnih tekmovanj na kratkem valu, pa tudi večine tekmovanj na UKV, UHF in SHF valovih.

Za naše delo so predvidene običajne delovne frekvence. 

Interesenti za vzpostavitev zvez in sprejem letošnjih gesel lahko aktivnostim postaj sledijo po objavah na DX clustrih in skimmerjih; aktivni bosta tudi z različnimi oblikami digitalnih komunikacij.

V preteklih štiriindvajsetih letih smo skupno vzpostavili 200.000 kontaktov z večino držav sveta in preko radijskih valov prenesli več deset tisoč sporočil o nevarnosti diabetesa.