Cepljenje s poživitvenim odmerkom

Ker lahko v prihajajočih mesecih pričakujemo intenzivnejše kroženje virusa SARS-CoV-2, predvsem trenutno prevladujoče različice omikron, je pred težjim potekom bolezni pomembno čimprej zaščititi zlasti osebe s tveganjem za težji potek bolezni covid-19.

V Sloveniji že poteka cepljenje proti covidu-19 s cepivi, ki so prilagojena tudi koronavirusni različici omikron in so registrirana za poživitvene odmerke. Cepljenje s poživitvenim odmerkom je priporočljivo predvsem za osebe s tveganjem za težji potek bolezni – starejše od 60 let, ranljive kronične bolnike in oskrbovance domov za starejše občane oziroma socialnovarstvenih zavodov.

Z namenom olajšati in spodbuditi njihovo odločitev za cepljenje s poživitvenim odmerkom vam v priponki pošiljamo krajše besedilo, letak in plakat, s prijaznim pozivom oziroma prošnjo za vašo pomoč in sodelovanje pri širjenju informacij med vašimi člani o pomembnosti cepljenja kot najučinkovitejšem ukrepu za zaščito pred hujšim potekom bolezni ter težavami, tveganji in posledicami, ki jih covid-19 prinaša.

Za vaše sodelovanje se vam vnaprej lepo zahvaljujemo.

Center za komuniciranje
Trubarjeva 2, 1000 Ljubljana