Ni vseeno, kaj pristane na vašem krožniku

Za zdravje lahko veliko naredimo sami in prehrana ima pri tem pomembno vlogo. Zdravo in uravnoteženo prehranjevanje pa ni (vedno) preprosto. Prehranskih in zdravstvenih nasvetov ne manjka, a kako se prebiti skozi zmešnjavo sporočil in prehranskih dogm, ki jih zagovarjajo številni “strokovnjaki”?

Hrana na našem krožniku ima izjemno pomembno vlogo pri našem zdravju in dobrem počutju. Če se nekdo prehranjuje zdravo in skrbi za dovolj gibanja, se »zaščiti« pred številnimi kroničnimi boleznimi, kot so bolezni srca, sladkorna bolezen tipa 2 in debelost. Ob poplavi informacij o prehranskih trendih, promociji številnih modnih diet in priporočil o (pre)hrani pa se potrošniki težko odločijo, komu zaupati, kaj jesti in česa ne.

Spletni portal je tako pripravil pogovor s prim. Matijo Cevcem, ki ga lahko preberete na naslednji povezavi: https://veskajjes.si/nasveti-in-novice/83-nasveti-in-novice/ni-vseeno-kaj-pristane-na-vasem-krozniku-pogovor-s-prim-matijo-cevcem-predsednikom-drustva-za-zdravje-srca-in-ozilja-slovenije