Ohladitev v vročih dneh

V vročih poletnih mesecih iščemo vse možne način za ohladitev. Čeprav se z njimi pogosto posladkamo skozi leto, pa nam hladne lučke najbolj prijajo ravno poleti. Najbolj osvežilni med sladoledi so zagotovo deserti, saj namesto mleka vsebuje vodo, občutek pri njihovem uživanju pa je hladnejši, zaradi česar delujejo bolj osvežujoče.

Poznamo več vrst sladoledov: od mlečnih do kremnih, pa tudi mlečne, sadne in vodne deserte. Vas zanima razlika med njimi? Vse o tem lahko izveste na: https://veskajjes.si/nasveti-in-novice/51-nasveti-za-zdravo-prehranjevanje/sadni-desert

Za konec pa še nekaj nasvetov:
Sadni desert si enostavno pripravite sami. V modelčke za sladoled napolnite poljubno narezano sadje in ga prelijte z vodo, ter pustite v zmrzovalniku nekaj ur. Če vem je ljubše lahko sadja zmešate v smuti. Z dobljeno maso napolnite modelčke in po nekaj urah v zmrzovalniku bo vaš desert pripravljen.
Predno kupite lučko preberite seznam sestavin in hranilno tabelo na zadnji strani embalaže in izberite tisto z največ sadja. Pri tem pa se izogibajte nepotrebnim dodatkom kot so barvila in arome.