Podeljeno visoko priznanje

Na evropskem nivoju podeljeno visoko priznanje Zvezi društev diabetikov Slovenije
za dolgoletno delo in uspešne preventivne in izobraževalne programe na področju sladkorne bolezni

V soboto 24. novembra so se delegati iz Slovenije, Alojz Rudolf, podpredsednik Zveze društev diabetikov Slovenije, Zsuzsi Kepe, članica izvršnega odbora zveze in predsednica Društva diabetikov Lendava ter Špelca Rudolf, sekretarka na zvezi, udeležili regijske skupščini IDF Europa (Mednarodna diabetična zveza za evropsko regijo) v Tirani, Albanija.

Na koncu skupščine je bila slavnostna podelitev evropskih nagrad za zasluge za delo na področju sladkorne bolezni. Podeljeni sta bili dve priznanji, prvo zaslužni organizaciji za dolgoletno delo in drugo posebna nagrada za mladega raziskovalca.

Prvo nagrado IDF Europe je prejela za svoje dolgoletno delo in uspešne programe na področju sladkorne bolezni Zveza društev diabetikov Slovenije, prevzel jo je podpredsednik Alojz Rudolf.
Člane komisije IDF Europe je Zveza društev diabetikov Slovenija navdušila s svojim opravljenim delom in širokim naborom programov na področju sladkorne bolezni, predvsem tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni v osnovnih in srednjih šolah, ter soglasno sprejela odločitev o podelitvi visokega evropskega priznanja za dolgoletno delo.

Drugo posebna nagrada IDF Europe za mladega raziskovalca na področju sladkorne bolezni je prejel dr. Martin Heniwinning za raziskave o vplivu hormonskega insulina v človeške možgane.

Več na

Predstavniki Zveze so z velikim veseljem sprejeli nagrado, ki pa seveda pomeni tudi obvezo za nadaljnje uspešno delo.

ČESTITKE VSEM NAM ZA PREJETO NAGRADO IN OPRAVLJENO DELO.